«آنها که صادقانه نگران موج تروریسم و قربانیان آن هستند فرصتطلبی سیاسی ایالات متحده را تشخیص میدهند.»
ایالات متحده روز دوشنبه کوبا را «کشور حامی تروریسم» خواند و تحریمهای تازهای را علیه این کشور وضع کرد، تحریمهایی که کار دولت آیندهٔ این کشور را برای بهبود روابط با کوبا دشوار خواهد کرد.
مایک پمپئو، وزیر خارجهٔ ایالات متحده دلیل تحریمهای اخیر را مواردی اعلام کرد نظیر آنکه کوبا همچنان به آمریکاییهای فراری از ایالات متحده پناهندگی میدهد، فرماندهان چریکهای مسلح کلمبیایی را که در کوبا به سر میبرند به کلمبیا مسترد نکرده، و به حمایت از نیکلاس مادورو، رهبر ونزوئلا ادامه میدهد.
بر اساس تحریمهای فوق، کوبا نیز از منظر دولت آمریکا در کنار ایران، سوریه و کرهٔ شمالی «حامی تروریسم» شمرده میشود و سفر و تجارت میان دو کشور و همچنین ارسال پول برای بستگان از آمریکا به کوبا بسیار محدود میشود، امری که معاش شماری از مردم کوبا به آن وابسته است.
برونو رودریگوئز، وزیر خارجهٔ کوبا در واکنش به این اقدام دولت ترامپ اعلام کرد: «آنها که صادقانه نگران موج تروریسم و قربانیان آن هستند فرصتطلبی سیاسی ایالات متحده را تشخیص میدهند.»
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
دولت پیشین ایالات متحده با تلاش جو بایدن، معاون وقت اوباما کوبا را از سیاههٔ کشورهای حامی تروریسم خارج کرده بود اما دولت دونالد ترامپ پیوسته بهدنبال بازگرداندن کوبا به این لیست بود و سال گذشته نیز کوبا را یکی از کشورهایی خواند که با برنامهٔ مبارزه با تروریسم ایالات متحده همکاری نمیکند.
تحریمهای اخیر، که پناهندههای کوبایی و ونزوئلایی مستقر در فلوریدای آمریکا و مخالف دولتهای کمونیست این کشورها را شاد کرد، یکی از اقدامات دقیقهٔ نودی دولت دونالد ترامپ در میدان سیاست خارجی بهشمار میرود که همچنان کار را برای دولت آیندهٔ جو بایدن دشوار خواهد کرد.
روابط آمریکا و کوبا از زمان بهقدرت رسیدن فیدل کاسترو در سال ۱۹۵۹ بهسردی گراییده بود تا وقتی که در سال ۲۰۱۵ دو کشور روابط دیپلماتیک را از سر گرفتند.