جزییات بیشتر از واژگونی اتوبوس خبرنگاران؛ پیکر دو خبرنگار کشته شده فردا تشییع میشود

مراسم تشییع پیکر مهشاد کریمی و ریحانه یاسینی دو خبرنگار جان باخته در سانحه واژگونی اتوبوس فردا جمعه چهار تیر در قطعه نامآوران بهشت زهرا برگزار میشود. همزمان مقامات مختلف دولتی و حکومتی دستور پیگیری علت حادثه را صادر کردند.
این دو خبرنگار که در ایسنا و ایرنا فعالیت میکردند در بین ۲۵ نفر از خبرنگاران رسانههای ایران بودند که صبح چهارشنبه ۲ تیر برای بازدید از طرحهای احیای دریاچه ارومیه به این منطقه سفر کرده بودند. اتوبوس خبرنگاران در ۱۵ کیلومتری شهرستان پیرانشهر واژگون شد.
پیکر ریحانه یاسینی و مهشاد کریمی امروز با هواپیما به فرودگاه مهرآباد تهران انتقال پیدا کرد. همراه پیکر این دو خبرنگار، سایر خبرنگاران محیط زیستی که در این حادثه جراحتهای سطحی برداشتند نیز حضور داشتند.
اعلام جزییات بیشتر از حادثه
هادی امیدوار، فرمانده پلیس راه ایران در گفتوگو با ایسنا جزییات بیشتری از این حادثه را تشریح کرد و گفت که اتوبوس حامل خبرنگاران فاقد صورت وضعیت و متعلق به کارخانه سیمان بود.
وی اتوبوس را تولید سال ۱۳۸۵ عنوان کرد و گفت که معاینه فنی داشت اما «به دلیل آنکه در مسیر کوهستانی تردد کرده و مکررا از ترمز استفاده کرده است سیستم ترمز آن دچار مشکل شده بود، ضمن این که راننده از ترمز ثانویه اتوبوس نیز استفاده نکرده است.»
وی تصریح کرد که این اتوبوس سالها از این مسیر تردد میکرده است: «در روز حادثه نیز راننده به پلیس راه رفته و اعلام کرده که در حال حمل کارگران سیمان است و با توجه به اینکه سالها همین روند وجود داشته پلیس نیز آن را تایید کرده است.»
وی افزود: «همچنین به نظر میرسد مسئول محلی نیز به دلیل آنکه احتمالا اتوبوس رایگان بوده از اتوبوس کارخانه سیمان استفاده کرده در صورتی که در چنین مواردی قاعده بر این است که مسئول محلی باید به پلیس راه و راهداری اطلاع دهد که مسافران اتوبوس چه کسانی هستند.»
واکنش مقامهای دولتی و حکومتی
همزمان برخی از مقامهای دولتی و حکومتی نیز به این حادثه واکنش نشان دادند. لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیس جمهوری ایران گفت: «در حدود صلاحیتها و اختیارات خود، علل این حادثه را از دستگاه های مسئول پیگیری و تلاش های لازم برای پیشگیری از وقوع این نوع حوادث دردناک را به عمل خواهد آورد.»
ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه و رئیس جمهور منتخب ایران نیز در پیامی تاکید کرد که رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی موظف است به منظور رسیدگی «سریع و دقیق» به پرونده قضایی تشکیل شده در این زمینه، «نظارت» لازم را به عمل آورد.
مدیرکل ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای نیز گفت که «کارت هوشمند راننده اتوبوس به طور دائم لغو شد و راننده مجاز به رانندگی در بخش حمل و نقل عمومی جادهای نخواهد بود.» روز گذشته نیز اعلام شده بود که راننده اتوبوس بازداشت شده است.
تیمور حسینی، جانشین پلیس راهور ناجا در اظهاراتی گفت: «باید این موضوع را هم به لحاظ علت وقوع حادثه و هم اقداماتی که دستگاههای مربوطه باید انجام میدادند، یکی دو روز کارشناسی کنیم.»
وی تصریح کرد که جمع بندی دقیق کارشناسان درباره علت حادثه اتوبوس خبرنگاران را تا شنبه یا یکشنبه میتوانیم اعلام کنیم.
چهار نفر از خبرنگاران که مصدومیت آنها جدیتر بود به بیمارستان ارومیه اعزام شدند که برخی زیر عمل جراحی رفتند. این افراد با سایر خبرنگاران به تهران بازنگشتند.
ریحانه یاسینی، سردبیر ایرنا ۲۴ بود و ۲۸ سال سن داشت. وی فارغ التحصیل رشته علوم ارتباطات بود. مهشاد کریمی نیز خبرنگار جوان ایسنا در حوزه محیط زیست بود.