وزارت بهداشت ایران مسمومیت دانشآموزان مدارس دخترانه قم را عمدی خواند

معاون وزیر بهداشت و درمان ایران با اشاره به حواث مشکوک مسمومیت دانشآموزان دختر در مدارس دخترانه شهر قم که پیشتر به کانون توجه رسانهها تبدیل شده بود آن را عامدانه خواند.
یونس پناهی روز یکشنبه در جریان یک نشست خبری در مشهد گفت: «پس از مسمومیت چندین باره دانش آموزان در مدارس قم، مشخص شد افرادی دوست داشتند که تمامی مدارس، به خصوص مدارس دخترانه تعطیل شوند.»
فرانسپرس نیز ضمن انتشار گزارشی در خصوص اظهارات معاون وزارت بهداشت ایران یادآور شد که رسانههای محلی در قم از اوایل آذر ماه موارد متعدد مسمومیت صدها دختر حدودا ۱۰ ساله از طریق دستگاه تنفسی را گزارش کرده بودند.
خبرگزاری فرانسه میافزاید که برخی از دختران در پی مسمومیت شدید برای درمان به بیمارستان منتقل و در آنجا بستری شدند.
ایرنا، خبرگزاری رسمی ایران در گزارشی ضمن اشاره به موارد مسمومیت در مدارس دخترانه از بیش از ۲ ماه پیش آغاز و به دفعات تکرار شده، آورده است: «امروز نیز براساس گزارش دانشگاه علوم پزشکی قم تعدادی از دانشآموزان قمی با علائم مشکوک به مسمومیت در مراکز درمانی قم پذیرش شدهاند.»
در گزارش ایرنا به نقل از معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح شده است: «مسمومیت دانش آموزان مدارس قمی ناشی از ترکیبات شیمیایی در دسترس بود از این رو عفونی و قابل انتقال به دیگران نیست.»
وی در ادامه یادآور می شود که «دانشآموزان مسموم شده نیاز به درمان تهاجمی ندارند و درصد زیادی از عوامل شیمیایی دخیل در این مسمومیت پیشگیرانه است.»
فرانسپرس در گزارش خود به نقل از ایرنا همچنین به تجمع روز ۲۳ بهمن والدین دختران حادثهدیده در مقابل فرمانداری شهر قم اشاره میکند که خواستار توضیحات از سوی مسئولان شده بودند.
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت یک روز پس از این تجمع اعلام کرده بود که «وزارت اطلاعات و آموزش و پرورش در حال همکاری» برای یافتن منشأ مسمومیتها هستند.
از سوی دیگر سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با اشاره به این موضوع که مسمویتهای دختران دانشآموز در قم منشأ ویروسی یا میکروبی ندارد گفته است که در این خصوص نتایجی به دست آمده است.
با این وجود، در حالی یونس پناهی، معاون وزیر بهداشت روز یکشنبه به صورت تلویحی به عمدی بوده مسمومیت دانشآموزان دختر در قم اشاره کرده که پدرام پاکآیین، سخنگوی این وزارتخانه به ایرنا گفته است: «درباره علل بیرونی این مسمومیتها هنوز نتایج قابل استنادی در دسترس نیست.»
مسمویتهای مشکوک دو ماه پس از آغاز اعتراضهای خیابانی در ایران گزارش شد؛ ابتدا برخی موسسات آموزش عالی نظیر دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه خوازرمی اراک از مسمومیت صدها دانشجو خبر دادند و سپس این موج به مدارس شهر قم و چند شهر دیگر کشیده شد.
روز نهم آذرماه امسال نخستین حادثه از این دست در قم آنگونه که ایرنا گزارش کرده روز نهم آذرماه امسال در یکی از هنرستانهای این شهر مذهبی روی داد که منجر به مسمویت ۱۸ دانشآموز دختر شد.