شرکت خصوصی اکسیوم اسپیس اعلام کرد که اوایل سال آینده میلادی شماری از گردشگران فضایی را برای سفری ۸ روزه به ایستگاه فضایی بینالمللی خواهد برد.
شرکت خصوصی اکسیوم اسپیس اعلام کرد که اوایل سال آینده میلادی شماری از گردشگران فضایی را برای سفری ۸ روزه به ایستگاه فضایی بینالمللی خواهد برد.
سه گردشگری که برای این سفر هر کدام ۵۵ میلیون دلار پرداخت کردهاند لری کانور سرمایهگذار آمریکایی، مارک پاتی سرمایه گذار کانادایی و ایتان استیبه سرمایهگذار اسرائیلی هستند.
این سه تن با فرماندهی مایکل لوپز، فضانورد سابق ناسا و معاون رئیس کنونی شرکت اسپیس اکسیوم، به سمت ایستگاه فضایی بینالمللی مستقر در مدار زمین پرواز خواهند کرد.
مسئولان شرکت گفتهاند برنامه تمرینی فشرده و سختی برای این گردشگران فضایی تهیه دیده شده است که به لحاظ حرفهای قابل مقایسه با تمرینات فضانوردان ناسا است.
گردشگران فضایی در طول مدت اقامت خود در ایستگاه فضایی تحقیقات علمی و آزمایشی انجام خواهند داد. شرکت اکسیوم اسپیس در بیانیهای با ابراز خوشحالی از برنامه اعزام تجاری انسان به فضا گفت «این ماموریت چشماندازی وسیع برای فعالیت انسانها در فضا ایجاد خواهد کرد».
پیش از این ۷ نفر دیگر به عنوان فضانورد تجاری به ایستگاه فضایی بینالمللی رفته بودند. این افراد، که انوشه انصاری شهروند ایرانی- آمریکایی نیز در میان آنان بود، عموما با عنوان «گردشگران فضایی» شناخته میشوند. با این حال همگی آنان با فضانوردان حرفهای همراه بودهاند و همواره با یک فضاپیمای دولتی (سایوز روسی) به فضا رفتهاند.
این در حالی است که خدمه فضاپیمای اکسیوم، سوار بر کپسول موسوم به «اژدها» محصول شرکت تجاری اسپیس ایکس به فضا برده خواهند شد. این فضاپیمای خصوصی نخستین بار در سال ۲۰۲۰ فضانوردان را با موفقیت به ایستگاه بینالمللی فضایی برد و به زمین بازگرداند.
پیش از موفقیت بزرگ شرکت تجاری اسپیس ایکس، پروازهای فضایی در انحصار سازمانهای دولتی نظیر ناسای آمریکا و روسکاسموس روسیه بود. اکنون آژانسهای فضایی خصوصی در رقابت هستند تا صنعت گردشگری فضایی را رونق بخشند و راه را برای انتقال هرچه بیشتر مسافر به مدار زمین باز کنند.
شرکت اکسیوم اسپیس قصد دارد هر سال حداکثر دو ماموریت به ایستگاه فضایی بینالمللی انجام دهد و در سال ۲۰۲۴ نیز ماژولهای خود را به ایستگاه متصل کند تا در نهایت ایستگاه فضایی اختصاصی خود را برای ارائه خدمات خصوصی و دولتی در مدار زمین قرار دهد.