اعتراضات ایران؛ آمریکا، اروپا و بریتانیا همزمان چندین شخصیت حقیقی و حقوقی را تحریم کردند

آمریکا، بریتانیا و اتحادیه اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کردند
آمریکا، بریتانیا و اتحادیه اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کردند Copyright رویترز
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

آخرین اخبار و گزارش‌ها از رویدادهای ایران در روز سوم بهمن (۲۳ ژانویه) را می‌توانید در این صفحه دنبال کنید.

آگهی

در حالی وضعیت ایران همچنان تحت تاثیر اعتراضاتی که بیش از چهار ماه پیش آغاز شد، ملتهب است، شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در جلسه امروز خود بسته تحریمی جدیدی را علیه ایران تصویب کردند.

این در حالی است که ایران همچنان برای اتحادیه اروپا پس از تصویب قطعنامه درخواست پارلمان اروپا برای قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی خط و نشان می‌کشد تا روابط تهران و بروکسل در بحرانی‌ترین وضعیت خود در سال‌های اخیر قرار گیرد. 

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست هفتگی خود گفت: «مقامات اروپایی مطلعند مجلس پیش‌نویس مصوبه‌ای را آماده کرده و نسبت به اقدام نسنجیده اتحادیه اروپا اقدام قانونی انجام خواهد داد. بهتر است اتحادیه به پای خود شلیک نکند.»

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا پیش از نشست شورای وزیران به خبرنگاران گفت: «نمی‌توانید بگویید که سپاه را تروریست می‌دانم چون این گروه را دوست ندارم. ابتدا باید دادگاه در این زمینه تصمیم بگیرد.»

آخرین اخبار و گزارش‌ها از رویدادهای ایران در روز سوم بهمن (۲۳ ژانویه) را می‌توانید در این صفحه دنبال کنید. 

23.01.2023
18:46

آمریکا به دلیل سرکوب اعتراضات ده مقام ارشد و بنیاد تعاون سپاه را تحریم کرد

وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که «ستون اقتصادی کلیدی سپاه پاسداران که سرکوب وحشیانه حکومت را تامین مالی می‌کند و همچنین مقامات ارشدی که عهده‌دار سرکوب در گستره ملی استانی بودند» را هدف تحریم‌های تازه خود قرار داده است.

بر اساس این بیانیه وزازت خزانه داری ایالات متحده، ناصر راشدی معاون وزیر اطلاعات، مجتبی فدا فرمانده سپاه صاحب‌الزمان استان اصفهان، محمدنظر عظیمی فرمانده سپاه نبی اكرم استان كرمانشاه، حسین تناور از فرماندهان ارشد سپاه استان قم، کوروش آسیابانی جانشین فرمانده قرارگاه منطقه‌ای غرب سپاه و همچنین بنیاد تعاون سپاه و پنج نفر از اعضای هیات مدیره آن تحریم شده‌اند.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده
23.01.2023
18:23

یاشار دارالشفا از رساله دکتری خود در زندان دفاع کرد

یاشار دارالشفا، دانشجوی مقطع دکتری جامعه شناسی و زندانی سیاسی از رساله دکتری خود در زندان رجایی‌شهر کرج دفاع کرد.

جمیله دارالشفایی دختر عموی یاشار دارالشفا در توییتی با انتشار عکس‌هایی از جلسه دفاع رساله دکتری پسرعمویش نوشت: «این اتفاق نتیجه‌ ماه‌ها دوندگی هر روزه‌ی خانواده‌ یاشار دارالشفا (و کاوه، پسرعموهایم) است که نا‌ممکن، ممکن شد؛ در مقابل چشمان دوست و دشمن.»

 

آقای دارالشفا به همراه برادرش کاوه در آبان ۱۳۹۸ پس از اعتراضات به گرانی بنزین در ایران بازداشت پس از نزدیک به دو ماه به قید وثیقه و به صورت موقت آزاد شدند. یاشار دارالشفاء در دادگاه به ۱۵ ماه و کاوه دارالشفاء به ۱۰ ماه زندان محکوم شده بودند. نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی آن‌ها را صبح ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ برای اجرای حکم محکومیت به زندان اوین بردند.

