باکو رانندگان ایرانی را آزاد کرد؛ ورود کامیونهای ایرانی به قرهباغ ممنوع شد

جمهوری آذربایجان بعد از چند هفته، دو راننده کامیون ایرانی را که خبر بازداشت آنها در اوایل مهرماه منتشر شده بود، آزاد کرد.
سخنگوی جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه با بیان این مطلب تاکید کرد که جعفر برزگر و شهرود نوروزی از زندان آزاد و در حال حاضر در سفارت ایران در باکو مشغول انجام امور اداری برای خروج از این کشور هستند. این اتفاق بعد از آن رخ میدهد که مدیر کل دفتر ترازنیت و حمل و نقل بینالمللی ایران گفته بود که دولت جمهوری آذربایجان ورود رانندگان و اتباع ایرانی به مناطق قره باغ و لاچین را ممنوع اعلام کرده است.
بعد از آن بود که باکو دو راننده ایرانی را از زندان آزاد کرد. ماجرای دستگیری این دو راننده کامیون به تنشی کمسابقه در روابط ایران و جمهوری آذربایجان تبدیل شد و در چند هفته اخیر بحثهای دامنهداری را میان رهبران دو کشور با خود به همراه داشت.
جواد هدایتی مدیر کل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری و حملونقل جادهای در گفتگو با خبرگزاری ایسنا اعلام کرد که ۲ روز قبل بخشنامهای در خصوص ممنوعیت ورود به مرزهای جمهوری آذربایجان از مسیری خارج از مرزهای رسمی این کشور به تمام تشکلهای صنفی و شرکتهای حمل و نقل بینالمللی ارسال شده است.
سایت خبری نورنیوز وابسته به شورای عالی امنیت ملی نیز روز پنجشنبه گزارش داد که آزادی دو راننده با تلاش سفارت جمهوری اسلامی در باکو و همچنین همکاری دولت آذربایجان محقق شده است.
این دو راننده ماه گذشته که از ایران در حال حرکت به سمت ارمنستان بودهاند در مرز این کشور و جمهوری آذربایجان دستگیر شدند. بعد از جنگ سال گذشته میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه خودمختار قرهباغ، بخشهایی از جاده ترانزیتی گوریس قاپان که ایران را به ارمنستان متصل میکرد به تصرف آذربایجان در آمده و رانندگان در بخشهایی از مسیر ناچارند وارد خاک جمهوری آذربایجان شوند و دوباره به خاک ارمنستان بازگردند.
تا قبل از اینکه بخشی از جاده به کنترل جمهوری آذربایجان در آید، رانندگان ایرانی بدون هیچ مشکلی این مسیر را طی میکردند. اما از زمانی که باکو بخشهایی از این جاده را تصرف کرده، از رانندگان ایرانی برای عبور از این جاده طلب ۱۳۰ دلار مالیات و حق عبور کرده است. مبلغی که بسیاری از رانندگان ایرانی با خود به همراه نداشتند
علاوه بر این باکو ایران را متهم کرده که از طریق مرزهای جمهوری آذربایجان قاچاق کالا انجام دادهاند و با مدارک هویتی جعلی وارد خاک این کشور شدهاند. ایران این اتهامات را بیاساس خوانده است.