آخرین اخبار و گزارشها از رویدادهای ایران و جهان در روز چهارشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۲ برابر با دوازدهم آوریل ۲۰۲۳ را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
آخرین اخبار و گزارشها از رویدادهای ایران و جهان در روز چهارشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۲ برابر با دوازدهم آوریل ۲۰۲۳ را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
برای ملاحظه پوشش زنده تحولات ایران و جهان در روز گذشته، میتوانید به این صفحه مراجعه کنید.
سازمان ملل: از ابتدای سال ۲۰۲۳ بیش از ۴۰۰ مهاجر در دریای مدیترانه جان باختند
سازمان بینالمللی مهاجرت وابسته سازمان ملل روز چهارشنبه اعلام کرد که بیش از ۴۰۰ مهاجر و پناهجو از ابتدای سال ۲۰۲۳ میلادی در تلاش برای عبور از دریای مدیترانه غرق شدند که بیشترین تلفات «در یک دوره سه ماهه» طی شش سال گذشته محسوب میشود.
این سازمان میگوید که مرگ دستکم ۴۴۱ مهاجر را بین ژانویه تا مارس ۲۰۲۳ میلادی در این مسیر ثبت کرده است که حدود نیمی از این مرگها نیز به دلیل تاخیر در انجام تلاشهای امدادی تحت رهبری دولت روی داده است.
آنتونیو ویتورینو، مدیر کل این آژانس گفت: «بحران انسانی ادامهدار در مدیترانه غیرقابل تحمل است. از سال ۲۰۱۴ میلادی تاکنون بیش از ۲۰ هزار مرگ در این مسیر ثبت شده است و من میترسم که این مرگ و میرها عادی شود. کشورها باید واکنش نشان دهند.»
هزاران مهاجر عمدتاً آفریقایی، هر روز از سواحل لیبی و مصر و اغلب با قایقهای کوچک و بادی، در جستجوی زندگی بهتر در اروپا، سفری خطرناک را روی امواج مدیترانه آغاز میکنند.
پایان انزوای سیاسی دمشق؛ وزیر خارجه سوریه در سفری تاریخی وارد عربستان شد
فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه روز چهارشنبه وارد عربستان سعودی شد. این سفر پس از دعوت شاهزاده فیصل بن فرحان، همتای سعودی او انجام شد.
این اولین سفر یک دیپلمات ارشد سوری به عربستان در بیش از یک دهه گذشته است که پس از توافق ریاض و دمشق برای برقراری دوبارۀ روابط و بازگشایی سفارتخانههایشان عملی میشود.
قرار است دو وزیر خارجه، گفتگوهایی با موضوع تلاش برای دستیابی به یک راهحل سیاسی برای بحران سوریه داشته باشند. تسهیل بازگشت آوارگان سوری و دسترسی به کمکهای بشردوستانه برای مردم این کشور جنگزده نیز از دیگر محورهای گفتگوی آنان است.
بسیاری از کشورهای غربی و عربی پس از آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ میلادی از بشار اسد فاصله گرفتند و عضویت سوریه در اتحادیه عرب نیز پس از سرکوب وحشیانه اعتراضات تعلیق شد.

«اکمل امیری» از فرماندهان برجسته ضدطالبان کشته شد
وزارت دفاع حکومت طالبان کشته شدن «اکمل امیری» یکی از فرماندهان ارشد «جبهه آزادی افغانستان» در جریان درگیری با نیروهای طالبان در روز سهشنبه را تایید کرد.
بنا بر اطلاعیه این وزارتخانه، این درگیری در ولسوالی سالنگ ولایت پروان روی داده است و در جریان آن اکمل امیری به همراه ۸ تن از همراهانش کشته شدند.
گفته میشود اکمل امیر که از فرماندهان نیروهای ویژه دولت اشرف غنی بوده، پس از تصرف کابل به دست نیروهای طالبان به پنجشیر رفته و سپس رهبری گروهی از نیروهای مسلح ضدطالبان را برعهده گرفته است.

ایلان ماسک خرید توییتر را کاری «درست» اما «بسیار دردناک» توصیف کرد
ایلان ماسک، میلیارد آمریکایی و مالک شبکه اجتماعی توییتر ، در جریان گفتگو با بیبیسی جهانی که بطور زنده از توییتر نیز پخش میشد، گفت اداره توییتر کاری «بسیار دردناک» است.
