آخرین تحولات و رویدادهای ایران و جهان در روز سهشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ خورشیدی برابر با ۱۲ سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی در قالب خبرهای کوتاه را در این صفحه دنبال کنید.
برای مرور اخبار کوتاه روز دوشنبه به این صفحه مراجعه کنید.
مهمترین عناوین خبرهای کوتاه برگزیده روز:
- وخامت حال بهاره هدایت و انتقال او از زندان اوین به بیمارستان
- عربستان سعودی از آغاز فعالیت فرودگاه بینالمللی دریای سرخ خبر داد
- استقرار ۴۲ جنگنده و کشتی جنگی چینی در نزدیکی تایوان
- حامد اسماعیلیون: اگر قرار است انقلابی رخ دهد، در درون مرزهای ایران رخ خواهد داد
- امیرعبداللهیان: دوتابعیتیهای عزیز بدون دغدغه به ایران سفر کنند
- پارلمان اروپا ایلیانا ایوانووا اهل بلغارستان را به عنوان کمیسر جدید «نوآوری و تحقیقات» منصوب کرد
- قوه قضائيه ایران بازداشت یک تبعه سوئد را تایید کرد
- رئیس مستعفی فدراسیون فوتبال اسپانیا به دادگاه احضار شد
- جاری شدن سیلاب شراب در پرتغال
- برنده جایزه نوبل صلح از اتهام فرار مالیاتی تبرئه شد
- یک هواپیمای روسی مجبور به فرود اضطراری در علفزاری در سیبری شد
- مثبت شدن نمونه آزمایش دوپینگ پل پوگبا؛ هافبک فرانسوی تا اطلاع ثانوی از همراهی یوونتوس محروم شد
- کاوشگر آمریکاییِ گرفتار در سومین غار عمیق ترکیه پس از ۹ روز نجات یافت
- قطار کیم جونگ اون رهبر کره شمالی وارد روسیه شد
وخامت حال بهاره هدایت و انتقال او از زندان اوین به بیمارستان
زهرا مینویی، وکیل بهاره هدایت، روز سهشنبه ۲۱ شهریور، از وخامت حال موکلش و انتقال او از زندان اوین به بیمارستان خبر داد.
بهاره هدایت که در حال گذراندن محکومیت ۴ ساله خود در زندان اوین است، از روز پنجشنبه ۹ شهریور ۱۴۰۲ دست به اعتصاب غذا زده بود.
مرگ مشکوک جواد روحی، زندانی سیاسی در زندان و وضعیت نامشخص آزادی الهه محمدی و نیلوفر حامدی، دو روزنامهنگار ایرانی، از جمله دلایل اعتصاب غذای خانم هدایت هستند.
اعتصاب غذای او با واکنشهایی در جامعه مدنی ایران همراه بود. بیش از ۲۰۰ نفر از روزنامهنگاران، سینماگران و خانوادههای دادخواه و فعالان مدنی خواستار پایان اعتصاب غذای بهاره هدایت شدند. بیش از ۸۰ فعال فعلی و سابق دانشجویی نیز با نگارش نامهای از بهاره هدایت خواستند که به اعتصاب غذا پایان دهد.
خانم هدایت در پاسخ به افرادی که نگران سلامت او بودند، نوشت: «حال من خوب است، نگران من نباشید، نگران ایران باشید.»
وکیل بهاره هدایت، دو روز پیش، در حساب توییترش از کاهش ۸ کیلویی وزن خانم هدایت خبر داده بود. زهرا مینویی به «ضعف شدید» و «تپش قلب» بهاره اشاره کرده بود.
بهاره هدایت در نامه نخست خود نوشته بود با «نزدیک شدن به آستانه سالگرد قیام مهسا و به خاطر ادای احترام به خانوادههای داغدار دست به اعتصاب غذا میزنم».
او افزود: «میدانم این اعتصاب واقعا در مقابل ناحقیقتهایی که اطراف ما را گرفتهاند و با زور و زنجیر حکومت تمامیتخواه میخواهند جای حقیقت را بگیرند، ناچیز است.»
بهاره هدایت دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه تهران است.
او از فعالان کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین زنستیز در ایران بود.
بهاره هدایت ۱۱ مهر در جریان خیزش سراسری ۱۴۰۱ در ایران توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد.
او پیش از این نیز بارها بازداشت و زندانی شده بود.
