حامد اسماعیلیون در تظاهرات رم: با کمک یا بدون کمک کشورهای دموکراتیک دیکتاتور را ساقط خواهیم کرد

تظاهرات معترضان ایرانی در رم ایتالیا
تظاهرات معترضان ایرانی در رم ایتالیا Copyright یورونیوز
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

آخرین اخبار مرتبط با تحولات ایران را در روز چهارشنبه ۲۲ فوریه (سوم اسفند) را می‌توانید در این صفحه دنبال کنید.

آگهی

پنج ماه پس از آغاز اعتراض‌های مردمی علیه حکومت ایران که سرکوب خونین آن به همراهی جمعی از ایرانیان مقیم خارج از کشور و گروهی از چهره‌های سیاسی کشورهای اروپایی با معترضان داخلی دامن زد و نیز در پی افشای اطلاعاتی در مورد ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه برای بهره‌گیری در حمله به مناطق غیرنظامی اوکراین، تنش‌های دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی و کشورهای عضو اتحادیه اروپا همزمان با اعلام بسته‌های تحریمی پیاپی دو طرف علیه یکدیگر، در حال افزایش است.

در همین حال، آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان روز چهارشنبه از تصمیم کشورش برای اخراج دو عضو سفارت جمهوری اسلامی در برلین خبر داد که در اعتراض به صدور حکم اعدام قوه قضائیه ایران علیه یک تبعه ایرانی-آلمانی اتخاذ شده است.

خانم بائربوک همچنین گفت که کاردار سفارت ایران در برلین احضار شده و مراتب اعتراض آلمان را به «نقض گسترده» حقوق یک تبعه این کشور در ایران اعلام شده است. وزیر خارجه آلمان ضمن تاکید بر این که «دو عنصر نامطلوب سفارت ایران باید هر چه سریعتر خاک آلمان را ترک کنند»، از این جمهوری اسلامی خواست تا ضمن لغو حکم اعدام جمشید شارمهد امکان رسیدگی عادلانه به درخواست تجدیدنظر او را فراهم کند. 

جمشید شارمهد، ۶۷ ساله، در فوریه ۲۰۲۲ به اتهام مشارکت در حمله به مسجدی در شیراز در جنوب ایران که در آوریل ۲۰۰۸ منجر به کشته شدن ۱۴ نفر شد، محاکمه شد. خانواده او پیشتر خبر داده بودند که آقای شارمهد از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در خارج از کشور ربوده و به این کشور منتقل شده است. 

حکم اعدام جمشید شارمهد، روز سه‌شنبه و تنها یک روز پس از تحریم‌های حقوق بشری جدید اتحادیه اروپا علیه ایران اعلام شد. این محکومیت تاکنون از سوی چندین سازمان غیردولتی فعال در زمینه حقوق بشر مانند عفو بین‌الملل محکوم شده است.

تهران ژانویه گذشته نیز یک مقام سابق دفاعی، علیرضا اکبری ایرانی-بریتانیایی را پس محکوم کردن به جاسوسی اعدام کرد که موجی از اعتراض‌های بین‌المللی را به راه انداخت.

آخرین اخبار مرتبط با تحولات ایران را در روز چهارشنبه ۲۲ فوریه (سوم اسفند) را می‌توانید در این صفحه دنبال کنید. 

