آمریکا و ویتنام روز دوشنبه در بیانیهای مشترک نسبت به «استفاده از زور» در دریای جنوبی چین هشدار دادند.
این بیانیه همزمان با سفر جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده به ویتنام منتشر شد. مخاطب هشدار واشنگتن و هانوی نسبت به «تهدیدها یا استفاده از زور» در دریای جنوبی چین به وضوح پکن است.
آمریکا در این بیانیه همچنین متعهد شده است که به «حمایت از توسعه ظرفیتهای دفاعی» ویتنام ادامه دهد.
بیانیه مشترک دو کشور به امضای جو بایدن و نگوین فو ترونگ، رهبر حزب کمونیست ویتنام رسیده است. چین مدعی مالکیت بر تقریبا کل دریای جنوبی چین شده است. این منطقه از نظر دریانوردی منطقهای کلیدی برای تجارت جهانی محسوب میشود.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
ادعای مالکیت پکن بر دریای چین جنوبی بارها با اعتراض فیلیپین، ویتنام، مالزی و برونئی مواجه شده است. اختلافها بین پکن و دیگر کشورهای حوزه دریای جنوبی چین بارها تنشآفرین بوده است.
در یکی از آخرین موارد از این تنشها فیلیپین روز جمعه اقدامهای «غیرقانونی» کشتیهای جنگی چین در دریای جنوبی چین را محکوم کرد.
رئیسجمهوری آمریکا در جریان سفر به ویتنام در گردهمایی تجار گفت که روابط واشنگتن با این کشور وارد «مرحله جدیدی» شده است. کاخسفید در همین راستا از عقد قراردادی «تاریخی» به ارزش هفت میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بین شرکت بوئینگ و هواپیمایی «ویتنام ایرویز» خبر داد.
هدف از سفر جو بایدن به ویتنام که پس از حضور او در نشست سران گروه ۲۰ در هند انجام شد به طور آشکار مقابله با گسترش نفوذ چین است. شی جین پینگ، رئیسجمهوری چین به همراه ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود غایبهای بزرگ نشست رهبران گروه ۲۰ بودند.
با این حال جو بایدن روز یکشنبه گفت که در حاشیه نشست گروه ۲۰ با لی چیانگ، نخستوزیر چین دیدار کرد.