عربستان سعودی از آغاز فعالیت فرودگاه بینالمللی دریای سرخ خبر داد
بر اساس بیانیه مطبوعاتی موسسه دریای سرخ که طراح این پروژه عظیم است، قرار است پروازهای داخلی در این فرودگاه از سال ۲۰۲۴ به مسیرهای جده و ریاض آغاز شود و در ادامه پروازهای بینالمللی را در دستور کار خود قرار میدهد.
عملیات راهاندازی این فرودگاه که در استان تبوک در جنوب غربی عربستان واقع شده، با تفاهمی که میان شرکت Red Sea Global عربستان (RSG) با خطوط هوایی عربستان و اپراتور فرودگاه بینالمللی دریای سرخ امضا شده، به بهرهبرداری میرسد.
عملیات احداث این فرودگاه بینالمللی که مقامهای سعودی مدعی هستند از انرژی خورشیدی بهرهمند است، یکی از طرحهای بلندپروازانه عربستان سعودی در سالهای اخیر بوده است.
استقرار ۴۲ هواپیما و کشتی جنگی چین در نزدیکی تایوان
تایوان میگوید در بحبوحه تشدید تنشهای میان تایپه و پکن، نیروهای چین ۲۲ جت جنگنده و ۲۰ کشتی جنگی را در نزدیکی این جزیره مستقر کردهاند.
وزارت دفاع تایوان در بیانیهای با اعلام این مطلب اضافه کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته این تعداد جنگنده و کشتی چینی را شناسایی کرده است. بر اساس این بیانیه، از این ۲۲ هواپیمای چینی ۱۳ فروند جنگنده از خط میانی تنگه تایوان عبور کردهاند و به محدوده شناسایی دفاع هوایی جنوب غربی جزیره وارد شدهاند.
حامد اسماعیلیون: اگر قرار است انقلابی رخ دهد، در درون مرزهای ایران رخ خواهد داد
حامد اسماعیلیون، از چهرههای مخالف جمهوری اسلامی در صفحه اینستاگرام و توییتر خود متنی را به مناسبت یکسالگی مرگ مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد منتشر کرده است.
اسماعیلیون در این متن بلند مینویسد: «برای من بیش از هر چیز انعکاس صدای اعتراضات ایران در جهان و اینکه غرب بداند ما بیشماریم اهمیت داشته است.»
او همچنین نوشته است که اگر قرار باشد انقلابی رخ دهد، آن انقلاب در داخل مرزهای ایران اتفاق خواهد افتاد.
امیرعبداللهیان: دوتابعیتیهای عزیز بدون دغدغه به ایران سفر کنند
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه دولت ابراهیم رئيسی میگوید جمهوری اسلامی دوتابعیتیها را تهدید نمیداند و این افراد بدون هیچ دغدغهای به ایران سفر کنند.
امیرعبداللهیان این صحبتها را در روزی به زبان میآورد که آخرین تلاشها برای مبادله چند زندانی دو تابعیتی ایرانی با آمریکا در حال انجام است و جمهوری اسلامی در ازای آزاد کردن ۶ میلیارد پولهای بلوکه شده در کره جنوبی، میخواهد ۵ شهروند ایرانی- آمریکایی را از زندان آزاد کند.
امیرعبداللیان در بخش دیگری از صحبتهای خود، کشورهای خارجی را به هراسافکنی متهم کرد و افزود: «ایرانیان عزیز در هر جای دنیا اسیر تبلیغات و هراسافکنیها نشوند و بدون دغدغه به سفر خود به ایران ادامه دهند.»

پارلمان اروپا ایلیانا ایوانووا اهل بلغارستان را به عنوان کمیسر جدید «نوآوری و تحقیقات» منصوب کرد
پارلمان اروپا به انتصاب ایلیانا ایوانووا به عنوان کمیسر جدید اروپا برای «نوآوری و تحقیقات» رای مثبت داد.
خانم ایوانووا ۴۷ ساله جانشین ماریا گابریل، دیگر هموطن خود خواهد شد که در ماه مه از این سمت استعفا داد تا مسئولیت وزارت خارجه بلغارستان را برعهده بگیرد. ایوانووا البته مدت زمان کمی را برای این سمت در اختیار خواهد داشت چرا که در ژوئن سال آینده انتخابات پارلمان اروپا برگزار خواهد شد و احتمالا بسیاری از این سمتها تغییر میکنند.
در رای گیری پارلمان اروپا، ۵۲۲ نفر به این انتصاب رای مثبت دادند و ۲۷ نفر هم به خانم ایوانووا رای منفی دادند. ضمن اینکه ۵۱ رای ممتنع هم در این رایگیری به ثبت رسید.