او همچنین افزود که اگر خریدار مناسبی پیدا شود، حاضر است که آن را بفروشد.
ایلان ماسک که مالک شرکتهایی همچون تسلا و اسپیسایکس نیز هست، شرکت توییتر را در ماه اکتبر به بهای ۴۴ میلیارد دلار خرید.
او اعتراف کرد که تنها به این دلیل توییتر را خریده است که قاضی قصد داشت او را مجبور به انجام این کار کند.
او همچنین از شیوه مدیریت خود در شرکت توییتر و اخراج انبوه کارکنان دفاع کرد و در پاسخ به این پرسش که آیا از خرید توییتر پیشمان است؟ گفت: «کار خیلی دردناکی بود و نمیتوان گفت که به ما خوش گذشته است.»
او گفت وضعیت در چند ماه گذشته واقعا «استرس زا» بوده است؛ اما همچنان فکر میکند که خرید این شرکت «کار درستی» بوده است.
او همچنین گفت که اکنون همه چیز «بطور معقولی خوب پیش میرود» و اینکه استفاده از سایت رو به افزایش است و توییتر کار میکند.
دو معترضی که در آمستردام بسوی ماکرون دویدند توسط پلیس هلند بازداشت شدند
پلیس هلند دو معترض را که روز چهارشنبه در شهر آمستردام به سمت امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه دویدند و به عملکرد او در کشورش اعتراض داشتند، بازداشت کرد.
این دستگیریها در خارج از دانشگاه آمستردام و یک روز پس از آن روی داد که افراد دیگری نیز در جریان سخنرانی او در لاهه، علیه اصلاحات بحثبرانگیز قانون بازنشستگی فرانسه دست به اعتراض زدند و در سخنرانی او وقفه ایجاد کردند.
مشکلات داخلی در حالی بر سفر ماکرون سایه انداخته که این اولین سفر یک رئیس جمهور از فرانسه به هلند طی ۲۳ سال گذشته است.
دو معترض مقابل دانشگاه آمستردام نیز فریادهایی در حمایت از کارگران سر دادند؛ آنهم در حالی که دولت ماکرون سعی دارد سن بازنشستگی در فرانسه را از ۶۲ به ۶۴ سال افزایش دهد و گفته میشود نیروی کار طبقات متوسط و پایین در صف اول آنهایی هستند که از این اصلاحات زیان خواهند دید.
حادثه روز چهارشنبه درست پس از آن روی داد که رئیسجمهور فرانسه به همراه ویلم الکساندر، پادشاه هلند از لیموزین خارج شدند و مورد استقبال شهردار آمستردام قرار گرفتند.
شمار زنانی که ژرار دوپاردیو را به خشونت جنسی متهم کردند به ۱۴ نفر افزایش یافت
بنا بر اعلام وبسایت تحقیقی فرانسوی «مدیا پارت» ۱۳ زن دیگر نیز ژرار دوپاردیو، بازیگر مشهور فرانسوی را به خشونت جنسی در جریان دو دهه فعالیت هنریاش متهم کردهاند.
این هنرپیشه ۷۴ ساله که اکنون شهروندی روسیه را دارد، از طریق وکلای خود قاطعانه هرگونه اتهام را رد کرده است.
دفتر دادستانی پاریس نیز میگوید که هنوز هیچ شکایت جدیدی علیه دوپاردیو دریافت نکرده اما تحقیقات درباره اتهام تجاوز به یک بازیگر جوان فرانسوی به نام «شارلوت آرنولد» در سال ۲۰۱۸ میلادی، همچنان ادامه دارد.
بنا بر گزارش مدیاپارت، این ۱۳ زن دوپاردیو را متهم به آزار و اذیت آنها در جریان فیلمبرداری ۱۱ فیلم یا سریالی کردهاند که بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۲ میلادی پخش شده است.
مدیاپارت مینویسد حتی زمانی که این سوءاستفادهها در صحنه فیلمبرداری در مقابل شاهدان اتفاق افتاده و زنان شکایت کردند، دیگر کادر فیلمبرداری اغلب خندیده و گفتهاند که این بازیگر همیشه اینطور بوده است.
