دیوان عالی ایالات متحده روز چهارشنبه ۱۹ اعلام کرد که در خصوص مصونیت قضایی دونالد ترامپ، در پرونده تلاش برای تغییر نتیجه انتخابات در سال ۲۰۲۰، تصمیمگیری خواهد کرد.
این تصمیم دیوان عالی آمریکا در واقع درخواست دونالد ترامپ را برای بررسی این موضوع میپذیرد و باعث میشود برگزاری دادگاه یکی از مهمترین پروندههای کیفری مربوط به رئيس جمهوری سابق به تاخیر بیفتد. پروندهای که توسط جک اسمیت، بازرس ویژه دادگستری ایالات متحده پیگیری میشود و ترامپ متهم است که در جریان شورش روز ۶ ژانویه ۲۰۲۱ و حمله گروهی از طرفدارانش به ساختمان کنگره آمریکا نقش داشته است.
آقای اسمیت در این پرونده که قرار بود دادگاهش روز ۴ مارس برگزار شود، ترامپ را متهم کرده که با اقدامات خود طرفدارانش را تشویق و تحریک کرده که دست به شورش بزنند و نتیجه انتخابات را تغییر دهند.
با این حال ترامپ پیشتر خواستار این شده بود که به او مصونیت قضایی داده شود چرا که او در آن زمان رئيس جمهوری ایالات متحده بوده و فعالیتهایش در چارچوب انجام وظایف قانونی بوده است. همچنین وکلای آقای ترامپ استدلال میکنند که لغو مصونیت قضایی او به فعالیتهای انتخاباتی رئیس جمهوری سابق ایالات متحده لطمه وارد میکند.
حدود دو هفته قبل، آقایترامپ از دیوان عالی ایالات متحده خواسته بود تا حکم شش فوریه هیاتی متشکل از سه قاضی دادگاه استیناف ناحیه کلمبیا در رد ادعای او مبنی بر مصونیت از تعقیب قضایی را متوقف کند.
با تصمیم جدید دیوان عالی ایالات متحده، حالا ترامپ به هدف خود میرسد و دادگاه او به تعویق خواهد افتاد. کمپین انتخاباتی ترامپ تمرکز ویژهای بر به تاخیر رساندن برگزاری دادگاههای او دارند تا او بتواند به فعالیتهای انتخاباتی خود ادامه دهد.
منع کاندیداتوری ترامپ در یک ایالت دیگر
هرچند این اتفاق خبر خوبی برای آقای ترامپ محسوب میشد اما همزمان دادگاهی در ایالت ایلینوی طی حکمی اعلام کرد رئيس جمهوری سابق آمریکا به دلیل نقش داشتن در شورش ۶ ژانویه حق حضور در انتخابات درون حزبی جمهوریخواهان در این ایالت را نخواهد داشت.
این رای مشابه اقدامی است که پیشتر از سوی دو ایالت کلاردو و مین صورت گرفته وآقای ترامپ را از حضور در انتخابات در این دو ایالت منع شده بود. با این حال تصمیم این دو ایالت به دلیل درخواست تجدید نظر ترامپ فعلا به حالت تعلیق در آمده است.
سخنگوی ستاد انتخاباتی آقای ترامپ در بیانیهای حکم دادگاه ایلینوی را غیرقانونی خوانده و تاکید کرده که تیم حقوقی رئيس جمهور سابق به سرعت به آن اعتراض خواهند کرد.
حالا این پروندهها باید در دیوان عالی ایالات متحده که البته ۳ قاضی آن مستقیما توسط دونالد ترامپ منصوب شدهاند مورد بررسی قرار گیرند. دیوان عالی ایالات متحده که بالاترین نهاد قضایی در این کشور است از سوی ۹ قاضی انتخاب میشوند که روسای جمهوری آنها را منصوب کردهاند. حضور این قضات در این صندلیها مادامالعمر است مگر این که خود فرد تصمیم به کنارهگیری بگیرد.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
در حال حاضر اکثریت این نهاد در اختیار محافظهکاران است و از مجموع ۹ قاضی ۶ نفر توسط روسای جمهوری جمهوریخواه منصوب شده و تنها ۳ نفر انتخاب و برگزیده جو بایدن و باراک اوباما هستند.