NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

«تعویق» برگزاری انتخابات در سرزمین‌های فلسطینی؛ آیا عباس زمان می‌خرد؟

محمود عباس
محمود عباس Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

برخی خبرها حکایت از آن دارد که جدول زمانی انتخابات در سرزمین‌های فلسطینی که قرار بود پس از ۱۵ سال برگزار شود، بار دیگر تغییر کرده است.

آگهی

برخی خبرها حکایت از آن دارد که جدول زمانی انتخابات در سرزمین‌های فلسطینی که قرار بود پس از ۱۵ سال برگزار شود، بار دیگر تغییر کرده است.

به نظر می‌رسد که «چالش‌های موجود میان جناح های جدا شده از جنبش فتح» و «نظر دولت اسرائیل درباره شرکت فلسطینی های ساکن در بیت المقدس شرقی»، دلایل تأخیر در برگزاری این انتخابات باشد.

برخی ناظران سیاسی از تعیین زمان برگزاری انتخابات در سرزمین های فلسطینی به عنوان تلاش برای تنظیم مجدد روابط میان تشکیلات خودگردان فلسطینی و واشنگتن در زمان ریاست جمهوری جو بایدن یاد کرده‌اند.

جو بایدن از اوایل ماه آوریل بار دیگر کمک‌های آمریکا به فلسطینی های ساکن در کرانه باختری اشغالی و غزه که در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ قطع شده بود را از سر گرفت.

بسیاری از فلسطینی ها از زمانی که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، در ماه ژانویه از برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری در ماه مه و ژوئیه خبر داد، نسبت به اجرای این برنامه تردید داشتند.

واصل ابویوسف، معتمد آقای عباس و عضو کمیته‌ اجرایی سازمان فتح، روز سه شنبه به رویترز گفت که مسأله رأی‌گیری در بیت المقدس، نقش اصلی را در تصمیم گیری آقای عباس خواهد داشت.

حسین الشیخ، یکی دیگر از مقام های فلسطینی نزدیک به آقای عباس نیز خبر داد که «اسرائیل رسماً به فلسطینی‌ها اطلاع داده است اجازه رأی‌گیری در بیت المقدس شرقی را نخواهد داد.

از همین رو آقای ابویوسف تصریح کرد که معنی هرگونه جلوگیری یا ممانعت از برگزاری انتخابات در بیت المقدس توسط دولت اسرائیل، تعویق برگزاری انتخابات است.

فلسطینی ها به بیت المقدس شرقی به عنوان پایتخت کشور مستقل آینده شان در کرانه‌ باختری و غزه، سرزمینی که اسرائیل در جنگ ۱۹۶۷ تصرف کرد، نگاه می‌کنند.

اسرائیل در سال ۱۹۸۰ بیت المقدس شرقی را ضمیمه خود کرد اما این اقدام در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته نشد. این منطقه هنوز هم از نظر بیشتر جامعه‌ بین‌الملل، اشغال شده تلقی می‌شود، اگرچه اسرائیل اورشلیم را پایتخت «ابدی و غیرقابل‌تقسیم» خود می‌داند.

در هر حال برخی برخی مقام های مصری گفته‌اند که فلسطینی ها به قاهره اطلاع داده‌اند قصد دارند انتخابات را به دلیل مسئله‌ بیت المقدس، به تعویق بیندازند و آقای عباس روز پنجشنبه در جلسه سران گروهش این تصمیم را اعلام خواهد کرد.

برخی تحلیلگران سیاسی بر این نظر هستند که مخالفت های دولت اسرائیل برای برگزاری انتخابات فلسطینی ها در بیت المقدس شرقی، بهانه‌ای برای آقای عباس است تا انتخاباتی را که ممکن است در آن شکست بخورد، به تعویق بیاندازد.

با این حال سخنگوی دفتر نخست وزیر اسرائیل گفت که تاکنون دولت اسرائیل در خصوص برگزاری یا برگزار نشدن انتخابات فلسطینی ها در بیت المقدس شرقی موضعی نگرفته است.

پس از اعلام برگزاری انتخابات در سرزمین های فلسطینی، سازمان فتح که آقای عباس یکی از رهبران آن است، دچار انشقاق شد. اعضای منتقد سازمان فتح با ارائه لیست نامزدهای خود، عملاً باعث تضعیف کاندیداهای رسمی حزب شدند.

انشقاق در فتح می‌تواند به گروه اسلامگرای حماس برای کسب کرسی‌های بیشتر در پارلمان کمک کرده تا کنترل طولانی مدت آقای عباس در قدرت را به خطر بیندازد. ناظران سیاسی بر این نظر هستند که دلیل اصلی شکست فتح در انتخابات سال ۲۰۰۶ همین عامل بوده است.

آگهی

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

از سوی دیگر حازم قاسم، سخنگوی حماس گفت که هیچ دلیلی برای به تعویق انداختن انتخابات وجود ندارد بلکه به گفته او فقط می‌توان درباره چگونگی برگزاری انتخابات در بیت المقدس شرقی بحث کرد.

بر اساس گفته مقام های فلسطینی، حدود ۶ هزار ۳۰۰ فلسطینی می‌توانند در بیت المقدس شرقی بر اساس توافق‌های گذشته در دفاتر پستی اسرائیل در این شهر رأی دهند. آنها همچنین گفته اند که ۱۵۰ هزار فلسطینی دیگر ساکن این شهر می‌توانند در خارج از شهر رأی دهند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

هلند از اسرائیل به‌دلیل توقیف گذرنامه وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطینی توضیح خواست

«جنایات جنگی در سرزمین‌های فلسطینی»؛ دیوان کیفری بین‌المللی یک ماه به اسرائیل مهلت داد

واکنش‌های جهانی به رای سازمان ملل متحد در خصوص الزام اسرائیل به پایان اشغال سرزمین‌های فلسطینی