آیا وزرای انرژی اتحادیه اروپا درباره نحوه پرداخت بهای گاز به روسیه موضع واحدی می گیرند؟

وزرای انرژی کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز دوشنبه در یک نشست اضطراری در بروکسل گرد هم میآیند.این اجلاس با هدف بحث و رایزنی درباره تحریم احتمالی انرژی وارداتی از روسیه انجام می شود.
۲۷کشور عضو اتحادیه اروپا درصددند در مواجهه با درخواست روسیه برای پرداخت بهای گاز به واحد پولی روبل به موضع مشترکی برسند. هفته گذشته مسکو صادرات گاز به لهستان و بلغارستان، دو عضو اتحادیه اروپا را بدلیل امتناع این دو کشور از پرداخت به روبل، متوقف کرد.
این برای نخستینبار است که مقامات کشورهای عضو اتحادیه پس از این اقدام روسیه در سطح وزرا تشکیل جلسه میدهند.
اتحادیه اروپا با متهم کردن مسکو به شانتاژ، گزینه تحریم انرژی روسیه را تحت بررسی دارد. دو دیپلمات اروپایی روز یکشنبه به خبرگزاری رویترز گفتند که اتحادیه اروپا در حال آماده شدن برای دور ششم تحریمها علیه روسیه است و در نظر دارد تا پایان سال جاری میلادی به واردات نفت روسیه خاتمه دهد.
این در حالیست که اقدامات روسیه، اروپا را تا مرز یک بحران انرژی به پیش برده است. تنها بهای گاز در این مدت حدود ۲۰ درصد افزایش یافته است.
ایتالیا، فنلاند، کرواسی و لتونی از دیگر کشورهایی هستند که بشدت به گاز روسیه وابسته هستند و در صدر همه آنها آلمان، قدرت برتر اقتصادی اروپاست که بزرگترین مشتری اروپایی گازپروم روسیه محسوب می شود. حدود ۵۵ درصد گاز مورد نیاز آلمان از طریق روسیه تامین می شود. برلین از ابتدای جنگ اوکراین تاکنون بیش از۵ میلیارد یورو از روسیه انرژی وارد کرده است.
آلمان میگوید در نظر دارد طی ماههای آینده به وابستگی خود به انرژی وارداتی از روسیه پایان دهد با این حال کشورهایی نظیر اتریش، ایتالیا، مجارستان و اسلواکی نگران تاثیر چشمگیر چنین تصمیمی بر بهای انرژی هستند.
همزمان این احتمال وجود دارد که بوداپست تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم انرژی روسیه را وتو کند.
طبق دادههای مرکز پژوهش انرژی و هوای پاک کشورهای اتحادیه اروپا از آغاز تجاوز نظامی روسیه به خاک اوکراین در ۲۴ فوریه در مجموع حدود ۴۵ میلیارد یورو از روسیه نفت و گاز خریده اند. روسیه منبع ۴۰ درصد گاز و ۲۶ درصد نفت مورد نیاز اتحادیه اروپاست.