گاردین به نقل از ریتا خواهر فروزان گفت که خواهرش را از روی لباسش شناختند چراکه گلولهها صورت او را از بین برده بودند.
طالبان روز شنبه شش نوامبر، قتل چهار زن افغان از جمله یک فعال حقوق زنان را تایید کردند. طبق گفته این گروه، دو مظنون پس از پیدا شدن اجساد در خانهای در شهر مزارشریف بازداشت شدند.
یک کنشگر فمینیست از مزارشریف به خبرگزاری فرانسه گفت که یکی از قربانیان یعنی فروزان صافی از فعالان مشهور حقوق زنان را میشناخت.
فروزان صافی، ۲۹ ساله و مدرس اقتصاد بود. جسد وی پس از ناپدید شدن در تاریخ ۲۰ اکتبر در سردخانه شهر مزارشریف شناسایی شد.
گاردین به نقل از ریتا خواهر فروزان گفت که خواهرش را از روی لباسش شناختند چراکه گلولهها صورت او را از بین برده بودند.
وی که پزشک است افزود که در سر، قلب، قفسه سینه، کلیهها و پاهای او زخمهای گلوله وجود داشت. وی تصریح کرد که حلقه نامزدی و کیف او دزدیده شده بود.
قاری سعید خوستی، سخنگوی وزارت امور داخله طالبان در ویدئویی گفت که دو مظنون پس از کشف چهار جسد در یک خانه بازداشت شدند.
وی بدون اشاره به هویت قربانیان گفت: «مردان دستگیر شده در بازجویی اعتراف کردند که این زنان را به داخل خانه برده بودند.»
کنشگری که با خبرگزاری فرانسه صحبت کرد گفت که شنیده است قربانیان فکر میکردند با شخصی در تماس هستند که به آنها کمک میکند تا از کشور خارج شوند. سپس سوار خودرویی شدند که قرار بود آنها را به فرودگاه ببرد. دو روز بعد اجساد آنها پیدا شد.
وی در حالیکه اشک میریخت گفت: «وقتی خبر [قتل] را شنیدم، ترسیدم. این روزها عقلم درست کار نمیکند. همیشه از این میترسم که یک نفر به در خانهام بیاید و مرا به جایی ببرد و بکشد.»
این فرد اضافه کرد که سه هفته پیش تماس مشابهی دریافت کرده بود. این فعال سیاسی در ادامه به مشکوک بودن ماجرا اشاره و گفت: «مردی که با من تماس گرفت همه چیز را دربارهام میدانست. از من خواست مدارکم را بفرستم و پرسشنامهای را پرکنم.»
وی گفت که فرد مشکوک مدعی شده بود که اطلاعات من، به آمریکاییها برای خروجم از کشور داده شده است.
گاردین نیز به نقل از ریتا خواهر فروزان نوشت که خواهرش فکر میکرد درخواست پناهندگی او در آلمان در حال انجام است. وی افزود که فروزان برخی از مدارک از جمله مدرک دانشگاه خود را داخل یک کیف گذاشت و یک روسری سیاه و سفید بر سر کرد و از خانه خارج شد.
خواهر فروزان در حالی این اطلاعات را ارائه کرد که منبع دیگری در مزارشریف به خبرگزاری فرانسه گفت که دست کم یکی از قربانیان یک فعال حقوق زنان است که خانوادهاش مایل به گفتوگو با رسانهها نیستند.
منبع سوم همچنین اشاره کرد که قربانیان تماسی دریافت کرده بودند و معتقد بودند که برای خروج از کشور به آنها پیغام داده شده بود.
سه زنی که خبرگزاری فرانسه با آنها تماس گرفت به دلایل امنیتی خواستند نامشان فاش نشود.
از زمانیکه طالبان در اواسط ماه اوت قدرت را در دست گرفتند ترس بهویژه در میان زنان گسترش یافت و بسیاری از فعالان از افغانستان گریختند.