شبکه تلویزیونی «تاپ چنل» تصاویری از چند نفر غیرنظامی را نشان داد که قبل از رسیدن پلیس، عامل حمله را به دام انداختهاند.
پلیس آلبانی روز دوشنبه اعلام کرد مردی با چاقو به افراد حاضر در مسجدی در تیرانا، پایتخت حمله و ۵ نفر را زخمی کرد.
پلیس در بیانیهای که در این زمینه منتشر کرد گفته مهاجم که مردی ۳۴ ساله به نام رودلف نیکولی است، حدود ساعت دو و نیم بعد از ظهر وارد مسجد دینه خوجه در مرکز شهر تیرانا شده و به مردم حمله کرده است. به گفته پلیس، مأموران لحظاتی پس از آغاز حمله این مرد وارد عمل شده و مهاجم را بازداشت کردند. اما شبکه تلویزیونی «تاپ چنل» تصاویری از چند نفر غیرنظامی را نشان داد که قبل از رسیدن پلیس، عامل حمله را به دام انداختهاند.
پلیس میگوید انگیزه مهاجم از این حمله روشن نیست و تحقیقات درباره این پرونده آغاز شده است.
به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید
پنج مرد زخمی در این حادثه که ۲۲ تا ۳۵ سال سن دارند، همگی به بیمارستان منتقل شدهاند و گفته میشود که جان هیچ یک از آنها در خطر نیست.
نیکو نیکولی، پدر مهاجم، به پایگاه اطلاعرسانی بالکانوب گفت که پسرش دچار افسردگی شدید بوده، زیرا در سال گذشته میخواسته به ایتالیا برود، اما به او روادید ندادهاند و بعد از آن هم کرونا گرفته است.
پدر فرد مهاجم، مسیحی کاتولیک و مادرش مسلمان است. پدرش میگوید به او گفته آزاد است که بین مسجد و کلیسا، هر کدام را که دلش خواست انتخاب کند. پدر رودلف گفت پسرش در شهر محل سکونتشان به نام «بورل» واقع در شمال آلبانی، با هدایت یک روحانی به دین اسلام گرویده است. وی گفت كه با این حال نمازگزاران از ورود فرزندش به مسجد غالباً ممانعت میكردند زیرا میگفتند که او مسیحی است.
احمد کلاجا، امام جماعت مسجدی که رودلف به آن حمله کرد گفت این فرد در زمانی که مسجد مملو از نمازگزاران روزهدار بود، به آنها حمله کرده است. کلاجا گفت: «ما امیدواریم که این یک حمله تروریستی نبوده باشد.»
آلبانی ۲.۸ میلیون نفر جمعیت دارد که بیشتر آنان مسلمان هستند. در این کشور اقلیتهای مسیحی كاتولیک و ارتدكس نیز همواره با مسلمانان در همزیستی به سر میبردهاند.
یک مقام ارشد کلیسای کاتولیک آلبانی به نام آنجلو ماسافرا ضمن اظهار تأسف از اقدام رودلف نیکولی، حمایت و همدلی خود با مجروحان این حمله را ابراز کرد.
از زمان تأسیس حکومت کمونیستی در آلبانی در سال ۱۹۶۷ تا سقوط آن در سال ۱۹۹۰، مذهب در این کشور ممنوع بود و انور خوجه، دیکتاتور پیشین آلبانی، از همان زمان این کشور را به عنوان نخستین کشور خداناباور در جهان اعلام کرد. در دوران حکومت او، پیشیوایان و روحانیان از هر دینی یا تحت تعقیب و شکنجه قرار گرفتند و کشته شدند یا سر از اردوگاههای کار اجباری در آوردند.