در تصاویر پیروز جایشانکار نیز در حال دیدار با پریتی پاتل، وزیر کشور بریتانیا دیده شد. اما ظاهرا پاتل نیازی به قرنطینه نداشته است زیرا آن جلسه مطابق مقررات دقیق بهداشتی برگزار شده بود و هر دو وزیر نیز ماسک بر صورت داشتند.
نخستین نشست حضوری گروه ۷ که پس از دو سال از امروز چهارشنبه ۵ مه (۱۵ تردیبهشت) در لندن، پایتخت بریتانیا برگزار میشود، تحتالشعاع ابتلای نمایندگان هند به کرونا قرار گرفت.
سوبارامانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند با اعلام این که نتیجه آزمایش کووید دو نفر از هیئت اعزامی این کشور مثبت در آمده است، گفت که به همین دلیل کل اعضای این هیئت در حال حاضر به اجبار قرنطینه شدهاند.
غرب به نشست اعضای هفت کشور صنعتی جهان، «جی۷» به میزبانی بریتانیا که سه روز به طول میانجامد، به عنوان آغازی برای دیپلماسی رو در رو و نیز فرصتی برای نشان دادن جبهه متحد خود در برابر تهدیدات چین و روسیه مینگرد. آمریکا و شش کشور صنعتی متحدش یعنی بریتانیا، فرانسه، آلمان، کانادا، ایتالیا و ژاپن اعضای گروه ۷ هستند و اتحادیه اروپا نیز در این تشکل به عنوان ناظر حضور دارد.
به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید
هند كه در حال حاضر شاهد شدیدترین روند افزايش موارد ابتلا به کووید ۱۹ در جهان است، به عنوان ميهمان در نشست این دوره گروه ۷ حضور یافته است. نمایندگان این کشور قرار بود عصر سه شنبه و نیز در تمام روز چهارشنبه در جلسات شركت كنند.
وزیر امور خارجه هند روز چهارشنبه در توییتر خود نوشت: «عصر دیروز از قرار گرفتن در معرض موارد مثبت کووید مطلع شدیم.»
وی همچنین گفته است: «به منظور رعایت شدید جوانب احتیاطی و همچنین به دلیل ملاحظه حال دیگران، تصمیم گرفتم که تعاملات خود را در حالت مجازی انجام دهم. در مورد جلسه جی۷ امروز نیز چنین خواهد شد.»
این نشست در واقع جلسهای ندارکاتی و مقدمه اجلاس اصلی گروه ۷ است که قرار است در ماه ژوئن با حضور جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و رهبران دیگر کشورها در یک استراحتگاه روستایی در بریتانیا برگزار شود. این نخستین سفر بایدن به اروپا از زمان روی کار آمدن وی در ماه ژانویه خواهد بود.
یک مقام بریتانیایی نیز خبر مثبت بودن آزمایش کرونای دو عضو هیئت هندی را تأیید کرد و گفت کل اعضای این هیئت در حال حاضر در قرنطینه به سر میبرند. این افراد بر پایه قوانین بریتانیا، نیاز به یک دوره ۱۰ روزه قرنطینه دارند.
هیئت هندی پیش روز چهارشنبه در محل اصلی اجلاس در کاخ لنکستر لندن شرکت نکردند و بنابراین جلسات برنامهریزی شده برای این روز طبق برنامه پیش رفت.
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به آزمایش مثبت نمایندگان هند، برگزاری نشست به صورت حضوری اشتباه نبوده است، گفت: «من فکر میکنم در جایگاه دولت، باید تا حد امکان برای ادامه فعالیتها تلاش کرد.»
جانسون همچنین گفت که در روز چهارشنبه از طریق شبکه زوم با وزیر خارجه هند صحبت میکند.
دومینیک راب، وزیر امور خارجه بریتانیا هنگام ورود به محل برگزاری نشست در روز چهارشنبه با سایر حاضر در جلسه اعضای گروه ۷ با لمس مشت یا آرنج به خوشامدگویی و احوالپرسی با آنها پرداخت.
در تصاویری که از داخل محل برگزاری نشست بزرگ در کاخ لنکستر در روز سه شنبه منتشر شد، واقعیت دیپلماسی در عصر کرونا بیشتر آشکار گردید. در این تصاویر نمایندگان کشورها در حالی دیده شدند که با صفحههای پلاستیکی از هم جدا شده بودند و عکس گروهی وزرا نیز با رعایت فاصله دو متری از یکدیگر گرفته شد.
در تصاویر پیروز جایشانکار نیز در حال دیدار با پریتی پاتل، وزیر کشور بریتانیا دیده شد. اما ظاهرا پاتل نیازی به قرنطینه نداشته است زیرا آن جلسه مطابق مقررات دقیق بهداشتی برگزار شده بود و هر دو وزیر نیز ماسک بر صورت داشتند.
هند با آن که عضو گروه ۷ نیست اما بریتانیا این کشور را به همراه استرالیا، آفریقای جنوبی و کره جنوبی به اجلاس این هفته دعوت کرده است.