شهرهای اروپایی در رقابت شدید با شهرهای آمریکا و آسیای جنوب شرقی در تلاش برای تثبیت خود به عنوان مراکز مالی برتر جهان هستند، جایگاهی که یکی از مهمترین عوامل مورد توجه سرمایهگذاران و کارآفرینان برای راهاندازی کسب و کارهای جدید است.
تازهترین رتبهبندی شاخص مراکز مالی جهانی (GFCI) نشان داد که هفت شهر اروپایی در میان ۲۰ مرکز مالی برتر جهان قرار دارد.
در میان شهرهای جهان، نیویورک در رتبه اول است، لندن در جایگاه دوم قرار دارد و صدرنشین اروپاست.
ژنوِ سوئیس تنها شهر اروپایی دیگری است که همراه با پایتخت بریتانیا در جمع ۱۰ مرکز مالی برتر جهان قرار دارد. ژنو با افزایش ۲۹ امتیازی طی سال گذشته از رتبه ۲۳ به ۱۰ صعود کرده است.
فرانکفورت، مرکز بانک مرکزی اروپا هم سومین جایگاه برتر اروپا را از پاریس ربوده است.
آلمان در میان کشورهای اروپایی بیشترین مراکز مالی مهم را در خود جای داده است، به طوری که پنج شهر آن در بین ۲۰ شهر برتر اروپا و ۵۰ مرکز مالی مهم جهان قرار دارد.
افزون بر فرانکفورت، برلین از رتبه جهانی ۲۶ به ۲۳ رسیده، در حالی که مونیخ از رتبه ۱۸ به ۲۶ سقوط کرده است.
اشتوتگارت هم از رتبه ۴۷ به ۴۶ صعود کرده، در حالی که هامبورگ از جایگاه ۴۳ به ۴۹ پایین آمده است.
تا رتبه ۶۰ این فهرست جهانی، بهترین مراکز مالی اروپا جملگی در اروپای غربی قرار دارند. آستانه قزاقستان با دارا بودن بالاترین جایگاه در میان کشورهای اروپای شرقی و آسیای مرکزی در رده ۶۰ام قرار گرفته است. پراگ در رتبه ۷۹ و تالین، پایتخت استونی، در جایگاه ۸۷ جا خوش کردهاند.
ایالات متحده با ثبت پنج مرکز مالی مهم در بین ۱۰ شهر برتر جهان پیشتاز کشورهای جهان است. البته سنگاپور، هنگکنگ و چین نیز در میان ۱۰ مرکز مالی برتر جهان سهم کشورهای آسیایی را بالا بردهاند.
به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید
نتایج ردهبندی شهرهای جهان بر پایه شاخص مراکز مالی جهانی (GFCI) نشان میدهد، رتبه یک شهر به عنوان یک مرکز مالی با افزایش آزادی اقتصادی و کاهش سطح فساد افزایش مییابد. همچنین، برندسازی یک شهر نیز عامل مهمی در رقابت پذیری در میان مراکز مالی جهان به شمار میرود.