پاریس بهدلیل «تهدیدهای جدی» علیه منافع فرانسه در پاکستان پس از تظاهرات خشونت آمیز ضد این کشور در اوایل این هفته، روز پنجشنبه ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین) به اتباع خود و شرکتهای فرانسوی توصیه کرد که بهطور موقت پاکستان را ترک کنند.
پاریس بهدلیل «تهدیدهای جدی» علیه منافع فرانسه در پاکستان پس از تظاهرات خشونت آمیز ضد این کشور در اوایل این هفته، روز پنجشنبه ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین) به اتباع خود و نیز به شرکتهای فرانسوی توصیه کرد که بهطور موقت پاکستان را ترک کنند.
سفارت فرانسه در پیامی خطاب به فرانسویهای مقیم پاکستان گفت: « به دلیل تهدیدهای جدی علیه منافع فرانسه در پاکستان به اتباع فرانسه و شرکتهای فرانسوی توصیه میشود که به طور موقت این کشور را ترک کنند.»
هواداران حزب جنبش لبیک پاکستان که یک حزب افراطی اسلامگرا است در اوایل این هفته برخی از مسیرهای اصلی در دو شهر لاهور (شرق) و کراچی (جنوب) را مسدود کردند و خواستار اخراج سفیر فرانسه از این کشور شدند. همچنین برخی از مسیرها در اسلام آباد، پایتخت نیز تا حدودی مسدود شد.
این اعتراضها باعث دخالت نیروهای پلیس پاکستان و درگیری شد که در نتیجه آن دستکم دو نفر از نیروهای پلیس کشته شدند. طبق نوشته آسوشیتدپرس، سه نفر دیگر نیز در درگیریهای روزهای اخیر کشته شدهاند.
سعد رضوی، رهبر حزب جنبش لبیک پاکستان روز دوشنبه ساعاتی پس از درخواست برگزاری تظاهرات بزرگ در تاریخ ۲۰ آوریل در اسلام آباد، بازداشت شد. حزب جنبش لبیک پاکستان از اکتبر گذشته خواستار اخراج سفیر فرانسه به دلیل بازنشر کاریکاتورهای پیامبر اسلام در نشریه شارلی ابدو و سخنان امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در دفاع از این موضوع شد.
درگیریهای مرگبار سه روز پس از آن رخ داد که رضوی در بیانیهای از نخست وزیر پاکستان خواست تا به آنچه در فوریه اعلام کرده بود، عمل کند. وی تصریح کرد که عمران خان قول داده بود تا سفیر فرانسه را تا قبل از ۲۰ آوریل به دلیل انتشار کاریکاتور پیام اسلام در فرانسه اخراج کند. با این حال دولت گفته است که فقط متعهد به بحث در این موضوع در پارلمان است. پارلمان پاکستان در اکتبر گذشته از دولت خواسته بود تا سفیر این کشور را از پاریس خارج کند.
دولت پاکستان روز چهارشنبه از قصد خود برای ممنوع کردن فعالیت حزب جنبش لبیک پاکستان خبر داد که پیش از این در پاییز گذشته اعتراضهای خشونتآمیزی را علیه فرانسه برانگیخته بود.
عمران خان، نخست وزیر پاکستان در اواخر ماه اکتبر سال گذشته امانوئل ماکرون را به «حمله به اسلام» متهم کرد و مارک بارتی، سفیر فرانسه در پاکستان احضار شد تا از آنچه که «کارزار اسلامهراسی سیستماتیک تحت پوشش آزادی بیان» رئیس جمهوری فرانسه توصیف شده بود، شکایت کنند. از آن زمان روابط بین دو کشور همچنان متشنج است.
وزارت خارجه فرانسه در ماه نوامبر گذشته اظهارات شیرین مزاری، وزیر حقوق بشر پاکستان را «نفرت انگیز و دروغین» توصیف کرد. خانم مزاری در توئیتی گفته بود که «ماکرون با مسلمانان رفتاری به مانند نازیها با یهودیها دارد».