NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

فریبا، «ملکه زباله‌ها» در سوئد محاکمه شد

بلا نیلسون، ملکه زباله‌ها در دادگاه
بلا نیلسون، ملکه زباله‌ها در دادگاه Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از Farhad Mirmohammadsadeghi با استفاده از  The Guardians, AFP
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

دادگاهی در سوئد روز سه‌شنبه بلا نیلسون، «ملکه زباله‌ها» و ۱۰ نفر دیگر را به اتهام تخلیه غیرقانونی ۲۰۰ هزار تن زباله‌های سمی در بزرگترین پرونده مرتبط با جرایم زیست‌محیطی این کشور محاکمه کرد.

آگهی

دادستانی، شرکت «تینک پینک» (Think Pink) را متهم کرده است که زباله‌ها را به گونه‌ای که می‌تواند به سلامت انسان و محیط زیست آسیب بزند در ۲۱ نقطه سوئد دفن کرده است. متهمان پرونده از جمله بلا نیلسون، مدیر عامل شرکت و توماس همسر سابقش همگی هرگونه تخلف را رد کرده‌اند.

این پرونده چند سالی است که در جریان است و دادگاه قرار است دست‌کم ۹ ماه طول بکشد.

خانم نیلسون که اکنون نام خود را به «فریبا ونکور» تغییر داده و پیش‌تر خود را «ملکه زباله‌ها» نامیده بود، آخرین متهمی بود که روز سه‌شنبه وارد دادگاه شد. خانم ونکور که ایرانی تبار است، پیش از تغییر نام به بلا نیلسون نیز فریبا خطیبی قباق تپه نام داشت.

او با اتهاماتی از قبیل ارتکاب به جرم جدی محیط‌زیستی و ارتکاب به جرم جدی اقتصادی مرتبط با شرکت روبرو است. دیگر متهمان پرونده نیز با اتهمات مشابهی مواجه هستند.

کیسه‌های ساختمانی صورتی رنگ این کشور از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰، در زمان اوج کسب و کار آن تقریبا در همه‌جای پایتخت سوئد به چشم می‌خورد. این شرکت ارائه دهنده خدمات بازیافت و دفع زباله ارزان ‌قیمت بود. خانم نیلسون هم در آن زمان به خاطر مدیریتش جوایز بسیاری کسب کرد.

اما در سال ۲۰۲۰ ماه عسل شرکت با دستگیری عواملش به پایان رسید و سقوط کرد. تینک پینک متهم است که ۲۰۰ هزار تن زباله را در نقاط مختلف سوئد ریخته است.

بازرسان پلیس در گزارش پنجاه هزار صفحه‌ای خود از کشف سطوح مضر آرسنیک، دیوکسین، روی، سرب، مس و فرآورده های نفتی در محل‌ها دفن زباله شرکت خبر دادند.

آندرس گوستافسون، یکی از دادستان‌های این محاکمه، این پرونده را «بزرگترین جرم زیست‌محیطی» از نظر «دامنه و سازمان‌دهی» در سوئد خواند.

او گفت که تینک پینک از اسناد جعلی برای فریب مقامات و حصول سود کلان چند میلیون کرونی استفاده کرده است.

آقای گوستافسون گفت: «ادعاهایی مبنی بر خسارت ۲۶۰ میلیون کرونی (۲۲.۸ میلیون یورویی) عمدتا از سوی شهرداری‌ها مطرح شده است. زیرا در نهایت آن‌ها مجبور به پاک‌سازی کوه‌های عظیم زباله‌ها شده‌اند. این وضع برای مدت طولانی در چندین نقطه از شهر وجود داشته است.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ضرابخانه سلطنتی بریتانیا به‌دنبال بازیابی طلا از زباله‌های الکترونیکی

تجربه‌های اروپایی؛ کدام کشورها در بازیافت زباله‌ها پیشتازند؟

ادامه اعتصاب رفتگران در اسکاتلند؛ خیابان‌ها از زباله پوشیده شدند