22.02.2023
22:55

حامد اسماعیلیون در جلسه پرسش و پاسخ در رم: سپاه پاسداران باید منحل شود

حامد اسماعیلیون و مسیح علی‌نژاد روز چهارشنبه و پس از برگزاری تجمع اعتراضی در شهر رم ایتالیا در یک کنفرانس خبری شرکت کردند. در این نشست هر دو بر «اتحاد» برای به ثمر نشستن اعتراضات ایران تاکید کردند. 
حامد اسماعیلیون، فعال مخالف حکومت ایران در این نشست به ارتباط با داخل ایران اشاره کرد و درباره ارتباط با خارج از کشور هم تاکید کرد که باید روابط با دولت‌ها و مخالفان حکومت جمهوری اسلامی «برقرار و مستحکم‌تر» شود.  
او همچنین در صحبت‌های خود به میرحسین موسوی اشاره کرد و گفت: «اهمیت دارد که در هر انقلابی، نیروهایی که روزی موافق جمهوری اسلامی بودند و کسی که روزی نخست وزیر بوده، از اصلاحات به صف براندازان بپیوندد. این بحثی است که در پیروزی انقلاب می‌توان از آن صحبت کرد.»
وی سپس با اشاره به خانواده‌های اعدام‌شدگان خاوران و اعدام‌ شده‌های دهه ۶۰ خورشیدی گفت: «در ایران آینده باید برنامه‌ای مدون برای دادخواهی تنظیم شود. هیچ کس نمی‌تواند حق دادخواهی خانواده‌های دهه ۶۰ را نادیده بگیرد. از مسایلی که حتما باید به آنها رسیدگی شود این موضوع است. کسانی که در این اتفاق نقش داشتند یا مطلع بودند باید در دادگاه جوابگو باشند.»
آقای اسماعیلیون در ادامه تاکید کرد که «خواستار انحلال سپاه پاسداران» است. او سپاه را به «اختاپوس» تشبیه کرد که در تمام مسایل زندگی دخیل بوده و سال‌ها «دست به کشتار مردم و سرکوب اقوام» در ایران زده است. او همچنین گفت: «ما چه نیازی به سپاه داریم که اقتصاد ایران را در مشت خود گرفته است. از معادن تا صنایع همه چیز در دست سپاه پاسداران است. بخش خصوصی اجازه‌ ندارد که در این قراردادها شرکت کند. اصلا معلوم نیست این پول‌ها چطور گرفته و کجا خرج شده است؟ حتما گرفته‌ و خرج موشک کرده‌اند تا به هواپیما بزنند. یا خرج گلوله و ماشین آب‌پاش می‌کنند که ببرند در خوی به زلزله‌زده‌ها حمله کنند.»

22.02.2023
21:29

رضا پهلوی: قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی به اراده اتحادیه اروپا بستگی دارد

امروز رضا پهلوی در نشست خبری در موسسه مطبوعاتی آمریکایی-‌اروپایی در فرانسه حضور پیدا کرد. او در این نشست خبری گفت: «اکنون دیگر سوال این نیست که اگر جمهوری اسلامی نباشد چه خواهد شد، بلکه سوال این است که جمهوری اسلامی چگونه باید سرنگون شود.»

او همچنین خواستار «حمایت حداکثری» کشورهای غربی از اعتراضات مردم ایران به جای «فشار حداکثری» بر حکومت شد. آقای پهلوی همچنین تاکید کرد که خواستار دخالت خارجی و حمله نظامی نیست. 

او در پاسخ به سوالی درباره قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپا گفت: «این تقاضای ما و از طرف مردم ایران است و پارلمان اروپا قطعنامه‌ای نیز تصویب کرده است. اکنون این اقدام به اراده آنان بستگی دارد. امیدوارم که این شجاعت را داشته باشند و نیاز به این اقدام را درک کنند.» او در ادامه صحبت‌هایش اشاره کرد که «تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران روی فعالیت‌های منطقه‌ای آنها تاثیر می‌گذارد.» آقای پهلوی گفت: «اولین نتیجه تروریستی خواندن سپاه، امنیت بیشتر منطقه است و فعالیت آنها کاهش خواهد یافت. نه فقط غربی‌ها بلکه کشورهای منطقه مانند اسرائیل، عربستان سعودی و حتی لبنان که تحت تاثیر نقش بی‌ثبات‌کننده سپاه قرار دارند باید از غربی‌ها بخواهند که سپاه را تروریستی بنامند.»
او همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره امکان کودتای سپاه پاسداران گفت که آن را «چندان متحمل نمی‌بیند» آقای پهلوی همچنین ادامه داد: «رژیم به رهبر برای ادامه کار نیاز دارد و اگر سپاه کودتا کند و رهبر را برکنار کند به جهان چه خواهد گفت و آیا جهان آن را خواهد پذیرفت؟»

22.02.2023
19:06

اعتراض بیش از ۶۰۰ نفر از فعالان سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و مدنی به حکم ۹ سال حبس برای سعید مدنی

بیش از ۶۰۰ نفر از فعالان سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و مدنی در نامه‌ای به حکم ۹ سال حبس سعید مدنی، جامعه شناس اعتراض کردند. آنها در این نامه نوشتند: «این رای به معنای آن است که مبنای سنجشِ واقعیتِ اتّهاماتی که در نهادهای امنیتی، در قالب پرونده‌های سیاسی-امنیتی بسته‌بندی می‌شود، در دادگاه‌های ما شرایطی برای رسیدگی قضایی ندارد.»