تبادل اسرا در یمن به روز جمعه موکول شد
مجید فدائل، سخنگوی هیأت دولت یمن در مذاکرات با شبهنظامیان حوثی، روز چهارشنبه در پیامی توییتری اعلام کرد که مبادله نزدیک به ۹۰۰ اسیر جنگ داخلی یمن، از روز جمعه (یعنی یک روز دیرتر از آنچه قبلا اعلام شده بود) آغاز میشود.
او هیچ دلیلی برای تاخیر در برنامه تبادل سه روزۀ زندانیان اعلام نکرده است؛ برنامهای که چنانچه عملی شود بزرگترین مبادله زندانیان در این کشور از سال ۲۰۲۰ میلادی خواهد بود.
صدها هزار نفر تا کنون در یمن (که پیش از جنگ نیز فقیرترین کشور شبهجزیره عربستان بود) به دلایل مستقیم و غیرمستقیم در جنگ داخلی این کشور کشته شدند و بسیاری از بازماندگان آنها نیز در آستانه قحطی قرار دارند.
قرار است بر اساس توافقی که ماه گذشته در سوئیس انجام شد، حوثیها در ازای آزادی ۷۰۶ زندانی که هم اکنون در اختیار نیروهای دولتی هستند ۱۸۱ زندانی از جمله سعودیها و سودانیها را آزاد کنند.

نروژ؛ شکایت رسمی یک کارمند مالی به دلیل تبعیض جنسیتی در محل کار
دادگاهی در اسلو پایتخت نروژ روز چهارشنبه رسیدگی به یک پرونده با موضوع «تبعیض جنسیتی» را آغاز کرد که از سوی یک کارمند علیه مدیرش در یک موسسه مالی با دارایی به ارزش ۱.۴ تریلیون دلار طرح شده است.
الیزابت بول دائه، رئیس تجزیه و تحلیل معاملات در یک موسسه مدیریت سرمایهگذاری وابسته به بانک نروژ، از واحد مدیریت مرکزی بانک شکایت کرده و خواستار دریافت غرامت شده است.
او میگوید در مدت یک دهه کاری که در این موسسه انجام داده، دستمزدی کمتر از همکاران مردش دریافت کرده و به همین دلیل خواستار دریافت غرامتی به ارزش ۱۶ میلیون کرون (۱.۵۴ میلیون دلار) شده است.
بانک مرکزی نروژ این اتهامات را رد کرده است.
آلمان به دنبال قانونیکردن تولید و مصرف ماریجوانا
دولت آلمان روز چهارشنبه از طرحی رونمایی کرد که کشت ماریجوانا و توزیع خصوصی آن از طریق گروههای غیرانتفاعی را قانونی میکرد اما همچنان مانع فروش گسترده این ماده مخدر در فروشگاهها میشد.
قرار است در چهارچوب این قانون، تعداد محدودی از فروشگاههای دارای مجوز نیز در برخی مناطق خاص، فروش این ماده را آغاز کنند تا به این ترتیب تأثیرات قانونی کردن فروش ماریجوانای تفریحی بر سلامت عمومی، حمایت از کودکان و بازار سیاه مطالعه شود.
این طرح همچنین در اختیار داشتن حداکثر ۲۵ گرم ماریجوانا برای مصرف شخصی را قانونی خواهد کرد.
برکسیت؛ بایدن میگوید توافق جدید لندن و بروکسل «سرمایهگذاری قابل توجهی» برای ایرلند شمالی به همراه خواهد داشت
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا روز چهارشنبه ضمن استقبال از توافق جدید بریتانیا و اتحادیه اروپا برای سادهسازی قوانین تجاری پس از برکسیت، اعلام کرد که این کار منجر به سرمایهگذاری قابل توجهی در ایرلند شمالی بویژه از سوی شرکتهای بزرگ آمریکایی خواهد شد.
او در جریان سفر به بلفاست، مرکز ایرلند شمالی به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد توافق صلح «جمعه نیک» و سخنرانی در یکی از دانشگاههای این شهر گفت: «خیلی از شرکتهای بزرگ آمریکایی مایلند به اینجا بیایند و سرمایهگذاری کنند».
ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا در ماه مارس و در تلاش برای حل سالها مشاجره بر سر چگونگی تسهیل قوانین تجاری بین ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند آنهم بدون نیاز به ایجاد یک مرز سخت، به توافق جدیدی موسوم به «Windsor Framework» دست یافتند تا ضمن حفظ داد و ستدهای تجاری، صلح شکننده در این منطقه نیز برقرار بماند.