ماهواره ۳۵۰۰ کیلویی «یوتلست کوانتوم» نخستین ماهواره تجاری با محتوای نرمافزاری کاملا منعطف است که متناسب با نیاز بازار میتواند پیکربندی خود را تجدید کند و در خدمت پخش فرکانسهای جدید قرار گیرد. این ماهواره قرار است در خاورمیانه و شمال آفریقا به کار گرفته شود.
فضاپیمای اروپایی «آریان ۵» پس از تقریبا یک سال وقفه در فعالیتهایش، روز ۳۰ ژوئیه (۷ مرداد) با موفقیت به فضا پرتاب شد و توانست دو ماهواره ارتباطی تجاری را در مدار زمین قرار دهد.
این فضاپیما ساعت ۵ بعد از ظهر به وقت محلی از ایستگاه فضایی کورو در گویان فرانسه به فضا پرتاب شد و ۳۰ دقیقه بعد از بلند شدن توانست ماهواره «استار وان دی۲» و ۶ دقیقه بعد ماهواره «یوتلست کوانتوم» را در مدار زمین مستقر کند.
ماهواره ۶ تنی «استار وان دی۲» که متعلق به یک شرکت اپراتور مخابراتی برزیلی است، خدمات پهنای باند گستردهای را از آمریکای جنوبی گرفته تا فراز اقیانوس اطلس ارائه میدهد.
ماهواره ۳۵۰۰ کیلویی «یوتلست کوانتوم» نیز که توسط مرکز دفاعی و فضایی ایرباس با مشارکت آژانس فضایی اروپا ساخته شده، نخستین ماهواره تجاری با محتوای نرمافزاری کاملا منعطف است که متناسب با نیاز بازار میتواند پیکربندی خود را تجدید کند و در خدمت پخش فرکانسهای جدید قرار گیرد. این ماهواره قرار است در خاورمیانه و شمال آفریقا به کار گرفته شود.
استفان اسرائیل، مدیر اجرایی آریان اسپیس، پس از تایید موفقیتآمیز بودن ماموریت جدید گفت: «این ماموریت برای سازمان ما بسیار مهم بود چرا که اولین پرواز «آریان ۵» بعد از یک سال به حساب میآمد و باید با موفقیت انجام میشد چنانکه موفقیتآمیز هم بود.»
آخرین پرواز فضاپیمای «آریان ۵» به ۱۶ اوت سال ۲۰۲۰ بازمیگشت که دو ماهواره ارتباطی را در مدار زمین قرار داده بود. این فضاپیما از ابتدای سال گذشته در مجموع تنها ۴ پرتاب داشته است که برای یک وسیله نقلیه فضایی اروپایی به اهمیت آریان ۵ بسیار کم محسوب میشود.
دلیل کمکار شدن این فضاپیما این بوده است که «آریان ۵» در جریان پرتابهایش در فوریه و اوت ۲۰۲۰ دچار نقص فنی شده بود و همین امر سبب شد تا برای بررسی دقیق و تعمیرات زمینگیر شود. این وقفه در آن زمان نگرانیهایی ایجاد کرد چرا که تلسکوپ گرانقیمت و ۸.۸ میلیارد دلاری جیمز وب، محصول مشترک آژانس فضایی اروپا و ناسا و جانشین تلسکوپ فضایی هابل، قرار است با «آریان ۵» به فضا برده شود.
به همین منظور توماس زوربوخن، معاون علمی ناسا، در جریان پرتاب ماهوارههای مخابراتی در گویان فرانسه حضور یافت و با مسئولین آژانس فضایی اروپا و پروژه آریان اسپیس ملاقات کرد.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
هنوز زمان دقیق پرتاب تلسکوپ جیمز وب تعیین نشده است، با این حال بنا بر گفتههای پیشین مقامات ناسا انتظار میرود این پرتاب در اواخر ماه نوامبر امسال انجام شود.