NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

دانشمندان به قدیمی‌ترین نشانه استفاده انسان از آتش برای پخت و پز دست یافتند

بقایای ماهی کپور کشف‌شده در اسرائیل
بقایای ماهی کپور کشف‌شده در اسرائیل Copyright Tel Aviv University/AFP
Copyright Tel Aviv University/AFP
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

پژوهشگران بر این باور هستند که پخت و پز مواد خوراکی با راحت‌تر کردن کار جویدن و هضم غذا به بقا و گسترش نسل بشر کمک زیادی کرد.

آگهی

گروهی از دانشمندان بقایای یک ماهی کپور را کشف کرده‌اند که به گفته آنها قدیمی‌ترین نشانه موجود از استفاده انسان از پخت و پز در دوره ماقبل تاریخ است. 

داده‌هایی که تاکنون وجود داشت نشان می‌داد که قدمت پخت و پز به حدود حداقل ۱۷۰ هزار سال پیش بر می‌گردد. این در حالی است که بقایای این ماهی کپور بزرگ به ۷۸۰ هزار سال پیش باز می‌گردد. 

گروهی از محققان در دانشگاه تل‌آویو در اسرائیل به کمک شماری از دانشمندان بین‌المللی بقایای این ماهی کپور را بررسی کرده‌اند. بقایای این ماهی که دو متر طول داشته است در جریان اکتشاف‌های باستان‌شناسی در اسرائیل کشف شد.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

بحث‌های زیادی طی یک قرن اخیر بین دانشمندان درباره زمان آغاز استفاده بشر اولیه از آتش برای پخت و پز صورت گرفته بود. نتیجه تحقیق دانشمندان درباره بقایای ماهی کپور کشف شده در اسرائیل در نشریه علمی «طبیعت شناسی و تکامل» (Nature Ecology and Evolution) منتشر شده است. 

به گفته محققان بررسی انجام شده بر روی بقایای این ماهی کپور نشان‌دهنده اهمیت ماهی در زندگی انسان‌های ماقبل‌ تاریخ است. پژوهشگران بر این باور هستند که پخت و پز مواد خوراکی با راحت‌تر کردن کار جویدن و هضم غذا به بقا و گسترش نسل بشر کمک زیادی کرد. 

انسان راست قامت (Homo erectus) که در دوره زمین‌شناسی پلیستوسن زندگی می‌کرد حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار سال پیش توانایی کنترل آن را داشت. با این حال توانایی کنترل آتش به معنای استفاده از آن برای پخت و پز نیست. به گفته دانشمندان انسان راست قامت از آتش برای گرم کردن خود استفاده می‌کرد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

باستان‌شناسان در اسرائيل ویلایی مجلل و ۱۲۰۰ ساله را از دل خاک بیرون کشیدند

مرگ مرموز ماهی‌ها در لهستان؛ برای شناسایی عاملان آلودگی جایزه تعیین شد

ماهی‌های قزل‌آلا در جمهوری چک «معتاد شده‌اند»