کاهش نرخ زاد و ولد در چین؛ زوج‌ها اجازه تصاحب ۳ فرزند را پیدا کردند

سیاست‌های جمعیتی در چین
سیاست‌های جمعیتی در چین Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

مقامات چین پکن امیدوار هستند تا با افزایش سقف تعداد فرزندان مجاز در هر خانواده نرخ زاد و ولد در این کشور را بهبود ببخشد.

آگهی

مقامات چین روز دوشنبه اعلام کردند که زوج ها در این کشور از این پس می توانند به جای دو فرزند حداکثر سه فرزند داشته باشند.

پکن امیدوار است تا با افزایش سقف فرزندان مجاز در هر خانواده نرخ زاد و ولد در چین را بهبود ببخشد. تصمیم دولت چین تنها سه هفته پس از انتشار نتایج سرشماری جدید در این کشور اتخاذ شد. سرشماری جدید در پرجمعیت ترین کشور جهان از کاهش شدید نرخ زاد و ولد حکایت داشت.

خبرگزاری های چین گزارش دادند که در جلسه دفتر سیاسی حزب کمونیست این کشور به ریاست شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین به زوج ها اجازه داده شد تا حداکثر سه فرزند داشته باشند. بنا به همین گزارش ها سیاست جمعیتی جدید قرار است همراه با تدابیری برای «حمایت از خانواده ها» به اجرا گذاشته شود.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

تعداد نوزادان متولد شده در چین طی سال گذشته تنها ۱۲ میلیون نفر بود. این رقم در سال ۲۰۱۹ به ۱۴ میلیون و ۶۵۰ هزار نفر رسیده بود. این در حالی است آمار سال ۲۰۱۹ کمترین میزان نرخ زاد و ولد از زمان قدرت گیری حزب کمونیست در چین محسوب می شد.

دولت چین در سال ۲۰۱۶ سیاست تک فرزندی در این کشور را که طی سه دهه برای مقابله با افزایش جمعیت به اجرا در آمده بود کنار گذاشت. با این حال زوج های چینی از این سال به بعد نیز تنها اجازه داشتند صاحب دو فرزند بشوند.

لغو سیاست تک فرزندی در چین طی پنج سال گذشته تاثیر زیادی بر نرخ زاد و ولد در این کشور نگذاشت. از کاهش ازدواج ها، افزایش هزینه مسکن و آموزش فرزندان، بارداری زنان در سنین بالاتر و تعداد بیشتر مردان در مقایسه با زنان به عنوان عوامل موثر بر کاهش نرخ زاد و ولد در چین یاد می شود.

از سوی دیگر چین با مشکل افزایش افراد سالمند در ساختار جمعیتی نیز روبرو است. نزدیک به ۱۹ درصد جمعیت این کشور را سال گذشته افراد ۶۰ ساله یا مسن تر تشکیل می دادند. تعداد سالمندان ۶۰ ساله یا بیشتر در چین به بیش از ۲۶۴ میلیون نفر می رسد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

پیش‌بینی رشد جمعیت در اتحادیه اروپا؛ جمعیت روستایی کم و شهری زیاد می‌شود

بیش از یک پنجم جمعیت اتحادیه اروپا ۶۵ ساله یا بیشترند

رشد ۴۰ درصدی در ۱۵ سال؛ جمعیت افغانستان به ۳۳ میلیون نفر نزدیک شد