نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ایران، در دومین مناظره خود درباره موضوعات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی با یکدیگر بحث کردند.
دومین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ روز سهشنبه از ساعت ۵ بعد از ظهر به وقت ایران آغاز شد.
طبق اعلام قبلی در این مناظره قرار است کاندیداها درباره موضوعات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی با یکدیگر بحث کنند. نخستین مناظره که روز ۱۵ خرداد برگزار شده بود، نامزدها در خصوص موضوعات اقتصادی برنامهها و ایدههای خود را مطرح کردند.
بعد از ردصلاحیتهای گسترده از سوی شورای نگهبان، تقریبا اکثر نامزدها مربوط به جریان اصولگرا هستند و در مقابل تنها عبدالناصر همتی و محسن مهرعلیزاده از شخصیتهایی هستند که به جریان اصلاحطلب و میانهرو نزدیکهستند.
در این مناظره که قرار بود موضوعات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مورد بحث قرار گیرد به نسبت مناظره اول تنشهای کمتری بین نامزدها پدید آمد.
موضووع زنان در ادبیات کاندیداها به دفعات تکرار شد و مسابقه پررنگی بین ۷ نامزد برای وعدههای جذاب انتخاباتی به زنان به راه افتاده بود.
در این مناظره همچنین محسن رضایی تاکید کرد که تا پایان در این رقابت باقی خواهد ماند و انصراف نخواهد داد. او همچنین از دیگر نامزدها خواست اگر میخواهند انصراف دهند، هرچه زودتر اعلام کنند.
اشتباه کلامی رضایی در بیان کلمه ترکی «یاشاسین» که آنرا در ابتدای صحبتهایش «یاساشین» گفت هم از بحثهای حاشیهای مناظره دوم بود. رضایی البته در نیمه دوم مناظره برای اینکه این اشتباه خود را جبران کند، سهبار کلمه «یاشاسین» که در زبان آذری به معنای «زندهباد» است را تکرار کرد.
در ادامه مهمترین اظهارات ۷ نامزد در دومین مناظره انتخاباتی سال ۱۴۰۰ را میخوانید.
همتی: چرا کلهر و شجریان را رد میکنیدآقای همتی به عنوان آخرین نامزد در جمعبندی سخنان خود در مناظره دوم تلویزیونی گفت: عملکرد همه مشخص است. دوستان نحوه نگاهشان به جامعه مشخص است. من میگویم ما حق نداریم برای تمام شئون زندگی مردم تصمیم بگیریم.او افزود: من از ۶۰ درصد جوانانی سخن میگویم که نمیخواهند رای بدهند ولی آقایان از ۴۰ درصدی صحبت میکنند که میخواهند رای بدهند.آقای همتی ادامه داد: موسیقی رپ را ممنوع و زیرزمینی میکنند و جوانان سراغ موسیقی پاپ کرهای میروند.او از رقبای خود پرسید: چرا کلهر و شجریان را رد میکنید ولی زمان انتخابات موسیقی آنها را در فیلمهای تبلیغاتی خود استفاده میکنید و با برخی خوانندگانی که کارشان ممنوع است عکس میگیرید.آقای همتی گفت: من از زوایه اقتصاد همه اینهاد را حل خواهم تا مساله جدی تعارض منافع حل شود. او ادامه داد:۵۰ درصد تولید ناخالص داخلی مالیات نمیدهند، دلالی میکنند و کاسبی تحریم میکنند. اما دولت باید شفافسازی کنند.او در پایان از مردم خواهش کرد که به صحنه بیایند و رای بدهند تا روشهایی که رقبای او از آن سخن میگویند اجرا نشود.
زاکانی: ما با فیلترینگ مخالفیم اما به دنبال اینترنت امن و سالم برای همه هستیم
علیرضا زاکانی در بخش پایانی حرفهای خود گفت که متعجب است که کسانی که عامل پیش آمدن وضعیت موجود است حالا مدعی شدهاند.
این نماینده مجلس ادامه داد که بیش از دیگران در بطن جوانان بوده است و از ابتدای انقلاب با جوانان و نخبگان سر و کار داشته و درد جوانان نخبه را میداند.
