اسرائیل اعلام کرد که هدف نیروهای ارتش این کشور در عملیات روز چهارشنبه یافتن و از کار انداختن شبکه گسترده تونلهای زیرزمینی شبه نظامیان حماس در نوار غزه است.
شهر غزه، پایگاه اصلی حماس در سرزمینهای فلسطینی، توسط نیروهای اسرائیل محاصره شده است. اسرائیل میگوید نیروهایش تا قلب این شهر پرجمعیت پیشروی کردهاند در حالی که حماس مدعی است که جنگجویانش خسارات سنگینی به نیروهای اسرائیلی وارد کردهاند.
حماس اعلام کرد که تانکهای اسرائیلی با مقاومت شدید جنگجویانش که از شبکه تونلها برای کمین استفاده میکنند، مواجه شدهاند.
از زمان حمله موشکی حماس به جنوب اسرائیل در ۷ اکتبر که ۱۴۰۰ قربانی گرفت که اکثرا غیرنظامی بودند، اسرائیل با هدف آنچه که «نابودی» حماس عنوان شده، شمال نوار غزه را هدف حملات هوایی و زمینی خود قرار داده که تا کنون بنا بر ادعای مقامهای بهداشتی غزه بیش از ۱۰ هزار فلسطینی را به کام مرگ فرستاده است.
اسرائیل میگوید تا زمانی که حماس ۲۴۰ نفری را که در جریان حمله ۷ اکتبر گروگان گرفته آزاد نکند، با آتشبس موافقت نخواهد کرد. در مقابل، حماس هم میگوید، تا زمانی که غزه مورد حمله است، گروگانها را آزاد و حملات خود را متوقف نخواهد کرد.
آخرین تحولات جنگ حماس و اسرائیل در روز چهارشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۲ خورشیدی برابر با ۸ نوامبر ۲۰۲۳ میلادی را در این صفحه دنبال کنید.
پنتاگون: آمریکا یک سایت مرتبط با ایران را در شرق سوریه هدف گرفت
گزارشهای اولیه حاکی است هدفی که آمریکا در شرق سوریه به آن حمله کرده انبار تسلیحات مرتبط با ایران بوده است.
سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط حوثیهای یمن؛ واشنگتن تایید کرد
حوثیهای تحت حمایت ایران پیشتر اعلام کرده بودند یک پهپاد آمریکایی را بر فراز سواحل یمن که به گفته آنها بعنوان بخشی از حمایت نظامی آمریکا از اسرائیل در حال پرواز بوده است، سرنگون کردهاند.
حوثیها اعلام کردند پدافند هوایی آنها توانسته است «یک فروند هواپیمای بدون سرنشین MQ-9 آمریکایی را که در حال انجام فعالیتهای خصمانه، نظارتی و جاسوسی در حریم هوایی و بر فراز آبهای سرزمینی یمن و در حمایت نظامی اسرائیل بوده است»، ساقط کند.
یک مقام ارشد پنتاگون به خبرگزاری فرانسه گفت: «یک هواپیمای نظامی MQ-9 از راه دور توسط حوثیها در سواحل یمن سرنگون شد».

خبرگزاری فرانسه: سه جنگجوی طرفدار ایران در حملات اسرائیل در «نزدیکی حرم زینب در دمشق» کشته شدند
خبرگزاری فرانسه به نقل از دیدهبان حقوق بشر سوریه گزارش داد که سه جنگجوی طرفدار ایران روز چهارشنبه در حملات هوایی اسرائیل به «مواضع حزبالله لبنان» در نزدیکی دمشق، پایتخت سوریه، کشته شدند.
رامی عبدالرحمن، مدیر دیدهبان حقوق بشر سوریه، گفت:«سه جنگجوی غیرسوری طرفدار ایران در حملات اسرائیل به مزارع و سایر مکانهای متعلق به حزبالله در نزدیکی عقربه و حرم زینب کشته شدند.» به گفته همین منبع، اسرائیل همچنین مواضع پدافند هوایی سوریه در جنوب این کشور را نیز هدف قرار داده است.
جنگجویان حزبالله لبنان بدنبال جنگ داخلی سوریه امنیت حرم زینب را بر عهده گرفتند.
ارتش اسرائیل: ۵۰ هزار غیرنظامی فلسطینی روز چهارشنبه از شمال به جنوب غزه گریختند
سخنگوی ارتش اسرائیل اعلام کرد حدود ۵۰ هزار نفر از ساکنان غزه روز چهارشنبه از شمال این باریکه از طریق «کریدور تخلیه» که توسط ارتش اسرائیل و برای دومین روز متوالی ایجاد شده بود، گریختند.
دانیال حقاری افزود:«آنها میروند زیرا میدانند که حماس کنترل شمال را از دست داده است و اوضاع در جنوب امنتر است. منطقه امنی [در جنوب باریکه غزه] هست که در آن دارو، آب و غذا در دسترس است.»
وی گفت که کریدور مذبور روز پنجشنبه نیز دوباره باز خواهد شد.

