با گذشت حدود سه ماه از شروع مسمومیت زنجیرهای در مدرسههای دخترانه ایران و درخواست والدین دانش آموزان برای کشف واقعیت، نه تنها دلیل این اتفاق مشخص نشده بلکه یک خبرنگار که پیگیر مسمومیت دختران در قم بود نیز بازداشت شد.
با گذشت حدود سه ماه از شروع مسمومیت زنجیرهای در مدرسههای دخترانه ایران و درخواست والدین دانش آموزان برای کشف واقعیت، نه تنها دلیل این اتفاق مشخص نشده بلکه یک خبرنگار که پیگیر مسمومیت دختران در قم بود نیز بازداشت شد.
رسانههای داخل ایران از بازداشت «علی پورطباطبایی»، خبرنگار و از گردانندگان پایگاه خبری قم نیوز خبر دادهاند. این خبرنگار در روزهای گذشته پیگیر اخبار مربوط مسمومیتهای زنجیرهای در مدارس دخترانه ایران بود.
از سوی دیگر روزنامه تندرو کیهان خواستار برخورد با برخی از کسانی شده است که در خصوص مسمومیتهای زنجیرهای دختران دانش آموز اظهار نظر کرده یا مطلب نوشتهاند.
موج مسمومیت دانشآموزان در مدارس ایران در حالی به صورت گسترده ادامه پیدا کرده است که مقامهای کشور هنوز پاسخ روشنی به افکار عمومی درباره منشاء این حوادث ندادهاند.
در همین حال شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت مجلس،مسمومیت دانشآموزان با گاز سمی را «یک حرکت سازمانیافته» خواند و خواستار ورود شورای امنیت کشور به این مسئله شد.
البته این حملات تنها به مدارس دخترانه ختم نشده است و روزنامه شرق از گسترش حملات با گاز سمی به خوابگاههای دانشجویان دختر خبر داده و نوشته که یکی از خوابگاههای دانشکده فنی و حرفهای در ارومیه تاکنون دو بار هدف این حملات قرار گرفته است.
آخرین اخبار و گزارشها از رویدادهای ایران در روز دوشنبه ۱۵ اسفند (۶ مارس) را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
بیانیه وزارت کشور درباره مسمومیتها: با نشر اکاذیب و تشویق اذهان عمومی برخورد میکنیم
وزارت کشور دولت ابراهیم رئيسی در بیانیهای میگوید: «افرادی که با نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی در کنار هیاهوی کور بیگانگان در ایجاد جو ملتهب و اضطراب داشتهاند، تحت پیگرد قانونی قرار میگیرند.»
این بیانیه در حالی منتشر میشود که روند گسترش مسمومیت دانشآموزان در مدارس سراسر کشور همچنان ادامه دارد و مقامهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی هنوز نتوانستهاند عوامل احتمالی این اتفاقات را شناسایی، دستگیر و معرفی کنند.
پیش از این حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان، در شماره امروز خود از مسئولان امنیتی خواسته بود افرادی که اخباری در خصوص مسمومیتها منتشر کردهاند، دستگیر و بازداشت شوند.
معاون رئيسی: آمادهایم تجربیات موفق خود در مسیر پیشرفت را به سایر کشورها منتقل کنیم
محسن منصوری، معاون اجرایی ابراهیم رئيسی میگوید جمهوری اسلامی آمادگی دارد «تجربیات موفق خود را در مسیر پیشرفت با دیگر کشورها مبادله کند.»
او همچنین در ادامه صحبتهای خود گفت: «دیدگاه مبتنی بر برابری همه فارغ از سطح توسعه یافتگی جهان را به آیندهای بهتر رهنمود میکند.»
اظهارات این مقام دولت رئيسی در کنفرانس سازمان ملل برای کشورهای کمتر توسعه یافته که در دوحه قطر برگزار میشود، مطرح شد.
احضار خواهر و برادر ابوالفضل آدینهزاده به دادسرای انقلاب
خواهر ابوالفضل آدینهزاده از کشته شدگان اعتراضات سراسری ایران از احضار خود و پدرش به دادسرای انقلاب خبر داد
مرضیه آدینه زاده خواهر، ابوالفضل آدینهزاده در اینستاگرامش خبر داد او و پدرش به یکی از شعب بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب مشهد احضار شدهاند.
او در پستی اینستاگرامی همراه با عکسی از برگههای احضاریه نوشت: «این روزها که راهنفس را بر همگان بسته و هوا را نیز از مردم این دیار دریغ داشته اند، وکسی را پروای دستگیری عاملان مسمومیت دانش اموزان نیست ، دادستان مشهد، که خون بناحق ریخته ابوالفضل ما را نادیده گرفت و قدمی برای کیفر کودککشانی که بیش از هفتاد گلوله در پیکر نوجوان اونشانده بودند بر نداشت، اعضای خانواده او را به نزد خود فراخوانده است. اما نه برای شنیدن دادخواهی، که در جایگاه متهم.»