در این نامه به «فقدانِ استقلالِ قضایی در رسیدگی به پرونده‌های سیاسی از ابتدای انقلاب تاکنون» اشاره کرده و ادامه داده که تلاش‌ها و هشدارهای حقوقدانان و صاحب‌نظرانِ سیاسی در این زمینه «بی‌نتیجه» بوده است. 

به گفته این افراد، مهمترین دلیل این معضل و بحران بزرگِ حقوقی، «اِعمال سیاستِ مهارِ منتقدانِ سیاسی» است.

در میان امضاکنندگان این نامه نام افرادی مانند هاشم آقاجری، کمال اطهاری، شهربانو امانی، ابوالفضل بازرگان، اشرف بروجردی، قربان بهزادیان‌نژاد، سیدعلیرضا بهشتی‌شیرازی، حبیب‌الله پیمان، مصطفی تاجزاده، مهدی تاجیک، فاطمه راكعى، پروانه سلحشوری، زهرا شجاعى و ... به چشم می‌خورد.

22.02.2023
18:34

حضور سفیر سوئیس در مقبره «فاطمه معصومه» در قم

خبرگزاری‌های ایران امروز از حضور سفیر سوئیس در ایران و سفرش به قم خبر داده‌اند.

«نادین الیویری لوزانو» سفیر سوئیس در ایران امروز به همراه هیاتی از مقبره «فاطمه معصومه» بازدید کرد. 

عکس‌های منتشر شده از این بازدید نشان می‌دهد او چادر مشکی معروف به «چادر ملی» سر کرده و به همراه افرادی در حال قدم زدن در این مقبره است.

22.02.2023
18:05

«عذرخواهی» مهندسی که به نشانه اعتراض حجاب از سر برداشته بود

چند روز پیش فیلمی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌داد زنی در انتخابات سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران به حجاب اجباری اعتراض می‌کند و بعد از سخنرانی اعتراضی در حالی که روسری خود را پرت می‌کند، از سالن خارج می‌شود. این ویديو نشان می‌داد زینب کاظمی به مواردی از جمله عدم اجازه کاندیدا شدن یک مهندس زن به دلیل «روسری سر نکردن» و «کتک زدن مهندسان» اعتراض دارد. بعد از این جریان خبرگزاری تسنیم در گزارشی نوشت که برای این فرد پرونده قضائی تشکیل و تحقیقات در مورد اتفاق مورد اشاره آغاز شده است.

امروز در صفحه توییتر روزنامه همشهری ویدئویی از خانم کاظمی منتشر شد که در آن می‌گوید: «اعتراضم جنبه صنفی و درون سازمانی داشته و بدون قصد قبلی و لحظه‌ای بوده است. پشیمان هستم و از همین طریق از اذهان عمومی عذرخواهی می‌کنم.» این ویدئو چندین مورد از این دست عذرخواهی‌ها از سوی افرادی است که اخیرا به حجاب اجباری اعتراض کرده‌اند. معذرت‌خواهی خانم کاظمی با واکنش‌های زیادی در فضای مجای مواجه شد و در شبکه‌های اجتماعی گفته می‌شود بیشتر جنبه اجباری دارد. 



 

22.02.2023
17:28

تجمع اعتراضی ایرانیان در رم؛ مسیح علینژاد: نباید اجازه بدهیم سینما و ورزش ابراز خامنه‌ای برای عادی‌سازی باشد

در تجمع اعتراضی ایرانیان در رم ایتالیا،‌ بعد از سخنرانی حامد اسماعیلیون، مسیح علینژاد، کنشگر مخالف حکومت ایران صحبت‌هایی را در میان جمعیت مطرح کرد.