حماس: شمار قربانیان حملات اسرائیل به غزه به ۱۰ هزار و ۵۶۹ نفر رسید
اشرف القدره، سخنگوی وزارت بهداشت غزه، در نشستی خبری گفت که شمار فلسطینیهای کشتهشده در بمباران وگلولهباران باریکه غزه از هفتم اکتبر تا به امروز به ۱۰ هزار و ۵۶۹ نفر و شمار زخمیها به بیش از ۲۶ هزار نفر رسیده است.
بر اساس آمار بهداشت حماس از بیش از ۱۰ هزار فلسطینی کشته شده، ۴ هزار و ۳۲۴ نفر کودک و ۲ هزار و ۸۲۳ نفر زن هستند.
به گفته وی اسرائیل در این مدت بیش از ۱۲۰ واحد بهداشتی و درمانی و ۴۵ دستگاه آمبولانس را نیز هدف گرفته است.

اسرائیل فیلمی که «جنایت حماس» را نشان میدهد ۷۰ بار در سراسر جهان به نمایش گذاشت
به گزارش سایت خبری «واینت»، مقامات اسرائیل، مجموعهای ۴۷ دقیقهای از برخی از «بدترین جنایات» انجام شده در ۷ اکتبر توسط حماس را ۷۰ بار در ۳۰ کشور به نمایش گذاشتهاند.
طق این گزارش، چهار فیلم تنها برای تحریریه نیویورک تایمز در دفاتر خارجی آن و دو فیلم هم برای کارکنان کاخ سفید پخش شده است.
در میان کسانی که این فیلم را دیدهاند، روسای سآیای و امآی۵ و همچنین رهبران دیگر آژانسهای جاسوسی غربی هم حضور داشتهاند. گفته میشود تاکنون هزار نفر این فیلمها را دیدهاند.
اسرائیل از این فیلمها که عمدتا از دوربینهای کوچک متعلق به نیروهای کشته شده حماس به دست آمده به عنوان بخشی از روابط عمومیاش برای کمک به توضیح واکنش تندش در غزه و ضرورت از بین بردن حماس استفاده میکند.

آنتونی بلینکن با شدت بیشتری با آتشبس در غزه مخالفت کرد
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در اظهارات روز چهارشنبه خود مخالفتش را با آتشبس در غزه تشدید کرد و گفت: «کسانی که خواستار آتشبس فوری هستند، موظفند توضیح دهند که چگونه به نتیجه غیرقابل قبولی که احتمالا به وجود خواهد آمد، رسیدگی خواهند کرد.»
به این ترتیب موضع آمریکا و متحدانش در گروه ۷ با بسیاری از کشورهای عربی که خواستار چنین آتشبسی هستند در تضاد است.
اظهارات جدید بلینکن فراتر از صحبتهای قبلیاش بوده است. او به طور مداوم گفته است که آمریکا از آتش بس حمایت نمیکند و این طور استدلال کرد که چنین توقف نامحدودی در جنگ به حماس اجازه میدهد تا خود را سازماندهی و دوباره به اسرائیل حمله کند. بااین حال او به صراحت از کسانی که از آتش بس حمایت کردهاند، نامی نبرده است.
او گفت: «اسرائیل بارها به ما گفته که هیچ بازگشتی به قبل از ۷ اکتبر و حملات وحشیانه حماس وجود ندارد، ما هم کاملا موافقیم.»

