NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

فایزر درآمد سالانه ۳۶ میلیارد دلاری را برای واکسن کرونا پیش‌بینی کرده است

افزایش درآمد فایزر مربوط به واکسن فایزر-بیون‌تک به نام کمیرناتی است
افزایش درآمد فایزر مربوط به واکسن فایزر-بیون‌تک به نام کمیرناتی است Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

گروه داروسازی آمریکایی فایزر روز سه‌شنبه، دوم نوامبر، تخمین درآمد سالانه خود برای واکسن ضد کووید-۱۹ را رو به رشد اعلام کرد.

آگهی

گروه داروسازی آمریکایی فایزر روز سه‌شنبه، دوم نوامبر، تخمین درآمد سالانه خود برای واکسن ضد کووید-۱۹ را رو به رشد اعلام کرد. این شرکت که با گروه آلمانی بیون تک در زمینه تولید این واکسن همکاری دارد پیش تر میزان سود خود را ۳۳.۵ میلیارد دلار پیش بینی کرده بود.

آلبرت بورلا، مدیر عامل فایزر، در گزارش سود سه ماهه این گروه گفت: «بیش از ۷۵ درصد از افزایش درآمد مربوط به واکسن فایزر-بیون‌تک به نام کمیرناتی در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ از کشورهای خارج از ایالات متحده است.»

«بیش از ۷۵ درصد از افزایش درآمد مربوط به واکسن فایزر-بیون‌تک به نام کمیرناتی در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ از کشورهای خارج از ایالات متحده است.»
آلبرت بورلا
مدیرعامل فایزر

وی اضافه کرد: «ما در مسیر صحیح برای رسیدن به هدفمان که عرضه دستکم دو میلیارد دوز واکسن به کشورهای با درآمد پایین و متوسط تا پایان سال ۲۰۲۲ است قرار داریم. » نیمی از این میزان با قیمت مناسب به دولت آمریکا فروخته خواهد شد تا از طریق دولت آمریکا در اختیار کشورهای فقیر دنیا قرار داده شود. فایزر در مجموع در نظر دارد حدود ۲.۳ میلیارد دوز واکسن را در طی سال ۲۰۲۲ تولید کند.

سازمان غذا و داروی آمریکا اواخر اکتبر مجوز واکسینه شدن کودکان ۵ تا ۱۱ ساله را صادر کرد و راه را برای افزایش بالقوه واکسن مورد نیاز مردم گشود.

سازمان عفو بین الملل به خبر سود ۱۴ میلیارد دلاری فایزر در سه ماهه سوم ۲۰۲۱ و برنامه اش برای کسب یک سود ۳۶ میلیارد دلاری از طریق فروش واکسن کووید تا پایان سال جاری میلادی واکنش نشان داد. پاتریک ویلکن، مدیر بازرگانی و حقوق بشر عفو بین الملل در این باره گفت: «فایزر طی سه ماه گذشته میلیارد ها دلار درآمد داشته در حالیکه در تهیه واکسن برای میلیاردها انسان عملکرد موفقی نداشته است و باید آنرا شکستی با ابعاد فاجعه بار دانست. نه تنها مقادیر زیادی از واکسن های تولیدی فایزر سر از کشورهای ثروتمند و متوسط به بالا درآورده اند بلکه فایزر مکررا از در اختیار قراردادن حقوق معنوی و مالکیت فن آوری تولید این واکسن هم طفره رفته است. در حالیکه همزمان از میلیون ها دلار کمک دولتی و سفارش واکسن کشورهای متمول بهره مند بوده است.»

عفو بین الملل در ادامه آورده است که عطش سیری ناپذیر شرکت‌های بزرگ داروسازی، مانند فایزر، برای سودگیری به یک بحران بی‌سابقه حقوق بشری دامن می‌زند و در صورتیکه به حال خود رها شود، حق زندگی و سلامت صدها میلیون انسان در سراسر جهان همچنان در معرض خطر خواهد بود.

این سازمان حقوق بشری با حمایت از برنامه سازمان جهانی بهداشت برای واکسینه کردن دستکم۴۰ درصد جمعیت کشورهای فقیر و کم درآمد تا پایان سال ۲۰۲۱ یادآور شده که تنها ۵۹ روز زمان برای عملی کردن این هدف بیشتر باقی نمانده، ۵۹ روزی که برای نجات جان میلیون‌ها انسان به‌شدت حیاتی است.

توییتر یورونیوز فارسی را دنبال کنید

قرار است اعضای سازمان جهانی بهداشت اواخر ماه جاری میلادی و با هدف لغو موقتی حق مالکیت معنوی واکسن در ژنو دیدار کنند. عفو بین الملل بر این باور است هنور هم دیر نشده و شرکت های بزرگ داروسازی نظیر فایزر وقت دارند سیاست‌های خود را با اصول انسانی و احترام به ارزش‌های حقوق بشری منطبق کنند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

دانشمندان پاسخ می‌دهند؛ پایان ویروس کرونا تا یکسال دیگر یا کمی دیرتر؟

کارایی ۹۵.۶ درصدی دوز سوم واکسن فایزر در مقابل ویروس کرونا

واکنش‌ها به نخستین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری: بی‌رمق، حوصله‌بر و فاقد برنامه اقتصادی