علینژاد گفت: «ما تفاوت‌هایمان را کنار گذاشتیم و با شعار «‌زن زندگی آزادی» کنار هم هستیم. جمهوری اسلامی نه فقط دشمن ما بلکه دشمن دموکراسی است. مردم ایران، ما همه زیر سایه جمهوری اسلامی به جرم زن بودن، همجنس‌گرا بودن، یهودی بودن و بهایی بودن... محکوم به اعدامیم. فقط هنوز حکم‌مان صادر نشده است.»

به گفته علینژاد «تمام کسی که دل در گرو ایران دارند دشمن مشترک دارند. نباید اجازه بدهیم سینما و ورزش ابراز خامنه‌ای برای عادی‌سازی باشد.»

22.02.2023
16:57

تجمع اعتراضی ایرانیان در رم؛ حامد اسماعیلیون: دموکراسی یعنی اقلیت بتواند حرف بزند

ایرانیان امروز در تجمع اعتراضی علیه جمهوری اسلامی در رم ایتالیا تجمع کردند. این مراسم از ساعت ۳ بعد از ظهر به وقت محلی آغاز شد. به گزارش سعید جعفری، خبرنگار یورونیوز در محل برگزاری این مراسم حدود ۵۰۰ نفر حضور داشتند و جمعیت شعارهایی علیه جمهوری اسلامی سر دادند.

در ابتدای این مراسم، زنی به نام سحر از میلان پرفورمنسی اجرا کرد و سپس حامد اسماعیلیون، فعال مخالف حکومت ایران سخنرانی کرد. او که وقایع شش ماه اخیر ایران را «انقلاب زن، زندگی، آزادی» می‌نامد، گفت: «یک بار به شش ماهی که از عمر این انقلاب می‌گذرد، نگاه کنیم. به تمام دستاوردهای عظیمی که انقلاب زن، زندگی، آزادی برای ایرانیان به ارمغان آورده است، نگاه کنیم. ایرانیان برای اولین بار بعد از دهه‌ها در کنار هم ایستاده‌‌اند و بعد از سال‌ها همه به ایرانی بودن خود می‌بالند. مردم با یکدیگر مهربان شده‌اند. مرزها از میان رفته و باد روسری‌های اجباری را با خود برده است.»

اسماعیلیون در ادامه صحبت‌هایش به اهمیت در نظر گرفتن اقلیت پرداخت: «سخن گفتن از اقلیت و به رسمیت شناختن حق سخن گفتن اقلیت، مهم‌ترین چیزی است که باید به آن پایبند باشیم. با سرکوب اقلیت، راه دیکتاتوری باز می‌شود. درست است که جامعه دموکراتیک با خواسته اکثریت و نمایندگان اکثریت اداره می‌شود و اقلیت هم در نهایت به آن پایبند خواهد بود؛ اما شنیدن صدای کسانی که به انتخاب اکثریت معترض هستند همواره باید شنیده شود. دموکراسی یعنی اقلیت بتواند حرف بزند.»

این فعال مخالف حکومت ایران همچنین ادامه داد: «اگر بلافاصله بعد از یک تظاهرات بزرگ، سپاه پاسداران را در لیست گروه‌های تروریستی نگذاشتند، ناامید نشوید. بر این درها بکوبید. بالاخره این درها گشوده خواهند شد. به غرب بگویید سفرای جمهوری اسلامی و وابستگان رژیم را اخراج کنند. از دریچه‌های دیپلماسی فقط آزادی زندانیان سیاسی را بخواهید. بگویید و شک نکنید با کمک یا بدون کمک کشورهای دموکراتیک ما دیکتاتور را ساقط خواهیم کرد. هرگز شک نکنید که ایران به آزادی خواهد رسید و در پایان این ماراتن، انقلاب زن، زندگی، آزادی به پیروزی خواهد رسید.»

اسماعیلیون در ادامه صحبت‌هایش همچنین گفت: «قدرت از مردم می‌آيد. ما حق خود را از کسی التماس نمی‌کنیم. آزادی هدف اصلی است. در سایه آزادی انواع مختلف عدالت را در نظر بگیرید.»

