آتشسوزیهای عظیم سراسر کبک کانادا را در برگرفته است و این دومین استان پرجمعیت کانادا بیصبرانه در انتظار کمکهای بینالمللی است. دود حاصل از ۴۰۰ آتشسوزی در کانادا حالا به ایالات متحده رسیده و تنفس را برای بیش از ۱۰۰ میلیون آمریکایی دشوار کرده است.
کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید گفت: « این رویداد نشانه دیگری از تاثیرات نگرانکننده تغییرات اقلیمی بر زندگی روزمره ما است.»
این آتشسوزیهای بیسابقه که ابتدا استانهای آلبرتا در غرب و نوا اسکوشیا در شرق کانادا را دربر گرفت اکنون کبک را محاصره کرده است. بنابر اعلام انجمن حفاظت از جنگلها در برابر آتشسوزی، در حال حاضر بیش از ۱۴۰ آتشسوزی فعال است که صدتای آنها از کنترل خارجاند. تا عصر دوشنبه هم امید به هیچ بارش قابل توجهی نیست.
فرانسوا لوگو، نخستوزیر استان کبک میگوید: «با کادری که در حال حاضر در اختیار داریم، به طور همزمان تنها میتوانیم حدود ۴۰ آتشسوزی را پوشش دهیم. به همین دلیل باید روی مناطقی که وضعیت اضطراری دارند تمرکز کنیم.»
کبک صدها آتشنشان را برای مهار این آتشسوزیها به کار گرفته است. همچنین ۱۰۰ آتشنشان قرار است روز جمعه برای کمک از فرانسه وارد این استان شود و کبک امیدوار است بتواند در مجموع ۱۲۰۰ نفر را برای مبارزه با این آتشسوزیها به کارگیرد.
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا عصر چهارشنبه پس از گفتگو با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا گفت: «تا کنون صدها آتشنشان آمریکایی به کانادا رسیدند و بقیه نیز در راهاند.»
کاخ سفید نیز روز پنجشنبه اعلام کرد: «جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا دستور داده است تا تمام تجهیزات آتشنشانی فدرال برای اطفای هرچه سریعتر آتشسپزیهای کانادا به کار برده شود.»
جاستین ترودو در توئیتر خود نوشت: «افزایش شمار چنین آتشسوزیهایی به دلیل تغییرات اقلیمی است.»
مقامات کانادایی میگویند مساله تجهیزات و نیروی انسانی در روزهای آینده تعیینکننده خواهد بود.
کانادا به دلیل موقعیت جغرافیایی خود سریعتر از دیگر نقاط زمین گرمایش ناشی از تغییرات اقلیمی را تجربه میکند و به همین دلیل در سالهای اخیر بستر رویدادهای شدید اقلیمی بوده است.
از ابتدای سال تا کنون ۴۴۳ آتشسوزی در استان کبک به ثبت رسیده که این بیش از دو برابر میانگین ده سال گذشته است. همچنین در ده سال اخیر حدود ۲۳۰۰ آتشسوزی ثبت شده و بیش از ۳.۸ میلیون هکتار جنگل از بین رفته است که بسیار بالاتر از دهههای پیشین است.
در حال حاضر بیش از ۲۰۰ هزار کانادایی در سراسر این کشور منازل خود را تخلیه کردند که بیشتر آنها ساکنین کبک هستند. دولت قصد دارد شرایط را برای تخلیه ۴ هزار نفر دیگر نیز آماده کند.
نیویورک غرق در مه نارنجیرنگ
دود و غبار حاصل از آتشسوزی به شمال آمریکا هم رسیده است. حریق نیویورک را غرق در مه نارنجیرنگ ساخته و دوباره صورت برجنشینان منهتن را در زیر ماسکهای فراموش شده دوران کرونا پنهان نموده است.
دید به حدی دشوار است که آژانس هوانوردی غیرنظامی ترافیک هوایی را کاهش داده و حتی برخی پروازها را لغو کرده است.
دولت آمریکا از ساکنینی که مشکلات تنفسی دارند خواسته است تا «احتیاطهای لازم» را در برابر بدتر شدن کیفیت هوا انجام دهند.
آژانس حفاظت از محیط زیست اعلام کرد: «بیش از صد میلیون نفر تحت تاثیر این افت کیفیت هوا قرار دارند.»