NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

ابریشم طلایی و صنایع بافندگی باستانی در قطر به نمایش گذاشته شد

با همکاری
ابریشم طلایی و صنایع بافندگی باستانی در قطر به نمایش گذاشته شد
Copyright euronews
Copyright euronews
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلب
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

قطر 365 از منسوجات منحصربه‌فرد ساخته شده از ابریشم عنکبوت‌های گوی‌باف طلایی رونمایی می‌کند و بر قرن‌ها هنر قالی‌بافی تمرکز دارد.

آگهی

منسوجات می‌توانند فراتر از کاربرد و زیبایی، به ما در درک سنت‌ها و فرهنگ یک کشور یا منطقه کمک کنند. تیم قطر 365 رد پای دو نمایشگاه را دنبال کرده است که در آن‌ها، منسوجات در کانون توجه قرار گرفته‌اند.

ابتدا، عادل حلیم به نمایشگاه ابریشم طلایی عنکبوت در موزه هنر اسلامی رفت، که در آن شنل بافته شده با نخ عنکبوت‌های گردباف طلایی بومی ماداگاسکار به نمایش گذاشته شده است. این شاهکار منحصربفرد به نمایش گذاشته شده، تنها اثر از این دست در جهان است. تولید و استفاده از ابریشم دو سال طول کشید و ابریشم 1.2 میلیون عنکبوت در آن استفاده شد.

موزه هنرهای اسلامی منسوجات سراسر جهان از جمله آفریقا، آسیا و اروپا را در خود جای داده است. عادل این فرصت را داشت که به پشت صحنه برود و ببیند چگونه مسئول نگهداری دومینیکا کوستولنیکوفا منسوجات را قبل از نمایش آنها بازسازی می‌کند. او ابتدا ترکیب و تکنیک پارچه را مطالعه می‌کند. پس از آن دومینیکا با دقت روش کار مناسب را انتخاب می‌کند و به کار می‌بندد.

در نهایت، لیلا حمیره به آن سوی شهر رفت تا به دیزاین دوحه، دوسالانه جدید موزه قطر، و با مریم عمر، خالق اشعار بافندگی، صحبت کرد؛ نمایشگاه ویژه‌ای که به هنر قالی‌بافی زنان افغان اختصاص دارد. همکاری 10 ماهه این طراح با قالی‌بافان، تعهد تزلزل‌ناپذیر آنها را برای حفظ هنر چند صد ساله خود نشان داد و حس احترام و تحسین را برانگیخت.

هنرگردانی نمایشگاه اشعار بافندگی توسط مؤسسه فیروزکوه انجام شد؛ یک سازمان غیرانتفاعی که توسط پادشاه بریتانیا چارلز سوم در سال 2006 تأسیس شده است. این بنیاد که در ابتدا بر حمایت از خانواده‌های هنرمندان عرصه صنایع دستی در افغانستان متمرکز بود، از آن زمان تاکنون دامنه فعالیت خود را به کشورهای بیشتری گسترش داده است. مأموریت آن، حفظ صنایع دستی سنتی و میراث فرهنگی است که در خطر نابودی قرار دارند و بر ضرورت و اهمیت این امر تاکید می‌کند.

هم‌رسانی این مطلب