اسکناسهای دلار در ساتبی لندن چوب حراج می خورد

از یک کلکسیون خصوصی شامل ۲۱ اثر هنری که الهام بخش آنها اسکناس دلار آمریکاست، در لندن پرده برداری شد. قرار است این مجموعه در روزهای اول و دوم ماه ژوییه (دهم و یازدهم تیرماه) در حراج ساتبی لندن بفروش برسد.
بیشتر آثار این مجموعه، کارهای اندی وارهول، هنرمند سبک پاپ آمریکایی است که “پول” یکی از موضوعات مورد توجهش بوده است. یکی از آثاری که قرار است به آن چوب حراج بخورد، نقاشی یک اسکناس یک دلاری اثر وارهول و مربوط به سال ۱۹۶۲ میلادی است.
جیمز سوییر، متخصص آثار هنری معاصر در حراج ساتبی می گوید: «پول یکی از دستمایه های اصلی کارهای وارهول است. ارتباط بین پول و تجارت در بازار امروز آثار هنری هم اهمیت بیشتری پیدا کرده است. اما نکته جالب در این مجموعه، تابلویی از دلار است که با دست نقاشی شده است. این اولین تابلویی بود که وارهول در آن اسکناس دلار را کشید و بعد از آن، سراغ پرده های ابریشمی رفت و در این کلکسیون هر دوی اینها هستند.»
صاحب کل این مجموعه خصوصی یک اروپایی است که گمان می رود که در بازارهای مالی مشغول به کار است. در این مجموعه برخی از مجموعه آثار وارهول نیز وجود دارد که در آنها با علامت دلار کار شده است.
جیمز سوییر می افزاید: «دلار فقط واحد پول آمریکا نیست، بلکه نماد خیلی چیزهای دیگر است: نماد آرزو، ثروت، زرق وبرق. به نظرم وارهول با استفاده از عنصری که همه را به سوی خود جلب می کند، این کارهای هنری بسیار درخشان را خلق کرده است. جالب است که در این آثار وارهول سراغ اسکناس یک دلاری و دو دلاری رفته است، نه مثلا اسکناس ۵۰ یا۱۰۰ دلاری. چون می خواسته چیزی را به نمایش در آورد که در دسترس همه هست، مثل اثرش به نام “قوطی های سوپ کمپبل”.»
در این مجموعه آثاری از کیت هرینگ، نقاش آمریکایی دهه هشتاد میلادی، جوزف بویس آلمانی، و تیم نوبل و سو وبستر، دو هنرمند بریتانیایی هم دیده می شود.
مسئولان حراج ساتبی امیدوارند بتوانند علاوه بر کلکسیونرها، توجه موزه های هنری را هم به این مجموعه جلب کند. ارزش این آثار بین ۴۱ تا ۵۷ میلیون پوند برآورد شده است.