NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

نوآوری های کشاورزی قطر؛ از کشاورزی عمودی تا تولید عسل

با همکاری
نوآوری های کشاورزی قطر؛ از کشاورزی عمودی تا تولید عسل
Copyright euronews
Copyright euronews
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلب
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

احمد الخلف: «ما محیط بسیار بسیارمشکل زایی برای پرورش میوه و سبزیجات داریم. هشت ماه تابستان داریم و فقط چهار ماه بهار. واقعا زمستان نداریم، بنابراین فصل کاشت ما بسیار بسیار کوتاه است و بخاطر امنیت غذایی شما باید درطول سال تولید کنید به همین دلیل است که ما بر توسعه کشاورزی هوشمند تمرکز می کنیم.»

آگهی

کشاورزی در آب و هوای بیابانی می تواند بسیار چالش برانگیز باشد اما هدف قطر متحول ساختن راه‌حل ها برای رشد محصولات در محیط خشک کشور می باشد.

برای هفت دهه، شرکت «اگریکو» تازه ترین محصولات را به بیش از هزار فروشگاه عرضه می کند. «اگریکو» با آموختن از کارشناسانی از سراسر جهان و در عین حال نشان دادن داه حل های محلی به چالش های آب و هوا پرداخته است.

احمد الخلف، رئیس «اگریکو» می گوید: «ما محیط بسیار بسیارمشکل زایی برای پرورش میوه و سبزیجات داریم. هشت ماه تابستان داریم و فقط چهار ماه بهار. واقعا زمستان نداریم، بنابراین فصل کاشت ما بسیار بسیار کوتاه است و بخاطر امنیت غذایی شما باید همه سال تولید کنید به همین دلیل است که ما بر توسعه کشاورزی هوشمند تمرکز می کنیم.»

الخلف کسب و کارها در منطقه را تشویق می کند تا تمرکز خود را به امنیت غذایی و پایداری معطوف کنند که به گفته او کلید خودکفایی است.

گلخانه های فصلی «اگریکو» برای محصولات مختلف در تمام طول سال با استفاده از فن‌آوری گوناگون مشغول به کارند. یکی از خلاقانه‌ترین رویکردهای آنها روش «آکواپونیک» است که ترکیبی از آبزی پروری و هیدروپونیک می باشد که در آن باکتری ها به تجزیه مواد دفعی مخازن ماهی کمک می کنند تا گیاهان را بارور کنند و سپس نیتروژن اضافی را جذب و آب تصفیه شده به مخازن برگردد.

«اگریکو» همچنین برای نخستین بار، این ایده را در یک فروشگاه مواد غذایی در قطر برای اجرای کشاورزی عمودی با لامپ های ال ای دی بکار گرفته شده است.

دکتر فهد صالح ابراهیم، مدیر کل «اگریکو» می گوید: «فروشگاه کارفور محل خوبی برای آموزش مردم در مورد این روش کشاورزی است. اگر مقایسه کنیم کشاورزی سنتی تولید کمتری نسبت به این نوع فن‌آوری دارد. ما فقط چیزی را برداشت می کنیم که مصرف کننده دوست دارد و ما نیاز داریم.»

این فن‌آوری قادر به رشد دادن گیاهان برگی از جمله گیاهان و همچنین میوه‌هایی مانند طالبی و گوجه فرنگی است.

مستقیم از مزرعه تا روی میز غذا

فروشگاه «توربا» با محصولات ارگانیک و طبیعی خود، بهشتی برای افراد آگاه به سلامت است. این فروشگاه همچنین بخشی از ویژگی کلی مزارع «توربا» درروش از مزرعه به روی میز غذاست. فاطمه الخاطر که این ایده را خلق کرده است در مورد مزایای زندگی پایدار به ما می گوید: «در مزرعه مان، لبنیات و شیر خام فرآوری نشده یا حرارت داده نشده داریم. ما از حامیان بزرگ مایکروبیوم هستیم بنابراین غذاهای تخمیر شده از کومبوچا تا کلم ترش را داریم و آنها واقعا به نوعی به تحقق سبک زندگی کل نگر کمک می کنند و ما سعی می کنید درباره آنها به مردم آموزش دهیم.»

تولید عسل در قطر

قطر در راه رسیدن به اهداف بلندپروازانه خودکفایی غذایی برای سال ۲۰۲۳ است. با در نظر گرفتن این موضوع، تولید عسل در چند سال گذشته افزایش یافته است و زنبورهای محلی و عسل، موم و بره موم آنها اکنون بیش از هر زمان دیگری محبوب هستند.

هزاران زنبور عسل در مزرعه «ام قرن» وجود دارد. عرفات حسین زنبوردار، از کودکی با زنبورهای عسل کار کرده است.

مهندس عرفات حسین می گوید: «شاید من یکی از اولین افرادی باشم که گرده، ژل رویال، بره موم و محصولات بره موم در قطر تولید می کند. زنبورها به تو کار می آموزند، فداکاری و اخلاص در کار را به تو می آموزند. زنبورها حشرات زیبایی هستند و عشق من به زنبورها بسیار زیاد است.»

مهندس سمیر آبادی از مزرعه «الواها» می گوید که امیدوار است بتواند سالانه ۲ تن عسل تولید کند.

آگهی

بخشی از این اشتیاق ‍‍‍پرورش زنبور عسل شامل آموزش نسل های آینده است که چگونه مردم را آموزش دهیم تا بتوانند زنبور عسل پرورش دهند و از زنبورها در برابر آفت کش ها و شکارچیان طبیعی و همچنین تغییرات آب و هوایی محافظت کنند.

زنبورها در نقش خود به عنوان گرده افشان، مسئول یک سوم تولید غذای جهان هستند. جمعیت زنبورها در سطح جهانی در حال کاهش است اما اینجا در قطر، تلاش واقعی برای تمرکز بر زنبورداری، گرده افشانی و البته شهد طلایی صورت می گیرد.

هم‌رسانی این مطلب

مطالب مرتبط

پهپادهای میوه‌چین به کمک کشاورزان اسرائیلی می‌آیند

کشاورزی در اتحادیه اروپا؛ در طول ۱۵ سال ۵.۳ میلیون مزرعه از شمار مزارع دایر کم شد

قطر؛ پیشرو نوین علم ژنتیک می‌شود