مدیران شرکت «آنجل سولوشنز» ( Angel Solutions) در لیورپل، واقع در شمال انگلستان، برای آرامش کارمندان خود دست به نوآوری زده و محیط کار را به حالت یک
مدیران شرکت «آنجل سولوشنز» ( Angel Solutions) در لیورپل، واقع در شمال انگلستان، برای آرامش کارمندان خود دست به نوآوری زده و محیط کار را به حالت یک سیرک مصنوعی در آورده اند.
اندی کنت مدیر اجرایی شرکت «انجل سولوشنز» می گوید: «طراحی سیرک به سه یا چهار سال پیش بر می گردد. با کاهش بودجه مواجه بودیم و روحیه عمومی چندان خوب نبود. ایده سیرک زمانی شکل گرفت که می خواستیم کارمندان را شاد کنیم. می خواستیم نشان دهیم که می توان با نوآوری کارهای متفاوتی انجام داد. بویژه در زمان کمبود منابع مالی.»
از سوی دیگر، در این شرکت چادر بزرگی تعبیه شده و نشستهای اداری در زیر این چادر در کنار یک حوضچه پر از توپ برگزار می شود.
جان وینستانلی مدیر نوآوری شرکت می گوید: « فضای سیرک مانند کارکرد عملی دارد. برای نمونه، از جایگاه تماشاچیان برای نشستهای اداری بهره می بریم. از خودروی کاراوان هم می توان استفاده کرد. فضاهای متفاوت زیادی داریم. این تنها یک جنبه سیرک است. از این گذشته، حضور چیزهای جالب در اداره جذاب است.»
شرکتهای بزرگ در دنیا برای آرامش کارمندان خود با یکدیگر رقابت می کنند. به نظر کری کوپر، استاد دانشگاه منچستر، کارمندان شرکتها بجز کامپیوتر و میز و صندلی، به چیزهای دیگری نیز نیاز دارند.
وی در اینباره می گوید: «امروزه، کارمندان زیر فشار بیشتری کار می کنند و شغلهای یکسان و موقتی دارند. آنها نیازمند فضای آرام و با نشاطی هستند که به آنها اجازه ارتباط برقرار کردن با دیگران را دهد. بیشتر کارهای امروزی، برای نمونه در اروپا، کارهای فکری هستند. در واقع می توان بیشتر کارها را در خانه انجام داد. امروز دیگر شاهد کارخانه های نیازمند نیروی انسانی در غرب نیستیم. چرا ما در شرکتها باید کار کنیم؟ کارمندان در شرکتها و اداره ها هستند تا با دیگر افراد همکاری داشته باشند.»
فراهم کردن فضای با نشاط در شرکتها باعث بالا بردن میزان کارایی افراد نیز می شود. طراحی سیرک در شرکت «آنجل سولوشنز» در حدود ۵۷ هزار دلار آمریکا هزینه در بر داشته است. با اینحال، مدیران این شرکت اعتقاد دارند چنین هزینه ای برای آینده شرکت ضروری بوده است.