کابینه نفتالی بنت طرحی را تصویب کردکه بر اساس أن قرار است امکانات لازم برای اقامت و زندگی حدود ۲۳ هزار یهودی در ارتفاعات جولان فراهم شود.
دولت اسرائیل روز یکشنبه ۲۶ دسامبر، طرحی ۳۱۷ میلیون دلاری برای دو برابر کردن جمعیت شهرک نشینان یهودی در بلندیهای جولان تصویب کرد. این طرح جنجالی ۴۰ سال پس از آن در دستور کار قرار میگیرد که اسرائيل این بخش از خاک سوریه را در جریان جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ اشغال کرد و به تصرف خود در آورد.
در این جلسه که در جولان برگزار شد، اعضای کابینه نفتالی بنت به طرح ساخت ۷ هزار و ۳۰۰ خانه برای شهرکنشینان این منطقه طی یک بازه زمانی ۵ ساله رای مثبت دادند. این قانون خوستار هزینه ۱ میلیارد شِکِل اسرائيل برای مسکن، زیرساختها و پروژههای دیگر با هدف جذب حدود ۲۳ هزار شهرک نشین جدید یهودی در این منطقه شده است.
آقای بنت در این خصوص گفت: «هدف ما دو برابر کردن جمعیت افراد در بلندیهای جولان است.»
در حال حاضر حدود ۲۵ هزار شهرک نشین اسرائيلی در این منطقه زندگی میکنند. منطقهای که تل آویل در ۱۴ دسامبر ۱۹۸۱ آن را به صورت رسمی به خاک خود ضمیمه کرده است. با این حال این اقدام اسرائيل توسط بخش عمده جامعه بینالمللی به رسمیت شناخته نشده است.
دونالد ترامپ رئيس جمهوری پیشین آمریکا که همواره از اقدامات اسرائيل حمایت میکرد در سال ۲۰۱۹ به نخستین رهبر جهان تبدیل شد که حاکمیت اسرائيل بر بلندیهای جولان را به رسمیت شناخت.
با این حال به نظر میرسد دولت جو بایدن تغییری در خصوص راهبرد دولت ترامپ ایجاد نکرده است. نفتالی بنت در این خصوص میگوید: «بلندیهای جولان متعلق به اسرائيل است و این امری کاملا بدیهی به شمار میرود. این واقعیت که دولت ترامپ این موضوع را به رسمیت شناخته و البته این نکته که دولت جو بایدن هیچ تغییری در این سیاست ایجاد نکرده نیز بسیار مهم است.»
اندکی پس از روی کار آمدن جو بایدن، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در اظهاراتی تاکید کرده بود که پرسشهای حقوقی در خصوص اقدام ترامپ وجود دارد. با این حال وزیر امور خارجه آمریکا اضافه کرده بود که به ویژه با توجه به ادامه جنگ داخلی در سوریه واشنگتن برنامهای برای تغییر در خصوص اقدام دولت ترامپ در قبال بلندیهای جولان ندارد.
آقای بنت میگوید پس از درگیریها در سوریه، درخواستهای بینالمللی برای بازگردادن بلندیهای جولان به دمشق به پایان رسیده است. او در ادامه گفت: «هر فرد با بصیرتی در جهان میداند که بهتر است ارتفاعات اسرائيلی به صورتی آرام، شکوفا و سرسبز اداره شود تا اینکه گزینههای جایگزین چون بازگشت به سوریه مد نظر قرار گیرد.»
بنت رهبری یک ائتلاف ۸ حزبی را برعهده دارد که از نظر ایدئولوژیکی با یکدیگر تفاوتهای جدی دارند. برخی از اعضای کابینه او به ویژه از حزب مرتز صریحا با طرحهای توسعه شهرکسازیها در کرانه باختری فلسطینی که در سال ۱۹۶۷ توسط اسرائيل اشغال شده، مخالفت کردهاند.
تقریبا ۴۷۵ هزار شهرک نشین در حال حاضر در مناطقی در کرانه باختری زندگی میکنند. اتفاقی که به صورت گسترده از سوی سازمانهای بینالمللی و کشورهای جهان غیرقانونی خوانده میشوند.
بنت یکی از کسانی است که با شکلگیری دولت مستقل فلسطینی مخالف است. او میگوید وحدت در خصوص بلندیهای جولان نشان داد که کنترل اسرائيل بر این منطقه یک موضوع ملی است و بر سر آن اجماع مشاهده میشود. بنت همچنین ادامه داد: «بلندیهای جولان و همچنین نیاز این منطقه به تقویت و پرورش زندگی در آنجا یکی از اصولی است که همه را در اسرائيل با یکدیگر متحد میکند.»