NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

انیس نقاش، عامل ترور ناکام شاپور بختیار درگذشت

انیس نقاش در تجمع مقابل سفارت فرانسه در بیروت، سال ۲۰۱۰
انیس نقاش در تجمع مقابل سفارت فرانسه در بیروت، سال ۲۰۱۰ Copyright AFP
Copyright AFP
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

آقای نقاش در مصاحبه‌های خود سخن گفتن درباره عملیات ترور شاپور بختیار را مایه شرم نمی‌دانست و همیشه بابت اینکه نتوانسته بختیار را به قتل برساند افسوس می‌خورد.

آگهی

انیس نقاش، عامل ترور ناکام شاپور بختیار، آخرین نخست وزیر ایران در دوران پهلوی در پی ابتلا به بیماری کووید-۱۹ درگذشت.

خبرگزاری‌های ایران گزارش داده‌اند زندگی آقای نقاش ۲۲ فوریه ۲۰۲۱(۴ اسفند ۱۳۹۹) در هفتاد سالگی و در شهر دمشق، پایتخت سوریه به پایان رسیده است. این شهروند لبنانی که از ابتدای انقلاب ایران روابط نزدیکی با نیروهای سپاه پاسداران داشت خود را طراح عملیات ترور ناکام شاپور بختیار می‌دانست.

نقاش در سال ۱۳۵۹ تلاش کرد آخرین نخست وزیر ایران در دوره پهلوی را در پاریس ترور کند که موفق به این کار نشد و پس از بازداشت از سوی نیروهای پلیس به دلیل قتل یک شهروند (همسایه بختیار) و یک پلیس (محافظ بختیار) به حبس ابد محکوم شد.

با این وجود آقای نقاش کمتر از یک دهه بعد با حکم فرانسوا میتران، رئيس جمهوری وقت فرانسه از زندان آزاد و به ایران برگشت. همان زمان گزارش‌هایی در خصوص احتمال تبادل نقاش با چند گروگان فرانسوی در لبنان منتشر شده بود.

نقاش پس از سفر به ایران در گفتگوهای رسانه‌ای خود ضمن پذیرش مسئولیت عملیات ترور ناکام بختیار، خود را به دلیل ناکام ماندن آن سرزنش می‌کرد.

AFP
انیس نقاشAFP

او سال ۱۳۸۷ در گفتگو با خبرگزاری فارس گفته بود چندین ماه در زندان از خود خشمگین بوده که چطور نتوانسته بختیار را ترور کند. نقاش همچنین سخن گفتن در خصوص سوقصد علیه شاپور بختیار را جزو افتخارات خود می‌دانسته است.

آقای نقاش پس از بازگشت به ایران مدیریت مرکز پژوهشی امان را بر عهده داشت و در برنامه‌های مختلف رسانه‌ای در ایران به عنوان تحلیلگر مسائل راهبردی ظاهر می‌شد.

آخرین نخست وزیر دوران پهلوی هرچند از سوقصد نقاش جان سالم به در برد اما در نهایت در سال ۱۳۷۰ و در عملیات دیگری از سوی نیروهای جمهوری اسلامی ایران ترور و به قتل رسید. علی وکیلی راد، عامل ترور، پس از دستگیری از سوی فرانسه به حبس ابد محکوم شد اما ۱۹ سال بعد یعنی در سال ۱۳۸۹ عفو شد و از پاریس مستقیما به ایران بازگشت. آزادی آقای وکیلی راد دو روز پس از آن انجام شد که ایران کلوتیلد ریس، شهروند فرانسوی که در جریان اعتراضات انتخابات سال ۱۳۸۸ ایران دستگیر شده بود را آزاد کرد.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

حاشیه‌های حضور عامل سوء‌قصد به شاپور بختیار در تلویزیون ایران

بیستمین سالگرد قتل دکتر شاپور بختیار

«ایرانی داعشی» در آلمان به تحمل چهار سال حبس محکوم شد