قوه قضائيه ایران بازداشت یک تبعه سوئد را تایید کرد
مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائيه جمهوری اسلامی میگوید یک تبعه سوئد دستگیر و در زندان است. این مقام جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه «اتهاماتی» متوجه این فرد شده، توضیحات بیشتری در خصوص این اتهامات نداد.
او همچنین بدون اینکه اشارهای به نام و مشخصات این فرد سوئدی کند در ادامه گفت: «اکنون این فرد با صدور قرار قانونی به زندان اعزام شده است، تحقیقات در حال نهایی شدن است و در ایام پیش رو پرونده با تصمیم نهایی دادسرا به دادگاه ارسال خواهد شد و با صلابت در عین عدالت و انصاف با افرادی که مرتکب جرم شوند برخورد عبرتآموز و بازدارنده خواهیم داشت.»
سخنگوی قوه قضائيه ایران همچنین در خصوص بازداشت دو شهروند فرانسوی هم گفت: «یک زن و مرد که هر دو تبعه فرانسه هستند به اتهام جاسوسی به نفع بیگانگان علیه ایران دستگیر شدهاند.»
او در خصوص این دو شهروند فرانسوی هم اعلام کرد که پرونده آنها در نوبت بررسی است.
رئیس مستعفی فدراسیون فوتبال اسپانیا به دادگاه احضار شد
لوئیس روبیالس، رئیس مستعفی فدراسیون فوتبال اسپانیا از سوی دادگاه احضار شد. جنی هرموسو، بازیکن زن تیم ملی فوتبال اسپانیا بابت حرکت لوئیس روبیالس که در مراسم قهرمانی این تیم در جام جهانی لبهای او را بوسید از وی شکایت کرده است.
بنا به گزارشها لوئیس روبیالس باید روز جمعه در دادگاه حاضر شود. او یکشنبه شب پس از سه هفته کشمکش و جنجال رسانهای اعلام کرد که از مقامش کنارهگیری میکند.

جاری شدن سیلاب شراب در پرتغال
ترکیدن دو محفظه ذخیرهسازی شراب در یک کارخانه محلی در یک روستای ساحلی در پرتغال سیل قرمز رنگی از شراب به راه انداخت. این اتفاق روز یکشنبه دهم سپتامبر روی داد. ترکیدن محفظههای ذخیرهسازی به جاری شدن ۶۰۰ هزار گالن شراب قرمز منجر شد. دو هزار نفر در این روستا زندگی میکنند.
کارخانه مشروبسازی «دستیلاریا لویرا» واقع در روستایی در نزدیکی شهر آنادیا ناآبا انتشار بیانیهای از این حادثه عذرخواهی کرد و متعهد شد هزینههای پاکسازی را پوشش دهد. علت وقوع این حادثه توسط مقامهای مسئول در حال بررسی است.
برنده جایزه نوبل صلح از اتهام فرار مالیاتی تبرئه شد
ماریا رسا، روزنامهنگار فلیپینی و برنده جایزه نوبل صلح که پیشتر به دلیل فرار مالیاتی در کشورش تحت پیگرد قضایی قرار گرفته بود روز سهشنبه از این اتهام تبرئه شد.
به گزارش فرانسپرس، پس از آنکه حکم قاضی دادگاه رسیدگی کننده به این پرونده مبنی بر تبرئه ماریا رسا از اتهام فرار مالیاتی در دادگاه مانیل خوانده شد لبخندی بر لبان این روزنامهنگار زن ۵۹ ساله نشست.
خانم رسا سال ۲۰۲۱ به همراه دیمیتری موراتوف، روزنامهنگار منتقد روس به صورت مشترک موفق به کسب جایزه نوبل صلح شده بود.
وی در دوران رودریگو دوترته به دلیل انتقاد از رویکرد خشن و بیرحمانه رئیس جمهوری سابق کشورش در زمینه مبارزه با مواد مخدر با اتهامات متعددی روبرو شده بود.
فرار مالیاتی به دلیل فروش گواهی سپرده از جمله این اتهامها بود که دولت سابق فیلیپین علیه ماریا رسا و «راپلر»، رسانه آنلاین تحت مالکیت وی وضع کرد.
برنده فیلیپینی جایزه صلح نوبل ماه ژانویه گذشته نیز در دادگاهی از چهار اتهام دیگر که در زمان دولت پیشین با آن روبرو شده بود، تبرئه شد.
