ماه گذشته تجهیزات دفتر صدور گذرنامه در کابل خراب شدند که دلیل آن صدور صدها سند بیومتریک در روز تحت فشار هزاران متقاضی این اسناد بود و به این ترتیب این اداره مجبور به تعطیلی فعالیتهایش شد.
رئیس اداره گذرنامه دولت طالبان در شهر کابل، پایتخت افغانستان از هزاران نفر از شهروندانی که مدتهاست منتظر دریافت گذرنامه خود برای خروج از این کشور هستند خواست صبر کنند.
این درخواست در حالی مطرح شده که یک ماه از توقف فعالیتهای دفتر صدور گذرنامه در کابل میگذرد و جمعیت زیادی هر روز مقابل آن تجمع میکنند.
نزدیک شدن به زمستان و عمیقتر شدن بحران اقتصادی در این کشور جنگزده بویژه پس از خروج ایالات متحده، تسلط طالبان بر کشور و توقف بسیاری از کمکهای خارجی از ماه اوت، باعث گردیده که هر روز بر شمار افرادی که به دنبال راهی برای خروج این کشور هستند افزوده شود.
عالم گل حقانی، رئیس اداره گذرنامه روز یکشنبه در مصاحبه با رویترز گفت: «ما تمام تلاش خود را برای بازگشایی دفتر کابل انجام دادهایم، اما همچنان با کمبود تجهیزات مواجه هستیم».
ماه گذشته تجهیزات این اداره خراب شدند که دلیل آن نیز صدور صدها سند بیومتریک در روز تحت فشار هزاران متقاضی این اسناد بود و به این ترتیب این اداره مجبور به تعطیلی فعالیتهایش شد اما همچنان هر روز هزاران نفر بر متقاضیان صدور گذرنامه افزوده میشود.
با وجود اینکه هفتههاست این دفتر تعطیل شده، صدها نفر هر روز خارج از محوطه این اداره جمع میشوند و در حالی که پوشههای پلاستیکی حاوی مدارکشان را در دست دارند، خواستار رسیدگی به تقاضایشان میشوند. نیروهای امنیتی طالبان نیز بارها برای جلوگیری از سقوط موانع حفاظتی این دفتر، با ضرب و شتم متقاضیان را متفرق کردهاند.
عالم گل حقانی افزود: «من مطمئن هستم که دفتر دوباره راه اندازی خواهد شد و ما میتوانیم به همه درخواستها پاسخ دهیم.»
او از مردم خواست که از جمع شدن جلوی این دفتر خودداری کنند و افزود: «من واقعاً از این بابت متاسفم، من ناراحت هستم زیرا مردم با سختی روبرو هستند. آنها پول خود را هدر میدهند و بیهوده اینجا میایستند.»
او تاکید کرد که «دفتر بسته است و سیستمهای ما عملیاتی نیستند».
به گفته او شماری از دفاتر صدور گذرنامه در ولایات افغانستان همچنان باز هستند و به کمک این دفاتر، روزانه به حدود ۲ هزار تا ۳ هزار درخواست صدور پاسپورت پاسخ داده میشود اما هنوز روشن نیست که چه زمانی دفتر کابل کار خود را از سر خواهد گرفت.
عالم گل حقانی همچنین گفت که در کنار رسیدگی به مشکل نبود تجهیزات، مقامات مشغول ریشه کن کردن فساد و به اصطلاح «کمیسیونکاری» در این دفاتر هستند که باعث شده بود کارکنان این دفاتر در قبال دریافت پول اضافی، درخواست برخی از متقاضیان را سریعتر رسیدگی کنند.
او گفت: «ما رشوهگیرها را در داخل و خارج دفتر دستگیر کردهایم و از هر راه ممکن برای پاکسازی کشور از آنها استفاده خواهیم کرد.»