در حال حاضر بیمارستانهای هند با معضل کمبود ظرفیت برای پذیرش بیماران روبرو هستند، منابع اکسیژن کم شده و سردخانهها و کورههای جسدسوزی مملو از کالبد مردگان است.
آمار مبتلایان به کرونا در هند در شبانه روز منتهی به دوشنبه ۳ مه (۱۳ اردیبهشت) برای دوازدهمین روز متوالی از ۳۰۰ هزار نفر فراتر رفت و به ۳۶۸ هزار و ۱۴۷ مورد رسید و شمار روزانه مرگ و میر ناشی از این بیماری نیز ۳ هزار ۴۱۷ نفر اعلام شد.
بر پایه دادههای وزارت بهداشت هند، مجموع آمار مبتلایان به کووید۱۹ از آغاز شیوع این بیماری در شبه قاره تاکنون به نزدیک ۲۰ میلیون نفر و به طور دقیقتر به ۱۹ میلیون و ۹۳۰ هزار نفر رسیده و شمار کل کشتهشدگان این بیماری نیز به ۲۱۸ هزار و ۹۵۹ نفر افزایش یافت.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
با این حال، روز دوشنبه خبرگزاری رویترز به نقل از کارشناسان پزشکی نوشت ممکن است اعداد واقعی در کل این کشور، ۵ تا ۱۰ برابر بیشتر از آمار رسمی باشد.
در حال حاضر بیمارستانهای هند با معضل کمبود ظرفیت برای پذیرش بیماران روبرو هستند، منابع اکسیژن کم شده و سردخانهها و کورههای جسدسوزی مملو از کالبد مردگان است.
تاکنون دست کم در ۱۱ ایالت هند برخی محدودیتهای اجتماعی برای مهار کرونا برقرار شده است اما دولت نخست وزیر، نارندرا مودی از بیم پیامدهای اقتصادی، تمایلی به قرنطینه کردن کل کشور ندارد. این در حالی است که برخی کارشناسان تنها قرنطینه عمومی را راه چاره مهار کرونا در هند دانستهاند. از جمله بهارامار موکرجی، کارشناس همهگیرشناسی دانشگاه میشیگان آمریکا در توییتر نوشت: «به نظر من تنها در خانه ماندن همه مردم و اعلام اضطرار پزشکی به رفع نیازهای فعلی برای رسیدگیهای بهداشتی کمک میکند.»
به گفته این کارشناس، به جز موارد روزانه ابتلا به کرونا، شمار موارد فعال ویروس کرونا در بدن در افراد در کل شبه قاره نیز به حدود ۳.۵ میلیون مورد میرسد.
واکسیناسیون و کمکهای بینالمللی
تاکنون مسئولان چندین ایالت هند واکسیناسیون بزرگسالان را که به دلیل کمبود واکسن به روز شنبه افتاده بود، باز هم به تعویق انداختهاند. وزارت بهداشت ملی هند میگوید ایالتها تاکنون ۱۰ میلیون دُز واکسن دریافت و ذخیره کردهاند و ۲ میلیون دُز دیگر در سه روز آینده ارائه میشود.
هند با وجود آن که بزرگترین تولید کننده واکسن در جهان است، اما هنوز به میران کافی واکسن در دسترس ندارد و تاکنون تنها حدود ۹ درصد از جمعیت این کشور ۱.۳۵ میلیارد نفری واکسن کووید دریافت کردهاند.
همزمان کمکهای بینالمللی به سوی هند سرازیر شده است. دولت دهلی روز یکشنبه اعلام کرد بریتانیا هزار دستگاه تنفس مصنوعی دیگر به هند ارسال میکند. قرار است بوریس جانسون و نارندرا مودی، نخست وزیران دو کشور روز سه شنبه با یکدیگر در زمینه این کمکها گفتگو کنند.
ویروس کرونای هندی اکنون دست کم به ۱۷ کشور از جمله بریتانیا، سوئیس و ایران رسیده و باعث شده چندین کشور مرزهای خود را به روی مسافران هند ببندند.
پیامدهای سیاسی کرونا
سونامی کرونا در هند پیامدهای سیاسی تکاندهندهای نیز برای «بهاراتیا جاناتا»، حزب حاکم این کشور داشته است. بر پایه نتایج اعلام شده در روز یکشنبه، حزب مودی در انتخابات مجالس محلی کشور در ایالت مهم بنگال غربی شکست خورد.
سونامی کرونا در هند بزرگترین بحران این کشور از زمان روی کار آمدن مودی در سال ۲۰۱۴ بوده است. در میانه این بحران مرگافزا، نارندرا مودی به شدت هدف انتقاد مخالفان سیاسی قرار گرفته که میگویند او در زمینه مهار کرونا قدمی برنداشته است. منتقدان به ویژه او را متهم میکنند که اخیرا اجازه داده میلیونها نفر از شهروندان هندو بدون ماسک در مراسم مذهبی شرکت کنند و تجمعات سیاسی پرتعداد در پنج ایالت طی ماههای مارس و آوریل برگزار شود.
مصیبت امروز هند به ویژه نتیجه شیوع گونه جهشیافته جدیدی از ویروس کروناست. پنج دانشمند هندی به رویترز گفتهاند که مجمعی از مشاوران علمی که خود دولت دهلی آن را تشکیل داده، در اوایل ماه مارس به مقامات هندی در مورد نوع جدید و «به شدت مسری» ویروس کرونا در کشور هشدار داده است. اما مقامهای دولتی این هشدار را جدی نگرفته و اقدام خاصی نکردهاند.
همزمان، رهبران ۱۳ حزب مخالف هند روز یکشنبه نامهای را امضا کردند و از مودی خواستند که فوراً واکسیناسیون ملی رایگان را آغاز کرده و اکسیژنرسانی به بیمارستانها و مراکز بهداشتی را در اولویت قرار دهد.
اکنون باید دید تأثیر بحران کرونا بر ادامه حیات سیاسی مودی و حزبش چیست، زیرا او به دلیل افزایش انتقادها ممکن است در انتخابات سراسری بعدی که در سال ۲۰۲۴ برگزار میشود اقبال بسیار کمتری داشته باشد.