رئیسی: ما گشت ارشاد خواهیم داشت ولی برای مدیرانآقای رئیسی گفت: در طول دوره انقلاب افرادی بودهاند که بیشترین بهره را از آزادی بردهاند و بیشترین حرفهای ساختار شکنانه را زدهاند ولی گفتهاند که آزادی نیست.او افزود: حتی نامزد ریاست جمهوری بیشترین ناامیدی را در مردم ایجاد میکند ولی بعد میگوید که آزادی ندارد که صحبت کند.آقای رئیسی یادآور شد: در دوره قبل انتخابات به من بیشترین اهانتها شد ولی شکایت نکردم ولی آقایان حتی از جوانان دانشجو شکایت کردند، همین آقایان که مدافع آزادی هستند.او تاکید کرد: در جمهور حق همه مردم باید تضمین شود.آقای رئیسی خاطرنشان کرد: فضای مجازی بهترین فضا هست برای نظارت بر کار مسئولان. ما در دادگستری همین کار را کردهایم و مردم دارند بر کار کارکنان نظام قضا نظارت میکنند و نظر میدهند.او در پایان تاکید کرد که ما گشت ارشاد خواهیم داشت ولی برای مدیران.
مهرعلیزاده: اینهمه رد صلاحیت کردهاند که یک گزینه خاص رئيس جمهور شود، مردم نگذارند
محسن مهرعلیزاده در جمعبندی پایانی خود خطاب به مردم گفت که میداند خسته هستند و از فساد و رانت و توهین و تحقیر دلسرد شدهاند.
او همچنین گفت حتما مردم میگویند که اینها هم مانند قبلیها هستند و وعدههایی میدهند و میروند.
قاضیزاده هاشمی: سفره انقلاب را میتکانمآقای قاضیزاده هاشمی گفت:۱۵۰۰ شرکت دولتی خانه خلوت جناحهای سیاسی و حامیان گروه برنده انتخابات شده است. از همه متخصصان دعوت کردهایم برای عضویت در هیات مدیره آنها مشارکت کنند که بر اساس نظر اساتید دانشگاه تعیین خواهند شد.او تاکید کرد که فرصت طلبان باید از پای سفره انقلاب بلند شوند و این سفره باید تکانده شود.او یادآورد شد که دولت سلام دولت جوانان است و دولت نسل نو، فراتر از نژاد و مذهب و گرایش سیاسی است.
جلیلی: کولبر ساده را به صادرکننده بزرگ تبدیل میکنم
سعید جلیلی در بخش جمعبندی پایانی، خود مدعی شد که زمان در کشور به سرعت در حال از دست رفتن است.
او ادامه داد که در ۸ سال گذشته در کشور توقف و کندی حکمفرما بوده و حالا باید از این روند رها شد.
رضایی: از بالا تا پایین نظام را اصلاح میکنم
مهرعلیزاده: بستن اینترنت ضرر بزرگی به تجار و اهالی صنعت وارد کرد
محسن مهرعلیزاده در این بخش از صحبت خود به لزوم توجه به هوشمندسازی در کشور اشاره کرد و از فیلترینگ در اینترنت انتقاد کرد.
آقای مهرعلیزاده در ادامه صحبتهاش گفت: «هرچند وزیر جوان ما در حوزه زیرساختها خوب عمل کرده اما وضعیت فیلترینگ در کشور خوب نیست.»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری همچنین افزود: «یک میلیون نفر در کشور معیشت و کارشان با اقتصاد مجازی است. اما بخش قابل توجهی از تجار و اهالی صنعت وقتی در شلوغیهای سالهای اخیر اینترنت بسته و تعطیل شد، زیانهای زیادی به آنها وارد شد.»
قاضیزاده هاشمی: رئيس ستاد من یک «بانو» است که سه فرزند دارد
قاضیزاده در ابتدا گفت که افراد نباید برای جلب توجه هر حرفی بزنند. او در ادامه افزود که نامزدها نزدیک انتخابات که میشود درباره زنان و وضعیت کولهبرها حرف میزنند اما مردم میدانند که پیشینیان در این خصوص چه گفتهاند.
او در ادامه افزود: «من وقتی دیدم افراد درباره تعداد زنان در کابینه خود حرف میزنند و هر لحظه هم عددش بالاتر میرود، خواستم بگویم من کل کابینه را به خانمها میدهم که دیگر کسی نتواند عدد بالاتری بگوید.»