23.01.2023
15:16

فرجام‌خواهی محمد قبادلو در دیوان عالی کشور پذیرفته شد

امیر هاشمی مدیر روابط عمومی دیوان عالی کشور در توئیتی خبر از پذیرفته شدن فرجام‌خواهی محمد قبادلو، از بازداشت‌شدگان محکوم به اعدام اعتراضات جاری در دیوان عالی کشور خبر داد و نوشت: «در پی محکومیت محمد به قصاص نفس، فرجام خواهی وکیل وی در دیوان عالی کشور ثبت و پرونده جهت رسیدگی به یکی از شعب ارجاع شد.» 

23.01.2023
15:05

درخواست ۴۱ شخصیت سرشناس سیاسی، حقوق بشری و دانشگاهی ایرانی برای تعلیق اعتبارنامه هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی

۴۱ نفر از ایرانیان شاخص خارج کشور در نامه‌ای از سران  و وزیران امور خارجه ۱۱ کشور جهان خواستند تا به سفرای خود در سازمان ملل متحد دستور دهند اعتبارنامه هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران را به دلیل نقض فاحش، مداوم، و سیستماتیک حقوق بشر به حالت تعلیق در آورند. در متن این نامه آمده است:

«با الهام از منشور ملل متحد که در حکم قانون اساسی جهان برای یک زندگی صلح‌آمیز است،  و نیز اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، و

  • با تأکید مجدد ایمان خویش به حقوق اساسی بشر، کرامت و ارزش ذاتی انسان، و حقوق برابر زن و مرد
  • با اذعان مجدد به ایجاد شرایطی که به موجب آن عدالت و احترام به تعهدات ناشی از معاهدات و سایر منابع حقوق بین الملل می‌بایست حفظ شود.
  • با یادآوری تعهدات اعضای سازمان ملل متحد برای انجام با حسن نیت وظایفی که طبق منشور ملل متحد بر عهده گرفته‌اند
  • با یادآوری وظیفه اعضای سازمان ملل متحد برای تعهد و تمایل داشتن به انجام تعهدات ناشی از منشور ممل متحد
  • با یادآوری قطعنامه شماره  (۲۴)۳۲۰۷ مجمع عمومی ملل متحد مورخ سال ۱۹۷۴ که از شورای امنیت درخواست کرده بود تا وضعیت نقض مداوم حقوق بشر توسط رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی را بررسی کند،
  • با یادآوری رأی  مجمع عمومی در مورد  به تعلیق درآوردن حق هیئت نمایندگی آفریقای جنوبی برای شرکت در جلسات مجمع عمومی،  ایراد سخنرانی، ارائه پیشنهادات، و یا رأی دادن، و
  • با یادآوری قطعنامه شماره  ۱۷۸/۷۶ مجمع عمومی در مورد وضعيت حقوق بشر در جمهوري اسلامی ايران، و قطعنامه‌های قبلی در همين زمينه كه جديدترين آنها قطعنامه شماره  ۷۵/۱۹۱ مورخ ۱۶ دسامبر ۲۰۲۰ می‌باشد،

با استقبال از تلاش‌های مستمر جامعه بین‌المللی در محکومیت سرکوب وحشیانه تظاهرات مسالمت‌آمیز ایرانیان برای آزادی، حقوق بشر، و ارزش‌های دموکراتیک،

نگرانی‌های جدی خود را در این موارد بیان می کنیم:

۱. عدم تمایل عامدانه جمهوری اسلامی ایران به پایبندی به  تعهدات قراردادی که از منابع اصلی حقوق بین‌الملل می‌باشد،

۲. قصور آگاهانه جمهوری اسلامی ایران نسبت به پایبندی به اصل "اهتمام لازم" که لازمه "حسن نیت" در انجام تعهداتی که طبق منشور  ملل متحد به عهده گرفته است،

۳.  انکار عمدی و نقض فاحش، مستمر، و برنامه ریزی شده حقوق بشر انکارناپذیر مردمان ایران که مورد تاکید حقوق بین الملل عرفی و همچنین معاهدات بین‌المللی  می‌باشد،

با توجه به قوانین رویه‌ای مجمع عمومی، درخواست به تعلیق درآوردن اعتبارنامه هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران را داریم.»

