نیکلاس مادورو که روز چهارشنبه ۱۶ نوامبر در جمع کارگران بخش نفتی در شمالغربی این کشور سخن میگفت تصریح کرد بهواسطه «تحریمهای جنایتکارانه و بلوک جنایتکار امپریالیسم آمریکا» در آمدهای نفتی در مقطعی به سطح ۷۰۰ میلیون دلار کاهش یافت.
درآمدهای نفتی ونزوئلا نسبت به ۵ سال گذشته بیش از ۹۰ درصد کاهش یافته است. نیکلاس مادورو، رئیسجمهور این کشور اعلام کرد که کشورش در سال ۲۰۲۲ حدود ۳.۵ میلیارد دلار عایدات نفتی داشته است که این میزان حتی یکدهم درآمدهای ۵۶ میلیارد دلاری ۵ سال قبل هم نیست.
آقای مادورو که روز چهارشنبه ۱۶ نوامبر در جمع کارگران بخش نفتی در شمالغربی این کشور سخن میگفت تصریح کرد بهواسطه «تحریمهای جنایتکارانه و بلوک جنایتکار امپریالیسم آمریکا» در آمدهای نفتی در مقطعی حتی به سطح ۷۰۰ میلیون دلار هم کاهش یافت که در مقایسه با درآمدهای عادی ۵۶ میلیارد دلاری یک سقوط کمابیش ۹۹ درصدی متوجه درآمدهای رژیمش شده بوده است.
ایالات متحده آمریکا نتیجه انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۸ ونزوئلا و انتخاب مجدد نیکلاس مادورو را بهرسمیت نمیشناسد و طی سالهای اخیر تحریمهای سنگینی را علیه رژیم کاراکاس وضع و بهاجرا گذاشته است.
صنایع نفتی این کشورنفت خیز آمریکای لاتین تحت تاثیر این تحریمها بشدت ضرر دیدهاند هر چند نباید فراموش کرد که از سالها پیش و بواسطه کمبود سرمایهگذاری در زیرساختها، سومدیریت و همچنین فساد گسترده و عدم نگهداری و تعمیرات بهموقع، بازدهی صنایع نفتی ونزوئلا روندی نزولی را آغاز کرده بود.
در سال ۲۰۲۰ میزان تولید نفت در این کشور تا ۴۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به سطح تولید سال ۱۹۳۴ رسید. در حال حاضر ونزوئلا روزانه حدود ۷۰۰ هزار بشکه نفت تولید میکند این میزان در سال ۲۰۰۲ حدود ۳.۲ میلیون بشکه در روز بود.
در حالیکه بازار بهدنبال جایگزین نفت روسیه است که در پرتو تجاوز نظامی به اوکراین تحریم شده، نیکلاس مادورو اخیرا از آمادگی کشورش برای افزایش تولید نفت تا روزی ۲ میلیون بشکه خبر داده است. هدفی که بهنظر نمیرسد دستکم در کوتاهمدت عملی باشد.
با این حال رئیس هیات مدیره انجن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران از امکان ایجاد بازار ۵ میلیارد یورویی همکاری نفتی تهران و کاراکاس خبر داده است. بهگزارش ایسنا، احسان ثقفی بهتازگی ادعا کرده یک بازار ۵ میلیارد یورویی برای همکاریهای نفتی ایران و ونزوئلا وجود دارد که ۶۰ الی ۷۰ درصد آن میتواند به تامین تجهیزات مورد نیاز پروژه های نفتی ونزوئلا اختصاص یابد.
ایران هم که تحت تحریمهای بینالمللی قرار دارد طبق آخرین برآوردها روزانه بین ۸۰۰ هزار تا ۱.۲ میلیون بشکه صادرات دارد که با سطح ۲.۷ میلیون بشکهای سال ۲۰۱۸ فاصله زیادی دارد.