NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

بریتانیا: حملات هوایی علیه حوثی‌ها کارساز بود؛ چکمه‌ بر خاک یمن نمی‌گذاریم

جنگنده تایفون ارتش پادشاهی بریتانیا شرکت کننده در حملات هوایی علیه حوثی‌های یمن
جنگنده تایفون ارتش پادشاهی بریتانیا شرکت کننده در حملات هوایی علیه حوثی‌های یمن Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از مسعود سالاری
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

الیور داودن، معاون نخست‌وزیر بریتانیا گفت کشورش برای نبرد با شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت ایران در یمن نیروی زمینی اعزام نخواهد کرد و افزود که حملات هوایی بریتانیا و آمریکا این گروه شورشی را «تضعیف» کرده است.

آگهی

پس از ماه‌ها حمله حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری و دریایی در دریای سرخ، ایالات متحده و بریتانیا از ژانویه سال جاری میلادی، با حملات هوایی اهداف و مواضع حوثی‌ها در یمن را هدف قرار دادند. 

حوثی‌ها در توضیح این حملات که تجارت جهانی را مختل کرده است، می‌گویند که این حملات را در پاسخ به حمله اسرائیل به غزه و در دفاع از فلسطینی‌ها انجام می‌دهند.

به نوشته خبرگزاری رویترز، داودن در جریان مصاحبه‌ای که روز پنجشنبه یکم فوریه (۱۲ بهمن) در محل اقامتگاه سفیر بریتانیا در ابوظبی، پایتخت امارات عربی متحده انجام شد گفت: «بگذارید صریح بگویم، ما هیچ برنامه‌ای برای گذاشتن چکمه‌ها روی زمین نداریم.»

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

او گفت که هدف از حملات هوایی که برخی از حمایت‌های بین‌المللی را به همراه داشته است، کاهش توانایی حوثی‌ها برای تهدید کشتی‌ها در دریای سرخ بوده است و نه حذف این گروه که سال‌هاست در برابر بمباران‌های عربستان سعودی مقاومت می‌کند.

حملات به کشتی‌ها در دریای سرخ شهرت این گروه شورشی یمنی را که از یک دهه پیش کنترل بخش‌های زیادی از این کشور فقیر را به دست گرفته، افزایش داده است. بسیاری از شهروندان خاورمیانه، حوثی‌ها را تنها نیروی عربی می‌دانند که به اسرائیل حمله می‌کند.

خطوط بزرگ کشتیرانی از بیم ناامنی، تا حد زیادی مجبور شده‌اند مسیر تجاری اصلی دریای سرخ را رها کرده و با دور زدن آفریقا، مسیرهای طولانی‌تری را طی کنند. این امر هزینه‌ها را افزایش داده و نگرانی‌هایی را در مورد تورم جهانی ایجاد کرده است. این مسئله مصر را نیز از درآمدهای خارجی مهمی که به طور معمول از گذر کشتی‌ها در کانال سوئز به دست می‌آورد، محروم کرده است.

داودن گفت مطمئن است که حملات نظامی کشورش گامی در کاهش توانایی حوثی‌ها برای تهدید دریای سرخ بوده و بخشی از اقدامات گسترده‌تری است که شامل تحریم شخصیت‌های حوثی نیز می‌شود.

استرالیا، بحرین، کانادا، هلند و برخی کشورهای دیگر تا حدی از این کارزار مشترک بریتانیا و آمریکا حمایت مادی کرده‌اند اما هیچ کدام در حملات هوایی علیه حوثی‌ها شرکت نکرده‌اند.

 از سوی دیگر، تنها شمار اندکی از نزدیکترین شرکای عرب لندن و واشنگتن به این کارزار پیوسته‌اند یا از آن پشتیبانی کرده‌اند.

سازمان ملل متحد در ماه دسامبر اعلام کرد که حوثی‌ها و سایر طرف‌های درگیر متعهد به پیاده‌سازی آتش‌بس و گفتگوی سیاسی شده‌اند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

حوثی‌ها: ایتالیا را در صورت شرکت در حملات علیه ما، هدفی برای خود می‌دانیم

ارتش آمریکا یک کشتی حاوی قطعات موشک‌ و سلاح ساخت ایران برای حوثی‌های یمن را توقیف کرد

رسوایی آزار جنسی در میان کارکنان سیا؛ سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا «به پنهان‌کاری ادامه می‌دهد»