رشیده طلیب، نماینده کنگره آمریکا به دلیل سخنانش درباره اسرائیل و حماس توبیخ شد
مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه به محکومیت رشیده طلیب، نماینده دموکرات از میشیگان و تنها فلسطینی-آمریکایی در کنگره رای داد.
نمایندگان آمریکا با نتیجه ۲۳۴ رای بر ۱۸۸ رای، طلیب را به دلیل اظهاراتش محکوم کردند، مجازاتی که یک قدم کمتر از اخراج از مجلس است. این نماینده که سه دوره در کنگره حضور دارد به دلیل دیدگاههایش در مورد چندین دهه مناقشه در خاورمیانه، مدتهاست که هدف انتقادها قرار دارد.
بحث در مورد یک «قطعنامه توهینآمیز» بوده است. ریچ مک کورمیک، نماینده جمهوری خواه این اقدام طلیب را «یهودی ستیزانه» خواند و شکایت علیه طلیب را اجرا کرد. او گفت: «طلیب درباره بزرگترین متحد ما، اسرائیل و حمله ۷ اکتبر دروغهای باورنکردنی ارائه کرده است.»
طلیب هم از موضع خود دفاع کرد و گفت: «ساکت نمیشوم و نمیگذارم حرفهای من را تحریف کنید.» او گفت که انتقادش به اسرائیل و همواره متوجه دولت و رهبری آن در زمان نخست وزیر نتانیاهو بوده است.
او گفت: «این مهم است که مردم و دولت را از هم جدا کنیم. این ایده که انتقاد از دولت اسرائیل، یهودستیزانه است، وضعیت خطرناکی ایجاد میکند و از آن برای خاموش کردن صداهای مختلف که در سراسر کشور ما برای حقوق بشر وجود دارد، استفاده خواهد شد.»

موضع واحد کشورهای گروه ۷ در قبال جنگ اسرائیل و حماس: حماس محکوم است؛ اسرائیل حق دفاع از خود را دارد؛ درخواست «وقفه بشردوستانه» برای کمک رسانی به غیرنظامیان فلسطینی
دیپلماتهای ارشد گروه ۷ کشور صنعتی پیشرو پس از نشستهای فشرده در توکیو اعلام کردند موضع واحدی در مورد جنگ اسرائیل و حماس اتخاذ کردهاند. تصمیم آنها محکوم کردن حماس، حمایت از حق دفاع از خود اسرائیل و درخواست برای «وقفه بشردوستانه» برای تسریع کمک رسانی به غیرنظامیان ناامید فلسطینی در نوار غزه است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا و وزرای خارجه بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ژاپن و ایتالیا تاکید کردند که آنها از وقفه بشردوستانه برای تسهیل کمکهای ضروری، حرکت غیرنظامیان و آزادی گروگانها حمایت میکنند.
این وزرا همچنین «افزایش خشونت شهرکنشینان افراطی علیه فلسطینیها» را محکوم کردند و گفتند این رفتار غیرقابل قبول است و امنیت در کرانه باختری را تضعیف میکند و باعث تهدید چشمانداز صلح پایدار میشود.
بلینکن بعد از یک سفر طولانی در خاورمیانه به توکیو رفت و گفت که یافتن یک موضع واحد در مورد جنگ در اسرائیل بسیار مهم است. بلینکن به یوکو کامیکاوا، وزیر امور خارجه ژاپن گفت: «این لحظه بسیار مهمی برای اعضای گروه ۷ است تا در مواجهه با این بحران گرد هم آیند و با یک صدای واحد صحبت کنند.»
آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان گفت: «به عنوان عضوی از کشورهای گروه ۷، ما به صراحت اعلام میکنیم که اسرائیل حق و وظیفه دارد از مردم خود در چارچوب قوانین بینالمللی محافظت کند.» او ادامه داد که با بسیاری از شرکایش صحبت کرده که «چگونه میتوانیم در نهایت آتشبس بشردوستانه را از نظر زمانی و همچنین جغرافیایی شروع کنیم.»
جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا به گروهی از رونامه نگاران گفت که دولت او تنها از یک «وقفه بشردوستانه» از نظر جفرافیایی خاص حمایت میکند و نه از آتش بس گستردهتر. او گفت: «اولا ما مطلقا چیزی ندیدم و نشنیدهایم تا باور کنیم که رهبران حماس در مورد آتش بس جدی هستند. آتش بس توانایی اسرائیل برای دفاع از خود را مختل میکند.»
