NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

اسرائیل تصویب قانون مربوط به اموال بازماندگان هولوکاست در لهستان را محکوم کرد

محله گتوی یهودیان ورشو پیش از جنگ جهانی دوم
محله گتوی یهودیان ورشو پیش از جنگ جهانی دوم Copyright AP
Copyright AP
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

به دنبال تصویب یک قانون جنجالی در لهستان که بازپس‌گیری اموال توقیف‌شده قربانیان هولوکاست را محدود و دشوار می‌کند، اسرائیل در اعتراض کاردار خود را از این کشور فراخوانده است.

آگهی

به دنبال تصویب یک قانون جنجالی در لهستان که بازپس‌گیری اموال توقیف‌شده قربانیان هولوکاست را محدود و دشوار می‌کند، اسرائیل در اعتراض کاردار خود را از این کشور فراخوانده است.

یائر لاپید، وزیر امور خارجه اسرائیل، گفت در پی این اقدام به کاردار سفارت این کشور در ورشو دستور داده که فوراً به اسرائیل بازگردد و سفیر جدید اسرائیل در لهستان نیز که قرار بود به زودی به ورشو برود فعلا در اسرائیل باقی بماند.

پس از کشتار حدود ۳.۵ میلیون یهودی لهستان در جنگ جهانی دوم توسط حکومت آلمان نازی، دولت کمونیستی وقت بسیاری از املاک آن‌ها را به همراه اموال بسیاری از مالکان غیر یهودی در ورشو و دیگر شهرها تصرف کرد اما پس از سقوط کمونیسم در این کشور در سال ۱۹۸۹، راه برای شاکیان جهت بازپس‌گیری اموال خانوادگی باز شد.

قانون جدید که توسط آندره دودا، رئیس جمهور لهستان، روز شنبه ۱۵ اوت (۲۴ مرداد) امضا شده است در کل به مسئله مالکیت اموال و نحوه تخصیص اعتبارات در دولت کمونیستی حاکم بر لهستان از پایان جنگ جهانی دوم تا سال ۱۹۸۹ می‌پردازد. متن این قانون در مورد هولوکاست یا جنگ جهانی دوم چیزی نمی‌گوید، با این حال تصریح می‌کند هرگونه تصمیم اداری که ۳۰ سال پیش یا قبل از آن صادر شده باشد دیگر قابل اعتراض نیست.

اجرایی شدن این قانون سبب خواهد شد بازماندگان یهودیانی که اموال یا مشاغلشان در دوران حکومت کمونیستی لهستان ضبط شده بود، دیگر نتوانند در این خصوص شکایتی طرح کرده یا غرامتی دریافت کنند.

با تصویب این قانون انتظار می‌رود امید شماری از خانواده‌های بازماندگان قربانیان هولوکاست، و همچنین غیریهودیان مالباخته، برای بازپس‌گیری اموال تصرف شده در آن دوران برای همیشه قطع شود.

نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل، امضای این قانون توسط دودا را «تصمیمی‌ شرم‌آور و تحقیر یاد هولوکاست» خواند و گفت: «لهستان تصمیم گرفته است به کسانی که همه چیز خود را از دست داده‌اند باز هم آسیب برساند.»

هر دو دولت آمریکا و اسرائیل به شدت از لهستان خواسته بودند که این قانون را تصویب نکند و اسرائیل نیز هشدار داده بود که این امر به روابط دوجانبه آسیب می‌رساند.

مقامات لهستان می‌گویند این قانون ربطی به یهودی بودن افراد و هولوکاست ندارد، با این حال اسرائیل می‌گوید این قانون عمدتا جامعه یهودی لهستان و بازماندگان را هدف گرفته است.

در زمان نخست‌وزیر سابق اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، این دو کشور با یکدیگر رابطه نزدیکی داشتند با این حال از زمان تشکیل دولت نفتالی بنت در تل‌آویو رابطه میان اسرائیل و لهستان به تیرگی گذاشته است.

شماری از اعضای کابینه اسرائیل، از جمله وزرای خارجه و دفاع، در حال حاضر خود از فرزندان بازماندگان هولوکاست هستند.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

پنجاه سال پس از حمله به المپیک مونیخ؛ آلمان به خانواده قربانیان اسرائیلی غرامت بیشتری می‌دهد

رئیس جمهوری لهستان مراسم یابود هولوکاست در اسرائیل را تحریم می‌کند

انتقادات گسترده در پی برگزاری «جشن یهودکشی» در لهستان