خانم آدینه زاده در بخش دیگری از این پست نوشت «کدام زندان و بند و حبس و مرگ واعدام ، قادر است به قدر ذره ای از سوز سینه ما ، عذاب آور باشد. بی گمان امروز بهتر است که امکانات و توان و بودجه مردم را صرف تامین امنیت دختران دانش اموز کنید ».
او همچنین در پایان نوشت در دادگاه انقلاب مشهد حاضر خواهیم شد، هر چند می دانیم که «هیچ جرمی مرتکب نشده ایم و فقط دادخواه خون جگرگوشه خود هستیم.»
ابوالفضل آدینه زاده در مقابل دانشگاه فردوسی مشهد براثر شلیک ۲۴ تیر ساچمهای جان خود را از دست داد.
رئیس قوه قضائیه: افراد بیحجاب مجازات میشوند
غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز دوشنبه ۱۵ اسفند طی یک سخنرانی در اصفهان، رعایت نکردن حجاب اجباری از سوی دختران و زنان ایرانی را «به مثابه دشمنی با نظام و ارزشهای آن» دانست و گفت که این اقدام جرم است و افراد به خاطرش مجازات خواهند شد.
او در بخش دیگری از این سخنان گفته است: «همه مسئولان در تلاش هستند تا با حمایت قوه قضائیه و مجریه از همه امکانات استفاده کنند تا با افرادی که» حجاب اجباری را رعایت نمیکنند «برخورد کنند» و تأکید کرد که شهروندانی که پوشش مورد قبول نظام نداشته باشند «مجازات خواهند شد.»
سناتورهای آمریکایی خواستار تحقيقات سازمان ملل در مورد شکنجه معترضان در ایران شدند
سناتورهای آمریکایی خواستار تحقیقات سازمان ملل در مورد شکنجهگاههای مخفی ایران هستند که توسط سیانان افشا شده است
کمیتهای متشکل از سناتورهای آمریکایی از سازمان ملل خواسته است در باره شکنجهها در ایران که ماههای گذشته توسط تحقیقات سیانان افشا شده است، تحقیق کند.
به گفته کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گزارشهای سیانان نشان میدهد مجموعهای از بازداشتگاههای مخفی رژیم ایران برای سرکوب معترضان آنها را شکنجه میکند.
آنها همچنین از جامعه بینالملل خواستهاند «تهران را به خاطر شکنجه شهروندانش پاسخگو کنند.» در این بیانیه آمده است که این افشاگریها باید توسط هیأت حقیقت یاب شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد ایران بررسی شود. در نوامبر ۲۰۲۲، شورای حقوق بشر سازمان ملل (UNHRC) تحقیقات مستقلی را در مورد سرکوب قیام سراسری ایران پس از مرگ مهسا (ژینا) امینی آغاز کرد.
در اواخر فوریه ۲۰۲۳، واحد تحقیقات بینالمللی سیانان تحقیقاتی را درباره بازداشتگاههای مخفی رژیم ایران منتشر کرد که در آن ۳۲ زندان و مکان مخفی شناسایی کرده بود.در این گزارشها که بر اساس گفتههای و شهادت تعداد زیادی از وکلای ایرانی و بازداشت شدگان تهیه شده است برداشتن ناخن، برق گرفتگی، شلاقي، ضرب و شتم که منجر به زخم و شکستگی دست و پا شده و خشونتهای جنسی از جمله اشکال شکنجه در این بازداشتگاهها بوده است.
مسمومیت دانشآموزان در استان مازندان
ویدیوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی حاکی از آن است که برخی از دانش آموزان مدارس دخترانه در استان مازندان دچار مسمومیت شدهاند.
به گفته «۱۵۰۰ تصویر» امروز دانش آموزان در مدرسه فریده میری بابل مسموم شدند. تعداد از دانش آموزان این مدرسه «بیهوش شدن» و نیروی انتظامی «خانوادههای معترض را بازداشت کرده است».
طی هفتههای اخیر در بسیاری از شهرهای ایران مسمومیتهایی در مدارس دخترانه گزارش شدهاست.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران: آماده مبادله زندانیان با بلژیک هستیم
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از تصمیم دادگاه قانون اساسی بلژیک استقبال کرد و گفت جمهوری اسلامی برای اجرای مبادلۀ زندانیان با دولت بروکسل آماده است.
دادگاه قانون اساسی بلژیک روز جمعه، ۱۲ اسفند، درخواست لغو معاهده مبادله زندانی با جمهوری اسلامی را رد کرد، اقدامی که به طور بالقوه میتواند راه را برای مبادله اسدالله اسدی، دیپلمات پیشین جمهوری اسلامی که به جرم توطئه بمبگذاری محکوم شده است را با یک تبعه بلژیکی زندانی در ایران باز کند.
