عبدالناصر همتی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران در گفتگویی اختصاصی با خبرنگار یورونیوز در تهران به پرسشهایی در مورد برنامهاش برای رفع نگرانیهای اتحادیه اروپا در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، بهبود شرایط اقتصادی کشور و نیز تقویت روابط تهران با اتحادیه اروپا و آمریکا پاسخ گفت.
عبدالناصر همتی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران در گفتگویی اختصاصی با خبرنگار یورونیوز در تهران به پرسشهایی در مورد برنامهاش برای رفع نگرانیهای اتحادیه اروپا در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، بهبود شرایط اقتصادی کشور و نیز تقویت روابط تهران با اتحادیه اروپا و نیز دیدار با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا پاسخ داد.
آقای همتی در این گفتگو به دنیا اطمینان داد که در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ایران، به طور جدی بخشی از مسايل و مشکلاتی را که در ارتباط با آزادیهای اجتماعی و آزادیهای سیاسی مطرح میشود، پیگری کند. او افزود:«من اعتراض به دولت را نهادینه خواهم کرد. من حتما اقداماتی میکنم که [تعداد] کسانی را که فقط به خاطر اظهار عقیده یا به خاطر مسایل اجتماعی دچار محکومیت شدهاند با تعاملی که با قوه قضائیه خواهیم داشت، به حداقل برسانیم.»
رئیس کل پیشین بانک مرکزی ایران همچنین بر نیاز ایران به تعامل اقتصادی با کشورهای خارجی تاکید کرد و گفت:«ما نیاز به سرمایهگذاری خارجی داریم. ما نیاز به تکنولوژی خارجی داریم. ما نیاز به صادرات به کشورهای دیگر داریم.»
آقای همتی سپس به لزوم رفع نگرانیهای گروه ویژه اقدام مالی(FATF) در مورد مناسبات پولی در ایران اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد:«اگر سیستم بانکی ما در چارچوب مقررات افایتیاف بتواند ارتباط خارجی داشته باشد، قطعا روند توسعه ما اصلاح و به مسیر درستش برمیگردد.»
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران در مورد برنامه اقتصادی خود افزود:«مطمئن هستم با تعامل با کشورهای خارجی و دوباره از سرگرفته شدن صادرات ما پس از رفع تحریمها به سرعت میتوانیم اقتصاد را احیا بکنیم و وارد [مسیر] توسعه بشویم. کما این که علارغم همه این فشارها سال گذشته مطابق آمار بانک مرکزی نشان میدهد که رشد اقتصادی ایران ۳.۶ درصد مثبت شده است.»
آقای همتی افزود:«معتقدم که دولت باید فقط در سرمایهگذاریهای زیر ساختی نظیر مخابرات، ریل، راه و راهآهن و مواردی که ما در واقع به آن کالای عمومی میگوییم، شرکت بکند.»
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران همچنین با تاکید بر لزوم اجرای برجام و رفع تحریمهای اقتصادی گفت:«من معتقدم که اینستکس هیچ فایدهای نداشته و علارغم ادعایی که اروپاییها داشتند و من هم دقیقا در جریانش بودم، عملیاتی نشد. بنابراین آن روش، روش مناسبی نبود. بنابراین من همین روندی را که در مذاکرات[هستهای با طرفهای برجام] داشتیم و پیگیری اجرای برجام را برای رفع تحریمها و برداشته شدن تحریمها جدی خواهم گرفت.»
او در مورد چشمانداز روابط ایران و آمریکا در دولت احتمالی خود نیز توضیح داد:«منتظر هستیم که دولت جناب آقای بایدن اعتمادسازی خودش را شروع کند. هنوز آن مواردی که در برجام به خاطر خروج ترامپ معوق مانده، عملیاتی نشده است.» آقای همتی افزود که توسعه مناسبات ایران و آمریکا در چارچوب سیاستهای کلی نظام خواهد بود که مورد تایید شورای عالی امنیت ملی ایران است و همزمان آمریکا باید به تعهدات خود عمل کند و به اعتمادسازی عملی در جهت عدم مداخله بیشتر در منطقه، عدم فشار بر جمهوری اسلامی و کشورهایی که در مقابل تروریستها ایستادهاند ادامه دهد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران همچنین تاکید کرد:«من به دنبال روابط گسترده با شرق و غرب هستم. در ارتباط با شرق ما حتما روابط راهبردی با سه کشور عمده شرق یعنی چین، روسیه و هند خواهیم داشت.»
رئیس کل پیشین بانک مرکزی ایران انگیزه اصلی نامزدی خود در انتخابات را تلاش برای حاکم کردن یک بینش اقتصادی بر دولت عنوان کرد و گفت:«من به عنوان یک اقتصاددان آمدهام حکمرانی اقتصادی را اصلاح بکنم و من معتقد هستم که ریلگذاری اقتصاد اشتباه است و روند چند دهه گذشته نشان میدهد که شاخصهای اقتصادی ما روند مناسبی طی نکردهاند.»
او در مورد دلایل امیدواری خود به پیروزی در انتخابات روز جمعه نیز توضیح داد:«روند نظرسنجیها طی چند روز گذشته نشان میدهد که اقبال تدریجی مردم با توضیحاتی که من به مردم دادهام نسبت به من در حال افزایش است.»
یورونیوز طی روزهای گذشته با هدف آشنا کردن مخاطبان خود با دیدگاههای نامزدهای مطرح انتخابات ریاست جمهوری ایران تلاش کرد گفتگوهایی را با آنها انجام دهد که تاکنون این تلاش به انجام مصاحبه با آقای همتی منجر شده است.