نماینده تندرو پارلمان هلند در چندین توییت ضمن حمایت از افرادی که واکسن کرونا را تزریق نکردهاند، آنها را مشابه وضعیت مظلومیت یهودیانی دانست که در دوران هیتلر به کورههای آدم سوزی فرستاده میشدند.
یک قاضی هلندی به نماینده پارلمان این کشور دستور داد توییتهایش درباره کرونا را ظرف ۴۸ ساعت حذف کند در غیر این صورت جریمه خواهد شد.
تیری بودت، نماینده مجلس هلند که به عنوان فردی پوپولیست شناخته میشود، در صفحه شخصی توییترش افراد واکسینهنشده علیه کرونا را با یهودیان در هولوکاست مقایسه کرده است. این اتفاق باعث شده دو سازمان یهودی و گروهی از بازماندگان هولوکاست با شکایت به دادگاهی در آمستردام خواستار حذف توئیتها شوند.
این رهبر حزب راست افراطی، افرادی را که علیه کرونا واکسینه نشدهاند «یهودیان جدید» نامیده و گفته رفتار دیگران که آنها را مجبور به تزریق واکسن یا قرنطینه میکنند مانند برخورد نازیهاست.
بودت همچنین در ادامه این اظهاراتش دو عکس را در کنار هم منتشر کرد، یک عکس از کودکی که نمیتواند به جشن کریسمس برود و همچنین تصویر پسری از محله یهودینشین لودز در زمان جنگ در لهستان. او در پست دیگری عکسی از اردوگاه کار اجباری بوخنوالد را با این متن منتشر کرد: «تاریخ تکرار میشود.»
معترضان به گفتههای تیری بودت، نوشتههای او را برای قربانیان هولوکاست، بازماندگان و بستگانشان به شدت توهینآمیز توصیف کردند.
در پی ارائه این شکایت، قاضی دادگاه روز چهارشنبه به بودت دستور داد که چهار توییت مقایسهای بین اقدامات قرنطینه زمان کرونا و رفتار با یهودیان در زمان رژیم نازی را حذف کند.
قاضی رسیدگیکننده به این پرونده با بیان این که چنین اقدامی نوعی استفاده ابزاری از رنج یهودیان را نشان میدهد، گفته است: «مقایسهای که در این نوشتهها آمده فراتر از چیزی است که بتوانیم بگوییم برای بحث درباره موضوعات مرتبط به کرونا انجام شده. این که با چنین مشابهتسازی، وضعیت شهروندان واکسینه نشده را با سرنوشت یهودیان در دهههای ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰، مقایسه کنید یک اشتباه مسلم است.»
در رای دادگاه به بودت دستور داده شده ظرف ۴۸ ساعت توییتهایش را حذف کند و در غیر این صورت به ازای هر روز باید ۲۵ هزار یورو بپردازد. او همچنین از استفاده از تصاویر هولوکاست در بحثهای آیندهاش در ارتباط با اقدامات بهداشتی مرتبط با کرونا منع شده است.
بودت در واکنشی نسبت به حکم دادگاه، این قضاوت را «احمقانه و غیرقابل درک» خواند و در توییتی نوشت: «عصبانی هستم و درخواست تجدیدنظر میدهم.»
او البته در ادامه مجبور شد هر چهار توییت خود را حذف کند و با ارائه توضیحی در صفحه توییتر خود تاکید کرد که بنا به حکم داگاه ناچار است این توییتها را حذف کند.
گروههای یهودی که پرونده شکایت علیه بودت را ارائه کردند، با استقبال از رای دادگاه در بیانیهای اعلام کردند که «این حکم گام مهمی درباره این است که حتی بحث پیرامون موضوعات عمومی محدودیتهای خودشان را دارند.»