مجموع قربانیان سیل در ۹ استان از مجموع ۲۴ استان درگیر با سیل و آب گرفتگی در حالی به ۶۹ نفر رسید که سازمان هواشناسی ایران برای ۸ استان کشور نسبت به وقوع سیل و خیزش گردوخاک در ۴۸ ساعت آینده، هشدار سطح قرمز صادر کرد.
مجموع قربانیان سیل در ۹ استان از مجموع ۲۴ استان درگیر با سیل و آب گرفتگی در حالی به ۶۹ نفر رسید که سازمان هواشناسی ایران برای ۸ استان کشور نسبت به وقوع سیل و خیزش گردوخاک در ۴۸ ساعت آینده، هشدار سطح قرمز صادر کرد.
نژاد جهانی، معاون سازمان مدیریت بحران کشور، روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا از مرگ ۶۹ نفر و مفقود شدن ۴۵ تَن دیگر در جریان وقوع سیل در ۲۴ استان ایران طی ۹ روز گذشته خبر داد و اعلام کرد که استان تهران بیشترین تلفات انسانی را در این سیل متحمل شده و پس از آن استانهای کرمان، یزد، مازندران، مرکزی، سیستان و بلوچستان و لرستان قرار دارد.
مطابق آمار رسمی، سیل تاکنون در ۹ استان ایران قربانی گرفته که ۳۲ نفر در استان تهران، ۷ تن در خراسان رضوی، ۶ نفر در مازندران و ۲۴ تن دیگر در استانهای سیستان و بلوچستان، لرستان، یزد، کرمان، مرکزی و خوزستان جان خود را از دست دادهاند.
آقای جهانی همچنین به وجود ۶ تبعه عراقی در میان ۶۹ جانباخته سیلهای اخیر اشاره کرد و اظهارداشت: «از میان ۴۵ مفقودی نیز ۳ نفر عراقی هستند؛ همچنین در سیلابهای اخیر ۳۹ نفر مصدوم شدند که ۳ نفر از این تعداد نیز تبعه کشور عراق هستند.»
او در مورد خسارت وارد شده به منازل مسکونی نیز گفت: «در این مدت ۲۰ هزار منزل مسکونی دچار آسیب شده است که ۱۳ هزار واحد به تعمیرات نیاز دارد و ۷ هزار واحد نیز باید بازسازی کامل شود.»
در همین حال، پیرحسن کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر ایران نیز از ادامه عملیات جستوجو، نجات و امدادرسانی در ۲۴ استان و ۶۶۱ منطقه کشور خبر داد و تاکید کرد که بیشترین فعالیت ما در استان تهران و منطقه زریندشت فیروزکوه در حال انجام است. منطقهای که به گفته محمد حیدریمنش، فرماندار فیروزکوه، در آن چهار روستا در دهستان حبله رود از وقوع سیلاب آسیب دیدهاند و در این میان روستای مزداران با آسیب ۸۰ درصدی مواجه شده و دستکم ۱۳ نفر در جریان سیلاب فیروزکوه جان باخته و ۲ تن نیز مفقود شدهاند.
اما در جنوب شرقی ایران انتظار برای بارش باران محقق نشد و در عمل طوفان گردوخاک به وقوع پیوست. چنان که اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان از وقوع طوفان و گرد و غبار شدید در اهواز و برخی شهرهای خوزستان خبر داد که در پی آن آلودگی هوا در اهواز، به حدود ۶۷ برابر حد مجاز رسید.
مطابق گزارش این اداره، در پی تند باد شدید و خیزش گرد وغبار، میزان غلظت گرد وغبار در هوای اهواز در ساعت ۲۰ روز شنبه به حدود ۱۰هزار میکرو گرم بر متر مکعب رسید. این میزان گرد وغبار، آخرین حدی است که دستگاههای سنجش آلودگی هوا قابلیت اندازهگیری دارند. حدمجاز غبار در اهواز ۱۵۰ میکروگرم برمترمکعب است.
گزارشهایی نیز از وقوع گرد و خاک در ماهشهر و شهرستان باوی در رسانههای ایران منتشر شده است.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
در همین حال، سازمان هواشناسی ایران همچنان برای ۴۸ ساعت آینده در ۸ استان هشدار سطح قرمز نسبت به رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید، تگرگ، صاعقه و در مناطق مستعد خیزش گردوخاک صادر کرد. بر پایه این هشدار تا پایان روز یکشنبه، نیمه جنوبی و نیمه شرقی خوزستان، نیمه غربی و نیمه جنوبی کرمان، مرکز و جنوب سیستان و بلوچستان، شمال هرمزگان، نیمه غربی و نیمه جنوبی فارس و نیمه شرقی بوشهر و طی روز دوشنبه نیز نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، غرب و مرکز کرمان، نوار شرقی خوزستان با مخاطرههایی از جمله وقوع سیلاب، طغیان رودخانهها، آبگرفتگی گسترده، آبگرفتگی منازل در مناطق مستعد، اختلال در ناوگان حمل و نقل، کاهش شعاع دید، احتمال تخریب پل و مسدود شدن جاده، خسارت به صنعت کشاورزی و شکستن درختان و تیرهای برق مواجه خواهند بود.