محمود مسائلی، کریم عبدیان، افشین افشین جم، نازنین افشین جم مک‌کی، کاوه آهنگری، شهریار آهی، علیرضا آخوندی، کاظم علمداری، سام اسدپور،آتشکار جدی، میترا بابک، مهران براتی، جوما بورش، سعید دهقان، آلن دیلانی، عمر ایلخانی زاده، کیقباد اسماعیل‌پور، منصور فرهنگ، مصطفی قاضی‌زاده، امیر حمیدی، مهرانگیز کار، ابراهیم کریمی، بیژن کیان، هادی مهابادی، محمد مهدوی‌فر، عبدالله مهتدی، زرین محی‌الدین، رضا مریدی، مسعود نقره‌کار، مهناز پراکند، حسین رئیسی، فرید روحانی، سیمین صبری، ضیاء صدر، کاوه شهروز، حسن شریعتمداری، مهناز شیرالی، شاران طبری، نیره توحیدی و فرخ زندی امضاکنندگان این نامه هستند.   

سازمان ملل متحد

23.01.2023
13:52

رافائل گروسی برای صحبت درباره ایران به بروکسل رفت


الکساندر شلنبرگ، وزیر خارجه اتریش در توییتی اعلام کرد که رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دعوت وی در جلسه وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل حاضر بود. 

وی گفت که با حضور آقای گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران صحبت شد.
وی افزود: «باید از مسابقه تسلیحات هسته‌ای در این منقطه ممانعت کنیم.»
البته وزیر خارجه اتریش اعلام کرد که در جلسه با آقای گروسی درباره اوکراین نیز بحث شده است. 


 

23.01.2023
13:43

بریتانیا پنج فرد و دو نهاد دیگر جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرد


وزیر امور خارجه بریتانیا، تحریم‌های بیشتری را علیه مقامات ایران از جمله احمد فاضلیان معاون دادستان کل کشور اعلام کرد. 

وزارت خارجه بریتانیا اعلام کرد که «این تحریم‌ها در کنار تحریم‌های اتحادیه اروپا و ایالات متحده نشان‌دهنده یکپارچگی جامعه بین‌الملل در محکوم کردن خشونت هولناکی که رژیم ایران علیه مردم خود اعمال می‌کند. این نهاد به اعدام علیرضا اکبری ایرانی-بریتانیایی اعدام شده در هفته گذشته اشاره کرد. 

بریتانیا می‌گوید که تحریم فاضلیان به‌خاطر نقش او در اعدام علیرضا اکبری است.

علاوه بر معاون دادستان کل کشور، نام‌ها سالار آبنوش، معاون سابق عملیات بسیج، کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش، حسین نجات، جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه و قاسم رضایی جانشین فرمانده ناجا به چشم می‌خود.
بریتانیا همچنین بنیاد تعاون بسیج و نیروی مقاومت بسیج را تحریم کرده است. 

23.01.2023
11:37

بسته جدید تحریمی علیه ایران تصویب شد


سوئد، رئیس دوره‌ای اتحادیه اروپا اعلام کرد که وزرای این نهاد روز دوشنبه بر سر بسته جدید تحریم‌ها علیه ایران به توافق رسیدند.

این بسته جدید تحریمی به دلیل سرکوب معترضان تصویب شده است و به گفته سوئد، اتحادیه اروپا استفاده وحشیانه و نامتناسب از زور از سوی مقامات ایرانی علیه معترضان را به شدت محکوم می‌کند. 
هنوز جزییات این بسته تحریمی اعلام نشده است. پیش از این رویترز به نقل از دو مقام دیپلماتیک گفته بود که در بسته جدید تحریمی ۳۷ شخص مورد هدف قرار گرفته‌اند.

23.01.2023
11:23

سیامک نمازی پس از یک هفته اعتصاب غذای اعتراضی خود را پایان داد


سیامک نمازی، ایرانی-آمریکایی زندانی در ایران روز دوشنبه پایان اعتصاب غذای خود را پس از هفت روز اعلام کرد. 

او گفت که اعتصاب غذایش در هفتمین سالگرد تصمیم واشنگتن برای کنار گذاشتن او از روندی است که پنج آمریکایی دیگر را پس از امضای توافق برجام آزاد کرد.

