سعید نمکی اولین گروه اولویتدار برای واکسیناسیون را کادر درمانی فعال در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها اعلام کرد.
سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران روز یکشنبه گفت که کارزار واکسیناسیون در برابر بیماری همه گیر «کووید ۱۹» از دو روز دیگر با واکسن روسی «اسپوتنیک وی» آغاز می شود.
به گزارش خبرگزاری های ایران سعید نمکی اولین گروه اولویت دار برای واکسیناسیون را کادر درمانی فعال در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان ها اعلام کرد. حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران روز شنبه گفته بود که کارزار واکسیناسیون در برابر بیماری «کووید ۱۹» پیش از روز ۲۲ بهمن، سالگرد پیروزی انقلاب سال ۱۳۵۷ آغاز خواهد شد.
سفیر ایران در مسکو نیز از ارسال محموله های بعدی اسپوتنیک وی روز های پایانی بهمن ماه خبر داده و نسبت به نتیجه رسیدن تولید مشترک این واکسن ابراز خوشبینی کرده است.
علی خامنه ای، رهبر ایران چند هفته پیش در جریان یکی از سخنرانی های تلویزیونی خود واردات واکسن های آمریکایی و بریتانیایی را ممنوع اعلام کرده بود. این سخنان واکنش های زیادی را در میان کاربران ایرانی شبکه های اجتماعی برانگیخت.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
واکسن روسی «اسپوتنیک وی» از هفته گذشته و به دنبال انتشار گزارشی از میزان کارایی آن در نشریه علمی «لانست» در سطح جهان مورد توجه قرار گرفته است. این در حالی است که تا پیش از آن شک و تردیدهای زیادی درباره میزان کارایی و ایمنی آن مطرح می شد.
وزیر بهداشت ایران روز یکشنبه این واکسن را «یکی از کم عیب ترین و کم خطرترین واکسن ها» توصیف کرد. سعید نمکی در مورد واکسن روسی «اسپوتنیک وی» اظهار داشت: «صبوری کردیم و امروز همه فهمیده اند که اروپا و شرکت های واکسن ساز اروپایی مثل آسترازنکا نیز به دنبال همکاری با شرکت تولید کننده این واکسن هستند. بنای قهر با هیچ کس نداریم با اینکه جزو اولین مذاکره کنندگان برای خرید این واکسن بودیم پانزدهمین کشوری هستیم که این واکسن را تزریق می کنیم.»
وی افزود که دولت در نظر دارد پس از واکسیناسیون کادر درمانی فعال در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان ها تزریق واکسن به «بقیه کادر درمان و [ساکنان] خانه های سالمندان و افراد بالای ۶۵ سال» را آغاز کند. با این حال او جدولی زمانی برای واکسیناسیون این گروه ها ارائه نکرد.
ایران چند روز پیش اولین محموله از واکسن اسپوتنیک وی را دریافت کرد.
ابراز تردید نسبت به موفقیت و تاثیر واکسیناسیون
سعید نمکی در بخشی از سخنان روز یکشنبه خود همچنین نسبت به واکسیناسیون و چشم انداز پایان همه گیری «کووید ۱۹» ابراز تردید کرد. وزیر بهداشت ایران با این حال تزریق واکسن را «تنها را چاره» دانست. وی گفت: «هیچ متخصصی نمی تواند آینده واکسیناسیون آن را پیش بینی کند و بگوید در آینده چند درصد موفق است چقدر می تواند مردم را علیه بیماری کووید ۱۹ بیمه کند اما تنها راه چاره این است که در این راه گام برداریم.»
محمدرضا شانه ساز، رئیس سازمان غذا و داروی ایران هفته گذشته گفته بود که ورود ۵۰۰ هزار دوز از واکسن اسپیوتنیک وی از روسیه «قطعی» شده است. او افزوده بود که سازمان غذا و دارو به دنبال واردات «دو میلیون دوز» از این واکسن است و «چانه زنی» در این مورد ادامه دارد.
بنا به اعلام وزیر بهداشت ایران قرار است حدود چهار میلیون و ۲۰۰ هزار دوز از واکسن آسترازنکا نیز از سبد کوواکس وارد شود.