با این حال انجمن تنیس زنان دوشنبه ۲۰ دسامبر با صدر بیانیهای اعلام کرد که «همچنان نسبت به عادی بودن زندگی پنگ شوای و امکان مصاحبه بدون اجبار و خود سانسوری او نگرانی های جدی دارد.»
پنگ شوآی، تنیس باز چینی در تازهترین موضع گیری خود گفت از سوی مقام عالیرتبه حزب کمونیست مورد «آزار و اذیت جنسی» قرار نداشته است. خانم شوآی که «ناپدید شدنش» نگرانی های زیادی را موجب شده بود با تکذیب ادعاهای اولیه خود می گوید که از «زندگی آزادنهای» برخوردار است.
اظهارات این ستاره تنیس چین، که در عین حال نخستین مصاحبه رسانهای او از زمان خبرساز شدنش محسوب میشود، موجب کاسته شدن از نگرانیهای انجمن تنیس زنان نشده است. این نهاد ورزشی بین المللی دوشنبه ۲۰ دسامبر با صدر بیانیه ای اعلام کرد که «همچنان نسبت به عادی بودن زندگی پنگ شوای و امکان مصاحبه بدون اجبار و سانسور او نگرانی های جدی دارد.»
روز یکشنبه در جریان یک رویداد ورزشی در شانگهای فیلمی از پنگ شوآی گرفته شده که طی آن ادعاهای اولیه خود را زیر سئوال می برد. خانم شوآی به نوعی با پس گرفتن این ادعا می گوید: «مایلم بر یک نکته خیلی مهم تاکید کنم؛ اینکه من چه بصورت شفاهی، چه بصورت مکتوب هرگز هیچ کسی را به تعرض جنسی به خودم متهم نکردهام.» او این توضیحات را در اختیار یک روزنامه چینی زبان چاپ صبح سنگاپور بنام «لیانهه زائوبائو» (Lianhe Zaobao) گذاشته است.
ماه گذشته میلادی این ستاره ۳۵ ساله تنیس چین با پستی در شبکههای اجتماعی چین جانگ گائولی، معاون پیشین نخست وزیر این کشور را به رابطه جنسی اجباری با خود متهم کرد. آقای گائولی ۷۵ ساله یکی از سران حزب حاکم کمونیست بوده و همچنان بعد از بازنشستگی هم از چهرههای بانفوذ سیاسی چین محسوب میشود. پست ادعایی پنگ شوای بسرعت از شبکه های اجتماعی چین حذف شد با این حال بازتاب بین المللی زیادی پیدا کرد و واکنشهای زیادی را برانگیخت.
اهمیت موضوع به آنجا رسید که سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر را هم به واکنش واداشت. لیز تروسل با تاکید بر اهمیت شواهدی دال بر سالم بودن خانم پنگ شوآی، خواستار تحقیقات فوری و شفاف درباره اتهام تجاوز به این ورزشکار شد.
انجمن بین المللی تنیس زنان حتی تا آنجا پیش رفت که برگزاری کلیه تورنمنتهای تنیس زنان در چین را به حال تعلیق درآورد و از سرگیری رقابت ها را منوط به حصول اطمینان از وضعیت این ورزشکار کرد. تصاویری از خانم شوآی چند روز پس از «ناپدید شدن» از سوی یک رسانه دولتی پخش شد و کمی بعدتر هم توماس باخ، رئیس کمیته بینالمللی المپیک از طریق ویدئو کنفرانس حال او را جویا شد. با این حال سابقه دولت چین در سرکوب و نحوه پخش مصاحبه و صحبت های پنگ شوای فرضیه تحت فشار بودن او را تقویت کرد و از نگرانی ها نکاست.