کنعانی درباره رای دادگاه قانون اساسی بلژیک در مورد معاهده انتقال زندانیان میان ایران و بلژیک گفته است «اکنون راه برای اجرای توافقنامه باز شده است» و ایران از این تحول استقبال میکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی همچنین، بازداشت اسدالله اسدی،را غیرقانونی و مغایر با مقررات کنوانسیون وین دانست و گفت: «در مذاکرات رسمی اعلام کردیم که آقای اسدی باید بدون قیدوشرط آزاد و از او اعاده حیثیت شود.» او همچنین با اشاره به اشاره به رای دادگاه قانون اساس بلژیک گفته است با تحولی که رخ داده «امیدواریم شاهد گشایشی در ارتباط با پرونده این دیپلمات ایرانی در بلژیک باشیم.».
اسدالله اسدی در محاکمهای که در سال ۲۰۲۱ پایان یافت به اتهام طراحی و مشارکت فعال در توطئه برای بمبگذاری در همايش هواداران مجاهدین خلق در حومه پاریس در سال ۲۰۱۸، به ۲۰ سال زندان محکوم شد.
بلژیک درست زمانی درخواست لغو معاهده مبادله زندانی با جمهوری اسلامی را رد کرد نخستوزیر این کشور از ایران درخواست کرد «فوری» اولیویر فانده کاستیل، امدادگر زندانی اهل این کشور آزاد کند. آقای کاستیل امدادگر ۴۲ ساله بلژیکی بهمنماه پارسال بازداشت و حدود دو ماه پیش به اتهام «جاسوسی» به ۱۲ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.
۹۳ دانش آموز دختر در استان خوزستان دچار مسمومیت شدند
حبیب حیبر، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از وقوع مسمومیتهای جدید در سه شهرستان دیگر استان خوزستان خبر داد.
به گفته آقای حیبر شهرهای دانش آموزان در مدارس دشت آزادگان، صیدون و اندیمشک دچار مسمومیت شدهاند.
او گفته است تا کنون ۳۰ دانش آموز در شهرستان دشت آزادگان، ۲۳ نفر در صیدون و ۴۰ نفر از دانش آموزان اندیمشک پس از مسمومیت به بیمارستان منتقل شدند. برخی از این دانش آموزان پس از درمان از بیمارستان مرخص شدند.
انتقال دانشآموزان ۳ مدرسه دخترانه لرستان به بیمارستان در پی مسمومیت
احمد گودرزیان فرماندار دورود گفته است «۲۶ دانشآموز دختر دبیرستان شاهد» با آمبولانسهای اورژانس راهی بیمارستان شهدای هفتم تیر این شهرستان شدند که ۲۳ نفر از آنها پس از درمان سرپایی مرخص شدهاند.
برخی از مسمومیت ۵۰ نفر از دانشآموزان مدارس ۲۲ بهمن و کوثر کوهدشت گزارش دادند.
در پلدختر نیز ۱۲ نقر از دانشآموزاندبیرستان دخترانه فاطمه الزهرا(س) افرینه امروز مسموم و توسط اورژانس به بیمارستان منتقل شدند.
به گفته خبرگزاری تسنیم این مدرسه در پی این مسمومیتها تعطیل شده است.
رئیس قوه قضاییه، بدون اشاره به تعداد بازداشتشدگان اعتراضات، از عفو «۸۰ هزار نفر» خبر داد
غلامحسین محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه ایران گفته است بیش از ۸۰ هزار نفر بازداشت شدگان اعتراضات اخیر عفو شدهاند.
آقای محسنی اژهای در گفتوگو با پایگاه رسمی علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی گفت: «تعداد کسانی که مشمول عفو شدند، اعم از دستگیرشدگان اغتشاشات و غیر اغتشاشات، اعم از آنهایی که حکمشان تقلیل پیدا کرده و تخفیف گرفتند از مرز هشتاد هزار نفر گذشته است».
به گفته رئیس قوه قضاییه نزدیک به ده هزار نفر هم با «شاکی خصوصی» بازداشت شدهاند که اگر رضایت شاکی را اخذ کنند تعداد کسانی که عفو میشوند « تا نود هزار نفر و یا حتی بالاتر» افزایش خواهند یافت.
آقای محسنی اژهای همچنین تاکید کرد عفو شدن به معنای بیتاثیر بودن اتهامات در بازداشت احتمالی بعدی نخواهد بود. او گفته است : «این فرد بالأخره آمده یک گناهی را مرتکب شده و یک تعهدی داده است. اگر فردا تعهدش را نقض کرد و دوباره دست به یک گناهی زد، اینطور نیست که این بیتأثیر باشد.»