دیوارنگاری در بازار قدیمی بیت المقدس

دیوارنگاری در بازار قدیمی بیت المقدس
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

به دلیل افزایش خشونتها در بیت المقدس، بازار قدیمی این شهر با نام «ماهانه یهودا» در ماههای گذشته شاهد حضور کمرنگ جهانگردان بوده است. با اینحال، با فرا

به دلیل افزایش خشونتها در بیت المقدس، بازار قدیمی این شهر با نام «ماهانه یهودا» در ماههای گذشته شاهد حضور کمرنگ جهانگردان بوده است. با اینحال، با فرا رسیدن شب، این ناحیه چهره رنگارنگی به خود می گیرد. یک دیوارنگار به همراه دوستش با کشیدن چهره های مختلف بر روی کرکره مغازه ها، تلاش می کنند تا چهره شبانه و تاریک این محله را تغییر و جان تازه ای به فضای شهری بدهند.

آگهی

برل هان، هنرمند دیوار نگار می گوید: «در آغاز، کار تنها با رنگ بود. تاثیر زیادی بر مردم داشت. مردم لبخند می زدند، متعجب بودند و کارها را دوست داشتند. سپس تقاضاهایی برای چهره نگاری پیش آمد. از اینجا بود که تصویر شخصیتهای زیادی شکل گرفتند. مردم از خود می پرسند این تصویر، چهره کیست. ما هم داستان چهره ها را بازگو می کنیم. مردم متاثر می شوند و به سطح دیگری از معنای تصویر دست می یابند.

هدف الهام بخشیدن به مردم است. این چهره افرادی است که جهان را به جای بهتری برای زیستن تبدیل کرده اند و بر آن کم و بیش تاثیر گذارده اند. آنها قهرمانان تمام فصول زندگی هستند. تنها ویژگی مشترک این چهره ها یهودی بودنشان نیست. یهودیت یکی از جنبه های عمومی فرهنگ ماست که هدفش تشویق برای بهتر زیستن، غلبه بر خواسته های نامعقول و بهبود بخشیدن محیط زندگی مان است.»

دیوارنگاریها شامل برخی چهره های هنری و تاریخی مانند متیاهو نوازنده و زیگموند فروید است.

مغازه داران محل، این نقوش را برای ایجاد شادابی در فضای شهری با اهمیت توصیف می کنند.

یوآو میزرایی، صاحب یک قهوه فروشی می گوید: « بازار نابسامان است. اگر وضعیت اورشلیم (بیت المقدس) تغییر نکند، روزهای سختی در پیش خواهیم داشت. ولی به گمانم این نقوش شور می آفریند و در نهایت به روحیه مردم شهر کمک می کند.»

اهود کاهانا، فروشنده میوه می گوید: «تصاویر زیباییست. با توجه حمله های رخ داده و وضع امنیتی کنونی، در ایجاد فضای شاداب واقعا موثر است. افسوس که تنها با فرا رسیدن شب و بسته شدن مغازه ها می شود همه آنها را دید.»

مایان گور، یکی دیگر از مغازه داران محل می گوید: «به گمانم این نقوش به اینجا رنگ می دهند. خیلی جالب است. رنگ، زندگی است. به فضا جان، گرما و نور می بخشند.»

زن جوان دیگری می گوید: «زیباست. راستش فضا تمیزتر از گذشته به نظر می رسد، وقتی مغازه ها تعطیل می شدند. شاداب کننده است.»

برل هان، هنرمند دیوار نگار درباره اهمیت و تاثیر روانی هنر در زندگی روزمره می گوید: «هنر تاثیر روانی بر فرد دارد. اندورفین و اکسی توسین بوجود آمده در بدن به فرد احساس خوبی می دهد. اکنون که تصاویر همه جا حضور دارند و مردم داستان نقوش را می دانند، افراد بیشتری به محله برای تماشا می آیند.»

گرچه دیوارنگاری مانند گذشته باعث رونق بازار بیت المقدس نمی شود ولی دست کم در پایان و آغاز هر روز، به شادابی افراد محله کمک می کند. تاکنون ۳۶۰ کرکره مغازه نقاشی شده اند و این دو هنرمند امیدوارند بتوانند راه حلی بیابند تا آثارشان در روز نیز دیده شود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

«تجربه مُد ووگ» در دوبی؛ معرفی طراحان نوظهور

هجوم هواداران به بریتنی اسپیرز در جریان سفر او به اسرائیل

آیا ارزش زنان در هند از گاو کمتر است؟