سیامک نمازی هفته پیش از جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا خواست روزی یک دقیقه به وضعیت اسفبار گروگان‌های آمریکایی در ایران فکر کند. 
وی در نامه‌ای سرگشاده نوشت: «تنها چیزی که می‌خواهم این است که در هفت روز آینده یک دقیقه از وقت خود را به وضعیت اسفبار گروگان‌های آمریکایی در ایران اختصاص دهید. تنها رئیس جمهوری آمریکا می‌تواند ما را به خانه بازگرداند. »

وی افزود: «من برای یک هفته تمام گرسنه ماندم به این امید که بایدن متوجه شود وضعیت گروگان‌های آمریکایی در اینجا چقدر ناامیدکننده است.»
آقای نمازی طبق گفته وکیلش در طول این اعتصاب غذا ۴.۵ کیلوگرم وزن کم کرده و فشار خون او افزایش یافته است.

نمازی در پایيز ۱۳۹۴ پس از سفر به ایران بازداشت شد. جمهوری اسلامی ایران باقر نمازی، پدرش را نیز در سال ۱۳۹۵  بازداشت کرد. این پدر و پسر در رابطه با اتهام «همکاری با یک دولت متخاصم» به ۱۰ سال زندان محکوم شدند.


 

23.01.2023
09:32

سخنگوی وزارت خارجه ایران: بهتر است اتحادیه به پای خود شلیک نکند

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران درباره احتمال تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران گفت: «ایران هشدارهای لازم به مقام عالی اروپایی داده است. تروریستی قلمداد کردن یک نهاد حاکمیتی در یک کشور هیچ مبنایی در حقوق بین‌الملل ندارد. هرگونه تعرض به سپاه از هر نوعی باشد تعرض به امنیت ملی ایران است و نتایج آن متوجه تعرض کننده خواهد بود.»

وی گفت: «اقدام ناشیانه اتحادیه اروپا همانند این است که دست یک نیروی بزرگ ضد تروریست را ببندد و محدود کند و در مقابل، دست تروریست‌ها را باز بگذارد.»

وی افزود: «اروپا حتما می‌داند ایران در مقابل اقدامات محاسبه نشده و نسنجیده دست بسته نیست و از توان و اراده لازم برای برخورد متقابل در این زمینه برخوردار است. اتحادیه اروپا برای مناسبات دوجانبه هزینه بیش از این تولید نکند.»
وی تهدید کرد که «مقامات اروپایی مطلعند مجلس پیش‌نویس مصوبه‌ای را آماده کرده و نسبت به اقدام نسنجیده اتحادیه اروپا اقدام قانونی انجام خواهد داد. بهتر است اتحادیه به پای خود شلیک نکند.»


 

23.01.2023
09:12

بورل: نمی‌توان سپاه را قبل از محکومیت حقوقی در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد

مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا روز دوشنبه گفت: «اتحادیه اروپا تا زمانی که دادگاه، سپاه را به‌عنوان گروه تروریستی شناسایی نکند، نمی‌تواند این نهاد را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد.»

پارلمان اروپا هفته گذشته با صدور قطعنامه‌ای خواستار قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی شد.

با این حال جوزپ بورل، پیش از آغاز نشست شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا گفت: «این موضوعی است که بدون رای دادگاه نمی‌توان درباره آن تصمیم گرفت. بنابراین تصمیم دادگاه در اولویت است. شما نمی‌توانید بگویید من شما را تروریست می‌دانم زیرا شما را دوست ندارم.»
وی تاکید کرد که دادگاه یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا قبل از اینکه اتحادیه اروپا بتواند اقدامی صورت دهد باید یک محکومیت حقوقی مشخص را صادر کند.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

رای قاطع مجلس نمایندگان آمریکا به «قانون مهسا»؛ نام خامنه‌ای و رئيسی به فهرست تحریم‌ها اضافه می‌شود

نیویورک‌تایمز: اطلاعات نظامی روسیه با کارزار بمب‌های پستی در اسپانیا مرتبط است

بازداشت ده‌ها نفر دیگر در چندین شهر ایران؛ معترضان و حکومت مدعی وقوع تیراندازی شدند