واکنش‌های جهانی به درگیری‌های بیت المقدس؛ اروپا و مسکو خواستار پایان تنش شدند

تظاهرات در صحن مسجد‌الاقصی
تظاهرات در صحن مسجد‌الاقصی Copyright خبرگزاری فرانسه
Copyright خبرگزاری فرانسه
نگارش از یورونیوز فارسی با استفاده از  AFP
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

در حالی که دولت و شخص رجب طیب اردوغان تاکنون واکنشی به خشونت‌های روز جمعه بیت‌المقدس نشان نداده اند، مصطفی شنتوپ، رئیس پارلمان ترکیه، حمله پلیس اسرائیل به «نمازگزاران در مسجد الاقصی را مصداق تروریسم دولتی» دانست.

آگهی

اتحادیه اروپا روز شنبه، یک روز پس از خشونت‌های گسترده در بیت‌المقدس از مقام‌های اسرائیل خواست تا فورا برای کاهش تنش در این شهر وارد عمل شوند.

در جریان خشونت‌های آخرین جمعه ماه رمضان، روز قدس، در شهر بیت‌ المقدس بیش از ۱۸۰ شهروند فلسطینی در درگیری با پلیس زخمی شدند. عمده درگیری‌ها در صحن مسجدالاقصی و پس از برپایی نماز جمعه به وقوع پیوست.

سخنگوی سرویس روابط خارجی اتحادیه اروپا یک روز پس از این تنش‌های کم‌سابقه در کرانه باختری اعلام کرد: «خشونت و تحریک ناپذیرفتنی است و مرتکبان چنین رفتاری در هر دو سوی ماجرا باید مسئول شناخته شوند.»

دور اخیر ناآرامی‌ها در بیت‌المقدس پس از آن آغاز شد که یهودیان افراطی ارتدوکس با برپایی تظاهرات و حمله به شهروندان عرب خواستار پاکسازی این شهر از غیریهودیان شدند.

سخنگوی جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «رهبران سیاسی، مذهبی و قومی همه طرف‌ها باید نمونه خویشتنداری و مسئولیت پذیری باشند و تمام تلاششان را برای آرام کردن این شرایط انفجاری به عمل آورند.»

سخنگوی اتحادیه اروپا یک روز پس از بیانیه مشترک پنج قدرت اروپایی علیه گسترش شهرک‌های یهودی نشین در سرزمین‌های اشغالی کرانه باختری، بر نگرانی اتحادیه اروپا از اخراج شهروندان فلسطینی از منطقه شیخ جراح و دیگر محله‌های شرق بیت‌المقدس اعلام کرد. بیانیه دستگاه دیپلماسی اروپا می‌گوید: «اخراج شهروندان فلسطینی غیرقانونی و با موازین حقوق بین‌الملل و حقوق بشردوستانه در تعارض است. چنین رفتارهایی تنها باعث تشدید تنش و اختلاف می‌شود.»

با وجود تاکید قدرت‌های اروپایی بر راه حل یک سرزمین، دو دولت برای حل بحران اسرائیل و فلسطین، شماری از اعضای متاخر اتحادیه اروپا از جمله کشورهای شرقی و به‌ویژه لهستان، روابط بسیار نزدیکی با اسرائیل دارند و از سیاست‌های این کشور حمایت می‌کنند.

از زمان انتقال سفارت ایالات متحده از تل‌ آویو به بیت‌ المقدس تنش‌ها میان شهروندان فلسطینی و اعراب اسرائیل از یک سو و شهروندان و دولت اسرائیل از سوی دیگر بالا گرفته است. با وجود شکست طرح معامله قرن دولت دونالد ترامپ، اسرائیل همچنان بر گسترش سیاست شهرک‌سازی در اراضی اشغالی کرانه باختری تاکید می‌کند.

سکوت دولت اردوغان، رئیس مجلس ترکیه حمله به نمازگزاران را تروریسم دولتی خواند

در حالیکه دولت و شخص رجب طیب اردوغان تاکنون واکنشی به خشونت‌های روز جمعه بیت‌المقدس نشان نداده اند، مصطفی شنتوپ، رئیس پارلمان ترکیه، حمله پلیس اسرائیل به «نمازگزاران در مسجد الاقصی را مصداق تروریسم دولتی» دانست.

ترکیه در چارچوب تغییر سیاست خارجی، پس از سه سال قطع رابطه دیپلماتیک، وزیر انرژی اسرائیل را رسما برای شرکت در یک مراسم به آنکارا دعوت کرد.

روسیه، اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها را به آرامش دعوت کرد

وزارت امور خارجه روسیه روز شنبه با صدور بیانیه، ضمن نگران کننده خواندن شرایط در کرانه باختری، از اسرائیل و فلسطینی‌ها خواست تا با خویشتنداری، از هرگونه اقدام منجر به تشدید خشونت و تنش جدا خودداری کنند.

ایران خواستار واکنش بین‌المللی برای توقف نقض حقوق بشردوستانه در سرزمین‌های اشغالی شد

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز شنبه با محکوم کردن حمله به نمازگزاران مسجدالاقصی خواستار «اقدام عاجل بین المللی جهت متوقف کردن نقض بنیادی‌ترین موازین حقوق بشردوستانه بین‌المللی» شد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت: «جمهوری اسلامی‌ایران ضمن محکوم‌کردن این جنایت مسلّم علیه بشریت و ضمن عرض تسلیت به خانواده های شهدای این حادثه و آرزوی شفای عاجل برای زخمی‌ها، از سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای بین المللی ذیربط می خواهد که به وظیفه قطعی خود در برخورد با این جنایت جنگی عمل نمایند.»

در جریان درگیری‌های روز جمعه نزدیک به ۲۰۰ شهروند فلسطینی زخمی شدند اما تاکنون خبری از جان باختن فرد یا افرادی در این ناآرامی‌ها منتشر نشده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

درگیری اسرائیل و فلسطینیان؛ تعداد کشته‌شدگان در نوار غزه از ۱۰۰ نفر گذشت

درگیری ماموران اسرائیلی با تظاهرکنندگان فلسطینی در شرق بیت‌المقدس

از گردان اسرائیلی «نتزاه یهودا» چه می‌دانیم؟ چرا آمریکا به دنبال تحریم آن است؟