اعمال سیاستهای اقتصادی حمایت گرایی دونالد ترامپ و برنامه وی برای محدود کردن واردات چین از طریق افزایش مالیاتهای گمرکی می تواند در نهایت برای اقتصاد چین دستاوردهای مثبت هم داشته…
اعمال سیاستهای اقتصادی حمایت گرایی دونالد ترامپ و برنامه وی برای محدود کردن واردات چین از طریق افزایش مالیاتهای گمرکی می تواند در نهایت برای اقتصاد چین دستاوردهای مثبت هم داشته باشد.
مخالفت دونالد ترامپ با پیمان تجاری و سرمایه گذاری ترنس آتلانتیک حضور این کشور در آسیا را کمرنگتر کرده و در نتیجه فضا را برای گسترش فعالیتهای چین بازتر خواهد کرد.
لی بائودونگ، معاون وزیر خارجه چین در این زمینه گفت: «چین باید یک طرح جامع برای برآوردن انتظارات بخش صنعت و پشتیبانی از روند رشد اقتصادی تدوین کند. این مهم با تعیین منطقه آزاد اقتصادی بازرگانی در ناحیه آسیا اقیانوسیه ممکن خواهد بود.»
پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری اعتراض عده ای را درپی داشته که نگران انزوای اقتصادی و حتی سیاسی کشورشان هستند.
افزایش مالیات گمرکی مربوط به کالاهای وارداتی چین و رساندن آن به رقم ۴۵ درصد به جای ۴.۲ درصد، که در برنامه های دونالد ترامپ جای دارد، تاثیر مخربی برروی صادرات و روند رشد تولید ناخالص داخلی چین خواهد داشت. اما از سوی دیگر چین هم می تواند از حجم معاملات تجاری بازرگانی خود با ایالات متحده بکاهد. بعنوان مثال کاهش میزان سفارشات هواپیما به شرکت بویینگ از سوی چین و یا توقف فروش قطعات مربوط به بخش تکنولوژی به شرکتهای آمریکایی مانند کمپانی اپل می تواند خسارات سنگینی به صنایع آمریکا وارد آورد.
یک چهارم مبادلات بازرگانی ایالات متحده با کشور چین است. اختلال در روابط تجاری بازرگانی این دو کشور می تواند موقعیت شغلی ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر را با تهدید جدی روبرو کند.