22.02.2023
13:42

قوه قضاییه ایران حکم اعدام محمد بروغنی از محکومین اعتراضات اخیر را لغو کرد

قوه قضائیه ایران گفته کرده است که دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی محمد بروغنی، یکی از بازداشت‌شدگان اعتراضات اخیر، را پذیرفته است.

بنابر اعلام خبرگزاری میزان، پرونده آقای بروغنی به یک شعبه ‌هم‌عرض در دادگاه انقلاب ارجاع شده است.

محمد بروغنی که ۱۹ سال دارد در دادگاه به ریاست قاضی صلواتی به اتهام «محاربه» به اعدام محکوم شده بود.

22.02.2023
13:14

اولاف شولتس صدور حکم اعدام برای جمشید شارمهد را محکوم کرد

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، با انتشار توییتی به زبان‌های آلمانی و فارسی صدور حکم اعدام برای جمشید شارمهد را محکوم کرد و از مقامات ایران خواست این حکم را لغو کنند.

آقای شولتس در پیام خود نوشته است: «رژیم ایران با هر روش ممکن، با مردم خود مقابله می‌کند و نسبت به حقوق بشر بی‌اعتناست. حکم اعدام علیه جمشید شارمهد غیرقابل قبول است. ما آن را به شدت محکوم می‌کنیم و از رژیم ایران می‌خواهیم این حکم را لغو کند.»

ساعاتی پیش برلین اعلام کرده بود دو دیپلمات سفارت جمهوری اسلامی در برلین را در اعتراض به صدور حکم اعدام علیه جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی، اخراج کرده است.

22.02.2023
12:48

مسمومیت‌های سریالی در مدارس دخترانه ایران؛ ۵۲ دانش‌آموز دیگر در بروجرد مسموم شدند

رئیس مرکز اورژانس پیش‌بیمارستانی لرستان گفته است ۵۲ دانش‌آموز در مدرسه احمدیه شهر بروجرد دچار مسمومیت شده‌اند.

مهدی غیبی با اعلام این خبر گفت چندین آمبولانس به محل اعزام شده و دانش‌آموزان مسموم را به دو بیمارستان این شهر منتقل کرده‌اند. وی با بیان اینکه روز گذشته نیز ۲۱ دانش‌آموز این مدرسه دچار مسمومیت شده بودند، اضافه کرد: تعداد دانش‌آموزان مسموم شده هر لحظه در حال افزایش است.

این مقام مسئول گفته است علت مسمومیت دانش‌آموزان «منوکسید کربن» گزارش شده با این حال علت اصلی در دست بررسی است.

از ۹ آذرماه بدین سو دستکم ۲۰۰ دانش‌آموز در بیش از ۱۲ مدرسه دخترانه در استان‌های مختلف دچار مسمومیت شده‌اند، این در حالی است که هنوز منشأ این حوادث مشخص نشده است. شماری از این مدارس دلیل مسمومیت را نامعلوم و شماری دیگر «منوکسید کربن» عنوان کرده‌اند، با این حال اغلب مصدومان گفته‌اند «انتشار بویی شبیه نارنگی» سبب تهوع، تنگی نفس، ضعف عضلانی و سرگیجه دانش‌آموزان دختر شده است.

والدین و خانواده‌های دانش‌آموزان مسموم‌شده پیشتر در اعتراض به نحوه رسیدگی ضعیف به این حوادث اقدام به برگزاری تجمع کرده‌ بودند.

تکرار اتفاقات مشابه با گاز و هدف گرفتن مدارس دخترانه، شائبه عمدی بودن حملات را تقویت کرده است. گروهی از ناظران می‌گویند ممکن است این حملات از سوی «اسلام‌گراهای افراطی» که مخالف آموزش دختران هستند انجام گرفته باشد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

حامد اسماعیلیون از گروه «منشور مهسا» کناره‌گیری کرد

مخالفان حکومت در کنار سیاستمداران اروپایی؛ آیا دیدارها چاره سازند؟

اتحادیه اروپا ۳۴ فرد و نهاد را به دلیل سرکوب معترضان در ایران تحریم کرد