NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

طالبان به گزارش سازمان ملل از وضعیت حقوق بشر در افغانستان اعتراض کرد

زنان در افغانستان
زنان در افغانستان Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در بیانیه‌ای نوشت که امارت اسلامی افغانستان، گزارش سازمان ملل درباره نقض حقوق بشر در این کشور را «خصمانه و تاسف‌بار» می‌داند و آن را محکوم می‌کند.

آگهی

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در بیانیه‌ای نوشت که امارت اسلامی افغانستان، گزارش سازمان ملل درباره نقض حقوق بشر در این کشور را «خصمانه و تاسف‌بار» می‌داند و آن را محکوم می‌کند.

آقای مجاهد در این بیانیه که در حساب کاربری او در توئیتر منتشر شده است، نوشت که در گزارش «مغرضانه و دور از واقعیت» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور افغانستان، هیچ اشاره‌ای به «صدها پیشرفت در سال گذشته در افغانستان» نشده است.

او در بیانیه خود با اشاره به «پیشرفت‌های افغانستان» در خصوص تأمین حقوق بشر از جمله آموزش و کار و فعالیت زنان که پس از بازگشت دوباره طالبان به وقوع پیوسته است، نوشت که ریچارد بنت در گزارش خود فقط به چند مورد مشخص بر اساس «برداشت غلط و معلومات نادرست» اشاره کرده‌است.

سخنگوی طالبان همچنین در بیانیه خود نوشت که «امروز هیچ تهدیدی متوجه زنان افغان نیست، هفتاد درصد سیستم تعلیم و تربیت در افغانستان راه‌اندازی شده است و اقلیت‌ها آیین‌های عبادی خود را بدون مشکل انجام می‌دهند.»

آقای مجاهد این سخنان را در حالی بیان کرده است که زنان در افغانستان در یک سال گذشته بارها نسبت به محدودیت‌هایی که توسط طالبان برای آن‌ها ایجاد شده است، اعتراض کرده‌اند. در مقابل طالبان، اعتراض‌های مسالمت‌آمیز زنان در افغانستان را با خشونت سرکوب کرده‌اند.

سخنگوی طالبان همچنین در بیانیه خود نوشت که گزارش «وارونه» سازمان ملل بیانگر این است که «از این سازمان جهانی به گونه علنی سوء‌استفاده» می‌شود و «اطلاعات نادرست از نشانی آن» منتشر می‌شود.

در بیانیه آقای مجاهد آمده است که ادامه این روش، «حیثیت سازمان ملل را بیشتر زیر سؤال برده و نشان می‌دهد که این سازمان، مسائل جهانی را از نگاه برخی از کشورها می‌بیند و پروپاگاند می‌کند.»

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در افغانستان، «پس‌رفت قابل توجه حقوق زنان و دختران، سرکوب مخالفان و منتقدان و همچنین تحدید آزادی بیان» در این کشور را محکوم کرده بود.

توئیت سخنگوی طالبان

او در نخستین گزارش خود به پنجاه و یکمین نشست سالانه شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: «در هیچ کشور دیگری زنان و دختران به این سرعت از تمام عرصه‌های عمومی محو نشده‌اند.»

سازمان ملل متحد پس از گزارش ریچارد بنت، مقام‌های طالبان را به آزار، اذیت و تهدید کارمندان زن این سازمان که در افغانستان مشغول به کار هستند، متهم کرد.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، «یوناما» در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که ۳ کارمند زن این نهاد بین‌المللی روز دوشنبه ۱۲ سپتامبر برای مدتی توسط نیروهای نظامی طالبان بازداشت و بازجویی شده‌اند.

یوناما با ابراز نگرانی از افزایش آزار و اذیت کارمندان زن این نهاد بین‌المللی، از طالبان خواست تا حقوق و امنیت این افراد را ضمانت کند.

اما بلال کریمی، یکی از سخنگویان طالبان با رد اتهام‌های سازمان ملل، گفت که در قندهار تجمعی از زنان برگزار شده بود که پس از درخواست توضیح از این افراد، مشخص شد که آن‌ها کارمندان سازمان ملل هستند که پس از آن آزاد شدند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نخستین حکم اعدام در ملاء عام پس از بازگشت طالبان به قدرت اجرا شد

سقوط و افول افغانستان از زبان «آخرین ژنرال افغان که با فرار اشرف غنی از کابل با طالبان جنگید»

سلب آزادی‌های اجتماعی در افغانستان؛ وزارت امر به معروف طالبان: با سازمان ملل همکاری نمی‌کنیم