بیش از ۶۰ نفر در تیراندازیهای سال گذشته در سوئد جان خود را از دست دادند؛ آماری بیسابقه که هرگز پیشتر ثبت نشده بود.
نخست وزیر سوئد از ارتش برای مقابله با موج جرم و جنایت بیسابقهای که این کشور را تحت تاثیر قرار داده است، درخواست کمک کرد.
اولف کریسترسون بنا به آنچه پیشتر وعده داده بود قرار است امروز جمعه ۲۹ سپتامبر در همین راستا با فرمانده ارشد نیروهای مسلح و کمیسر عالی پلیس کشورش دیدار و گفتگو کند.
به گفته نخست وزیر سوئد، این گفتگوها بر چگونگی کمک نیروهای مسلح به پلیس در مقابله با باندهای مروج خشونت و گروههای تبهکار متمرکز خواهد بود.
هدف از این همکاری آن است که سربازان ارتش وظایف حفاظتی پلیس را برعهده گیرند تا نیرو و منابع بیشتری برای مبارزه با جرم و جنایت در کشور آزاد شود.
جزئیات بیشتر این نوع همکاری که برای یک کشوری اسکاندیناوی غیرمعمول به شمار میرود هنوز تشریح نشده و مشخص نیست که ارتش با چه ظرفیتی قرار است این ماموریت را برعهده گیرد.
این اقدام به دلیل موج گسترده تیراندازیها و بمب گذاریهای اخیر که جان دهها نفر از جمله تعدادی نوجوان و رهگذر را گرفت از سوی دولت سوئد در پیش گرفته شده است.
تازهترینِ این حملات که به صورت پراکنده صورت گرفته و شواهدی دال بر ارتباط آنها با باندهای تبهکار وجود دارد ظرف یک شب سه کشته به جا گذاشته است.
گروههای مروج خشونت و باندهای تبهکار اغلب نوجوانان را در محلههای کم بضاعت و آسیبپذیر که قشر عمدتا مهاجر را در خود جای داده، اغفال کرده و به استخدام در میآورند.
یکی از قربانیان حملات اخیر زنی حدودا ۲۰ ساله بود که در پی انفجاری در شمال استکهلم جان باخت. رسانههای سوئدی در گزارش اعلام کردند که وی احتمالا هدف مورد نظر عاملان حمله نبوده است.
به گزارش یک نشریه محلی در سوئد، یک خواننده رپ ۱۸ ساله نیز اواخر روز چهارشنبه گذشته در جریان تیراندازی در خارج از یک مجموعه ورزشی در حومه استکهلم کشته شد.
بیش از ۶۰ نفر در تیراندازیهای سال گذشته در سوئد جان خود را از دست دادند؛ آماری بیسابقه که هرگز پیشتر ثبت نشده بود.
این در حالیست که به گفته کارشناسان، شمار تلفات خشونتها و حملات گروهای تبهکار در سوئد امسال نیز به همین میزان و احتمالا حتی بیش از آن خواهد رسید.
اولف کریسترسون روز پنجشنبه طی نطقی تلویزیونی خطاب به مردم کشورش گفت: «سوئد هرگز شاهد چنین وقایعی نبوده است»؛ وی افزود: «در قوانین سوئد مقابله با جنگ باندها و کودکسربازان دیده نشده است.»
نخست وزیر سوئد در بحبوحه افزایش موج تیراندازیها و بمب گذاریهای در کشورش که به باندهای تبهکار نسبت داده شده است، تاکید کرد: «چنین وضعیتی در هیچ کشور دیگر اروپا مشاهده نمیشود.»
دولت راست میانه سوئد به رهبری اولف کریسترسون سال گذشته با وعده مقابله با جرم و جنایت قدرت را در دست گرفت، اما تاکنون در این امر موفق نبوده است.
اپوزیسیون، دولت را در این میان مقصر میداند و معتقد است که آقای کریسترسون و وزرایش مسبب ناامنی در کشور هستند.
این در حالیست که نخست وزیر سوئد «سیاستهای غیرمسئولانه» دولت قبلی در زمینه مهاجرت و ادغام ناموفق مهاجران را عامل ترویج خشونت در کشورش معرفی کرده است.
سوئد از دیر باز به همراه آلمان به دلیل داشتن سیاستهای مهاجرتی لیبرال و استقبال از صدها هزار پناهجو از خاورمیانه و آفریقا، در اروپا متمایز و شاخص بوده است.