NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

پیگرد قانونی دو شرکت فرانسوی به اتهام فروش تجهیزات جاسوسی به لیبی و مصر و همدستی در شکنجه

نیروهای مخصوص پلیس مصر
نیروهای مخصوص پلیس مصر Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

واحد دادستانی ویژه جنایات جنگی در دادگاه پاریس دو شرکت فرانسوی را متهم کرده است که با فروش تجهیزات جاسوسی به لیبی و مصر، وسیله بازداشت و شکنجه مخالفان سیاسی این کشورها را فراهم آورده است.

آگهی

واحد دادستانی ویژه جنایات جنگی در دادگاه پاریس دو شرکت فرانسوی را متهم کرده است که با فروش تجهیزات جاسوسی به لیبی و مصر، وسیله بازداشت و شکنجه مخالفان سیاسی این کشورها را فراهم آورده است.

به گفته فدراسیون بین‌المللی حقوق بشر فیلیپ وانیه، مدیر عامل اسبق شرکت فناوری «امسیس»، و سه مقام اجرایی کنونی و سابق شرکت فناوری «نکسا» به مشارکت در اعمال شکنجه متهم شده‌اند.

در حالی که آقای ونیه، مدیرعامل امسیس تا سال ۲۰۱۰، در ارتباط با فروش تجهیزات به رژیم معمر قذافی متهم شده است، اولیویه بوبوت رئیس شرکت نکسا به همراه رنو روکز مدیرکل شرکت و استفان سالیز رئیس سابق آن به جرم فروش دستگاه‌های استراق‌سمع به حکومت مصر در زمان ریاست‌جمهوری عبدالفتاح السیسی تحت تعقیب قرار گرفته‌اند.

سازمان‌های حقوق بشری با استقبال از اقدام تازه دادگاه پاریس، آن را «گامی شگرف رو به جلو» قلمداد کرده‌اند.

وکلای فدراسیون بین‌المللی حقوق بشر با انتشار بیانیه‌ای آورده‌اند: «اقدام دادگاه به این معنی است که آنچه ما به طور روزمره می‌بینیم، یعنی ارتباط بین فعالیت‌ این شرکت‌های فناوری و نقض حقوق بشر، می‌‌تواند جرم‌انگاری شده و وارد شدن اتهام همدستی را در پی داشته باشد.»

ماجرای فروش تجهیزات شنود به دولت لیبی اولین بار در سال ۲۰۱۱ توسط روزنامه وال‌استریت ژورنال افشا شد و شرکت امسیس نیز پس از انتشار گزارش به آن اذعان کرد.

به گزارش این نشریه، شرکت امسیس یک فناوری ویژه به نام DPI را به دولت قذافی فروخته بود که به این کشور اجازه می‌داد مخفیانه پیام‌های اینترنتی را ردگیری کند.

فدراسیون بین‌المللی حقوق بشر می‌گوید این شرکت در زمان فروش این اقلام در سال ۲۰۰۷ و ۲۰۱۱ اطلاع داشته است که تجهیزاتش در برنامه جاسوسی دولت لیبی ویژه رصد مخالفان این کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این درحالی است که این شرکت می‌گوید کار غیرقانونی انجام نداده است و فروش محصولات در مقطعی انجام گرفته که فرانسه و غرب با لیبی روابط دوستانه‌ای داشتند و قذافی نیز در سال ۲۰۰۷ مورد استقبال نیکلا سارکوزی رئیس‌جمهور فرانسه در پاریس قرار گرفته بود.

دستگاه قضایی فرانسه پیشتر تحقیقی گسترده را در این خصوص آغاز کرده و حداقل شش تن از مخالفان دولت وقت لیبی را که ادعا می‌کردند از آنان جاسوسی شده است، توسط بازپرسان تحت بازپرسی قرار داده بود.

قضات فرانسوی پیشتر در سال ۲۰۱۷ شرکت نکسا را، که توسط مدیران سابق امسیس گردانده می‌شد، متهم کرده‌ بودند یک نسخه به روز شده از نرم‌افزار پیام‌رسان «سربرو» محصول این شرکت را به دولت السیسی فروخته‌ است.

دستگاه قضایی فرانسه در حال بررسی پرونده مشابهی است که فروش چنین محصولی را به دولت عربستان سعودی مورد تحقیق قرار می‌دهد.

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

جامعه جهانی در پاریس به‌دنبال راهی برای خروج لیبی از بحران است

پسر معمر قذافی پس از ۷ سال از زندان آزاد شد

سارکوزی: احمق نبودم به کسی حمله کنم که به من پول داده بود