بر اساس یک مطالعه جدید، آلودگی هوای ناشی از استفاده از سوختهای فسیلی، سالانه موجب مرگ ۵ میلیون نفر در سراسر جهان میشود که نسبت به تخمینهای قبلی، رقم بسیار بالاتری را نشان میدهد.
این تحقیقات همچنین نشان میدهد که استفاده از انرژی پاک و تجدیدپذیر به جای سوختهای فسیلی میتواند جان بسیاری را از مرگ ناشی از آلودگی هوا نجات دهد و به مبارزه با گرمایش جهانی، کمک شایانی بکند.
نتایج این تحقیقات همزمان با برگزاری بیست و هشتمین نشست تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد، موسوم به «کوپ ۲۸» در دبی منتشر شده است.
در این نشست دولتها درباره تغییرات اقلیمی بحث و گفتوگو میکنند. از جمله تصمیماتی که آنها باید در این نشست اتخاذ کنند این است که آیا با «حذف تدریجی» سوختهای فسیلی موافقت خواهند کرد یا خیر.
به گفته دانشمندان، آلودگی هوا، ناشی از استفاده از سوختهای فسیلی در صنعت، تولید برق و حملونقل در سال عامل مرگ ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در سراسر جهان میشود. نتایج این تحقیقات در هفته نامه تخصصی «بیامجی» منتشر شده است.
این تیم تحقیقاتی در «بیامجی» نوشت: «نتایج ما نشان میدهد که حذف تدریجی سوختهای فسیلی مزایای زیادی برای خواهد داشت، بسیار بیشتر از آنچه در اکثر مطالعات قبلی نشان داده شده است.»
این تیم که شامل محققانی از بریتانیا، ایالات متحده، آلمان، اسپانیا و قبرس است برای پرداختن به این موضوع از مدل جدیدی در این تحقیقات استفاده کرده است.
به گفته آنها یکی از دلایلی که باعث شده ارقام مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا و سوختهای فسیلی بسیار بالاتر از تخمینهای قبلی باشد، این است که آنها در این مطالعه صرفاً روی آلودگی هوای تمرکز کرده بودند.
نتایج این تحقیقات نشان میدهد که در سال ۲۰۱۹ حدود ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سراسر جهان بر اثر وجود ذرات ریز (PM2.5) و ازن (O3) در هوای جان خود را از دست دادهاند. سهم سوختهای فسیلی از این تعداد مرگ و میر، حدود ۶۱ درصد (۵.۱ میلیون نفر) بوده است.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
به گفته محققان «کاهش آلودگی هوا، به ویژه از طریق حذف تدریجی سوختهای فسیلی، میتواند نتایج مثبتی بر روی سلامت افراد داشته باشد.»